icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

petusko
2. okt 2010

@titkovamiriam tak to si dobra. ja mam asi 4 knihy receptov zo zivota, ktore uz ale dlho predlho zapadaju prachom 😅 a este mama jednu, ktoru mi dala moja mama, je z roku pana netusim, este moja mamca z nej na ucnovke sa ucila varit. takze su tam tie klasika recepty z oskolskych jedalni 😀 ale ta mi uz velakrat pomohla 🙂

titkovamiriam
2. okt 2010

ja to tak trosku zbieram ja mam ,,santnerku,,z roku 1924 su tam naj naj recepty 🙂 80 percent vianocneho peciva robievam odtial

briketa
2. okt 2010

@titkovamiriam mak sa predava asi len na slovensku. vsade inde je to narkotikum 😝 zo zelenych makovic sa vari heroin.

ja mam tiez slusnu zbierku kucharskych knih, ale tu sa da, lebo tu sa vlastne bez problemov da zohnat hocico z hociktoreho kuta sveta (byvame asi hodinu a pol severne od Los Angeles) a moj muz je absolutny gurman, takze vela sme v restauraciach.
ja mam rada takmer vsetko okrem, cerstvej koriandrovej vnate a zeleru.
najnezvycajnejsie veci co som jedla boli klobasy so strkaca a co je tu bezne, ale u nas vobec nie, vyprazany kaktus opunciu.
mam strasne rada akekolvek morske zivocichy a ryby, indicku vegetariansku kuchynu,
cinske jedla (ale prave cinske, domace), sushi, thaisku pripravu kacice,
kyslu krevetovu thajsku polievku, arabsky tabouleh salat, placky, hummus, atd, atd.
nemam rada mexicke jedla, lebo vsade davaju koriandrovu vnat.
doma varim vacsinou talianske jedla. slovenske veci len obcas, nasa kuchyna je velmi tazka a je v nej malo aromy a cerstveho ovocia a zeleniny. to sa sem do tepla nehodi.

titkovamiriam
2. okt 2010

briketa-jasne ja len keby nahodou 🙂
vidis ja zasa morske priserky nemusim ,ani slimaky,dokonca pohrdnem aj suši,vyslovene nemam rada pikantne veci,no napriklad chren milujem
priznam sa koriander tusim davam len do niakych dvoch zakuskov na vianoce aj to len tak šprt
milujem indicku kuchynu no zasa taky frajer niesom a na indiu idem original k indovi
mam rada vietnamsku kuchynu lamoska mala manzela vietnamca a teraz mam kolegu a tym aj vlastne cinsku-tu hlavne deti
taliansku uz beriem ako nasu 🙂

titkovamiriam
2. okt 2010

kuknite jojku-posledne jedla pred popravou 😕

monkula
2. okt 2010

@briketa ja mám rada opunciový čaj, mňam... 😵 😵 😵
a taliansku kuchyňu, to "môžem" aj ja... 😉 je to rýchle, jednoduché a ľahké jedlo, špagety s pestom, mňam.. 😵 😵

monkula
2. okt 2010

a ak sa teda môžem medzi vás zamiešať, ja tie čínske vôbec nemusím... výhonky, klíčky, nie ďakujem...

titkovamiriam
2. okt 2010

a ja zasa ked je to s tofu alebo s maskom zboznujem

juliagregor
2. okt 2010

viete aké jedlo je najlepšie?
ktoré Vám uvaria... 😉

titkovamiriam
2. okt 2010

trefne 🙂 milujem ak niekam idem kde nemusim varit,no ja som zasa taka ze ked kamarati nieco robia ponuknem sa pomoct a malokedy odmietnu 🙂

juliagregor
2. okt 2010

@titkovamiriam ani sa nedivím, ked si taká šikovná , ja som tak rada, ked ma niekto obslúži 😀

titkovamiriam
2. okt 2010

aj ja,mam rada reštauracie aj pizzerie 😉 obcas aj ten fast food

briketa
2. okt 2010

ale napr. v zivote som ani neochutnala hamburger (asi by ma naplo), mlete maso mam rada domace, co si sama pomeliem na mlynceku zo slovenska 🙂
nemam rada americke cookies, muffiny, nemam rada anglicke a americke pies, nemam rada pancakes.
nemam rada hranolky, nic co ma spojenie s kavou, nemam rada caj (pijem len ked som chora)
nevypijem tuna tak popularnu zazvorovu limonadu, ani root beer, ani nic s chutou likorice (pelendrek)
nemam velmi rada kremove veci - torty, zakusky s vinimkou spicu.

ale mam rada nas orechovnik 😵 , talianske biscotti suchariky, vianocne medovniky a posypkove kolace z cerstveho ovocia (cucoriedky, slivky)
mam rada kakaovy puding a orieskovu zmrzlinu a moravske tvarohove svadobne kolaciky.
to su moje naj veci ;)

titkovamiriam
2. okt 2010

hambac ani ja a tiez si meliem maso doma a mlete mimo domu nezjem 😝 - ak som vtiahnuta do mekaca-deti 😀 tak si dam bud kuracie alebo salat,hambace ani deti nemusia oni kuracinku ale zasa hranolky mozu ja mam rada opekane zemiaky 🙂

danka.k
2. okt 2010

@monkula ja zas mozem aj kazdy den bolonske spagety 😀 😀 😀 😀 mnaaaam

@juliagregor to mas pravdu.. vtedy to jedlo najviac chuti.. mne vobec nechutia moje jedla, hlavne ze ostatnym chutia 😀

zucha
2. okt 2010

zajtra bude vyvar s kuracich zaludkov a srdiecok so zeleninou a rezancami a prave toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19364 . Robim to ale bez tej "perinky" a z morcacieho masa

titkovamiriam
3. okt 2010

ranajky

tosomja
3. okt 2010

My sme raňajkovali: drobček mliečko :o), manžel šalát diabolský z Tesca :o) a ja cereálny chlebík so syrom a teraz si vychutnávam už studenú kávičku od rána :o)...na obed bude slepačia polievočka s domácimi rezancami, kuracie krídelka grilované s medom a chilli, zem. kaša...a možno bude aj koláčik, keď bude čas ho pripraviť, urobím asi makový, orechový a kakaový závin, ale to až poobede...

mukky
3. okt 2010

@zuzkat1 no 😀 ,mm varí občas..ale len pár jedál vie,ako bryndzové halušky,rezance s tvarohom a slaninkou /tieto 2 jedlá uz robieva len on a veeéélmi dobre 😵 ,do halušiek pre nás dvoch dal 3 bryndze,mnam 😀 /
no a samozrejme pomáha v kuchyni,obaľuje rezne,karfiol,umýva riad....no a žehlí doma u nás len on 😀 😔

mukky
3. okt 2010

ja dnes nevarím,ideme na obed k svokrovcom a predpokladám že bude kuracia polievka,stroganov z hovadzieho masa,hranolky,nejaký šalát a pre malého asi rybka a zemiačiky na pare

standa82
3. okt 2010

Ano ja dnes nevarím, len polievku, lebo malý spať bez polievky nepôjde a potom ideme k mamine na obed 🙂

jonki
3. okt 2010

nevarime nic...ideme na posvadobne vyhryzky k rodicom manzela 😉 takze svadobna slepacia polievka, rezne, salat, kapusta....

boddez
3. okt 2010

Robím rybku v smotanovo citronovo kôprovej omačke americke zemiaky zeleninovy salat a Paradajková polievka..🙂) 😉 😉 😉 😉

zuzkat1
3. okt 2010

@mukky paani ked dozehli posli🙂 mam kopec a u nas len ja take veci robim🙂 ten moj je ako v hoteli.. 🙄

zuzkat1
3. okt 2010

no ja dnes robim tu cigansku podla toho ako baby poradili... vezera to uplne uzasne a cely byt od toho vonia🙂
takze este raz dakujem baby🙂

zuzkat1
3. okt 2010

@boddez ty aj varis? ty si nejaky moc dokonaly chlap🙂 si asi posledny svojho druhu vsak😀

katka888
3. okt 2010

my ideme na obed k rodicom - rezne a zemiakovy salat ...

katka888
3. okt 2010

@boddez
to znie mnam - mnam , hodis aj recept? 😉

bibi1711
3. okt 2010

my dnes mame grilovanu panenku, pecene zemiaky, peciem tvarohovu babovku a od vcera je este aj kapustnica🙂

elise
3. okt 2010

my máme knedlu pečené masko a kapustu