Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes hŕstková polievka, cestovinky s omáčkou, čo chladnička dala (šunka, bambíno, cibuľka, hrášok, kukurica, cukina, smotana, bylinky, kečup....), navrch strúhaný syr , aspoň som upratala chladničku 😝 a k tomu zelený šalát (hlávkový, ľadový a taliansky kučeravý) s olivovým olejom a bylinkami 😉
dnes bude pizza z listkoveho cesta a paradajkova polievocka s halustickami 🙂
@titkovamiriam
@abriela
@maba no baby, prehľadala som špajzu a našla som ten fúkaný hrášok 😝 píšem zloženie
pšeničná múka, rastlinný palmový olej, sušená sladká srvátka, kukuričná múka, soľ, kypriace činidlá, fosforečnan sodný, hydrouhličitan sodný, pšeničný a kukuričný škrob, sušené vajcia - pomer koľko čoho nepíšu 😀 😀 😝
netuším ako by sa to dalo doma urobiť 😕 😕 😕
@abriela nemam obal, len som si to presypala do sklenej flasky, takze zlozenie nenapisem... 😀 ale to si pamatam ze s hrachom to nemalo nic spolocne... tiez som za experimenty, ale toto by som asi nedala take dobre ako z obchodu aj keby som sa neviem ako snazila 😅 a uz si vobec neviem predstavit ako by som tie gulicky robila 🙄
baby, toto bude asi ono, nie? http://www.gurman.sk/recept-vyprazany-hrasok-AA... 😉 no cesz sitko, tak guličky asi z toho nebudú
no ono to nedorozumenie je skrz to ze Erbsen je po nemecky hrach, ale oni to skor myslie obrazne (akoze to ma tvar hrachu) 😀
dnes mame kapustnicu a perky 😝
dnesne ranajky - prazenica z cerstvo nazbieranych hub 😵
polievka bude zo vcera - salatova 😉 a k tomu fasirky a nove zemiaky 😉
@abriela 😀 😀 😀 😀 som chemička,či jedlo alebo ina zlučenina hlavne aby to bolo OK 😀 😀 😀 😀
@danielaj no tak ja by som zmiesala polohrubu muku s kukuricnou,pridala jogurt,vajce na ostatne ,,rakoviny,,by som sa vykaslala-spravila by som asi hustejsie cesto vytvarovala gulicky a bud ich vyprazila a ususila alebo len oprazila-fuu stoji to za experiment.ked sa dostanem do mesta kupim kukuricnu muku/v obci ozaj nezozeniem/tak to niak vyskusam.
ja milujem oprazeny chlieb ,pecivo a ma to cesnak,syr,kecup -rozne variacie do roznych polievok 🙂
@abriela ja ukurat cakam az mi odpalovane vychladne aby som mohla knedle dokoncit 🙂 jahodove milujeme z odpalovaneho,slivkove zo zemiakoveho a čeresnove -merhulove z kysnuteho 🙂
@titkovamiriam rozmyslam, ze cez vikend varim segedin, no gulky davam zvycajne len do hrachovej polievky a ta mi k segedinu nesedi. Ja to urcite vyskusam.
@danielaj
šošovicová polievočka na kyslo a alpen macarony 🙂) mnaam, uz sa tesim 🙂
kedze som dnes ranajkovala o 6,30, uz mam za sebou aj obed: kuracie prsia segedin, t.j. vyprazane kuracie prsia plnene sunkou a syrou. Nejedavam zemiaky (vraj sa od nich hlupne 😀 ), obcas ryzu, takze len priloha - uhorky, paradajky, kapusta.
Varili - tety kucharky 😉
@titkovamiriam robis odpalovane gulky s ovocim? AKO???
Ja odpalovane gulky, len peciem na oleji a obalim v cukre s kakaom.
zaprazeny mäskovy vyvar z hrstkou a paprikáš s haluskami..a dezert bude zmrzka so slahackou 🙂
@abriela bude aj fotopostup no klasika-dam varit mlieko s maslom a solou,prisypavam hrubu muku a miesam miesam,do zhustnutia-ked sa cesto ,,odpaluje,,od hrnca tak vypnem a necham vychladnut-som v tejto faze momentalne,potom pridam 3 vajcia a vypracujem cesto,rozdelim na ,,poduštičky,,a naplním jahodou.uvarim vo vode a podavam s čím ma kto rad ja s tvarohom 🙂 ,ja rada pracujem s odpal cestom robim z neho aj venceky ci veternicky.
Dnes mame zemiaky na kyslo - kazdy s cim chce - vajicko, klobaska. A domaci celozrnny chlebik k tomu.
@titkovamiriam postup ako sa robi cesto poznam. Len som ho este nerobila varene. Peciem z neho kremes tatry, a robim vyprazane gulky - eto vsio. Moj recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47037&use...
Davas viac muky, aby sa az tak nelepilo? Pretoze u mna je vzdy lepive.
ahojky
včera som naložila mäsko na rošťáka tak dnes len opečiem a hranolky a nad polievkou stále rozmýšlam nejakou pórovou, ale nie bielou krémovou, máte nejaký rýchly tip?
s kubkom robíme fajne rezy na zajtra, budeme mať na obed návštevu.
ja som práve dorobila krúpovú polievku- strašne sa mi podarila tak sa teším a palacinky lebo syn má 4 roky dnes 😀

@kikushka2386 ano prazene hrasky, ale normalny hrach to nebude. Ved je to nadychane. Moze to byt jedine z hrachovej muky 🙂