Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som robila leco z uzasnej cerstvej papriky a rajcin od madarov z trhu s klobaskou...
@titkovamiriam
@abriela ja tiež robievam odpalované knedlíčky plnené ovocím a tiež rada robím s odpaľovaným cestom, hlavne robievam veterník na plechu, mňááám 😝
baby neda mi to ,ked tu tak varime a kecame,zasla som si na FB a toto tam bolo,je to uplne mimo temy no na dobrej nalade to prida,tak čitajte kým to niekto aktívny nevymaže 🙂
Život by mal byť naopak. Malo by sa začínať umieraním, a tým je trauma prekonaná. Zobudíš sa v domove dôchodcov a je ti každý deň lepšie a lepšie. Potom ťa vyhodia z domova dôchodcov, pretože si už v pohode a prvé čo robíš je, že berieš dôchodok. Prvý deň v práci ti dajú zlaté hodinky. Pracuješ 40 rokov, až omladneš natoľko, že si môžeš užívať koniec pracovného života. A tak ideš z párty na párty, piješ, súložíš a potom začneš chodiť do školy, hráš sa s kamarátmi, bez akýchkoľvek povinností, až je z teba mimino. A posledných 9 mesiacov si v kľude preplávaš. A nakonec opustíš tento svet v orgazme ...
cukina je super zeleninka na vsetky sposoby 😀
@danielaj a tiez s hrubou mukou???
@titkovamiriam ved to je ako rozpravka, krasne.
@abriela áno, tiež do nich dávam hrubú múku a recept starý babičkin, tá ich robievala 😉
@titkovamiriam
@danielaj ale snad nie ved v inej teme sa nestretavame 🙂
@danielaj no recepty babiciek nepoznam, lebo jedna je daleko a druhu som nestihla ani spoznat. Moja mama nevedela az tak varit 😉 . Experimetoval, piekol skor otec, ale ten bol tyzdnovkar, takze som stastna, ze som v tomto ina.
Som rada, ze sa dokazem tu zapajat, aj ked nie velmi casto varim a ze sa delite o svoje recepty.
@titkovamiriam
V pondelok som robila hovadziu polievku, ostalo masko takze mame dnes paradajkovu omacku masko a zemiaciky.
Vcera sme mali kur.pecienku nacibulke a ryzu, predtym zapekane cestovinky.
@titkovamiriam perfektnéééééééééééé🙂
lečo s párkom, drobcovi palacinky, a polievka s čerstvého hrášku, mladé zamiačky, krupicové halušky a čerstvé vňaťky 🙂 a malému nehcutilo 😀 😝 (ale za to palacinky mu šmakujú 😀 )
zeleninove fasirky a varene nove zemiacky 🙂
my dnes šošovicová polievka a diabolské mäso a opečené zemiaky a pre Valentínku cestoviny s grankom
@maba
Vyprážaný hrášok (do polievky)
2 vajcia, 1 PL smotany, štipka soli, múka.Vajcia rozmiešajte so smotanou, osoľte a pridajte toľko múky, aby vám vzniklo husté palacinkové cesto. V hlbokej nádobe rozohrejte masť (olej) a cez obrátené strúhadlo nechajte kvapkať cesto do horúceho tuku. Cesto musí plávať. Pražíme do zlatohneda.
Recept som odskúšala len raz a bolo to už veľmi dávno.
@irsina83 mňam,takéto zeleninkové jedlá milujem...nehodíš recept,čím su plnené? dik 🙂
@cora30 parada!
@miskadusko ďakujem, už mám po obede 😀 síce až teraz.
@danielaj hodíš recept na ten veterník na plechu prosím? Ďakujem
No so mnou deti dnes vôbec nespolupracujú, mladší spinkal pol hodinku len takže koláčik robím na etapy, zatial mám len korpusy. Čítať čo varíte budem až večer na inšpiráciu.
@tortelinka No a tu pohanku samotnu?Niektore baby vraj len zaleju vriacou vodou a zlozia z ohna...drzia potom hrniec v teple.
dnes som upiekla koláč s celým kompótom a zo včera máme kurací vývar, kuracinka s fazulou a cestoviny ,pre mna s kuskusom...
@pegggy páči sa ti http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32664 😉 ešte mám napísaný jeden, kde ide čokoládová plnka, musím pohľada´t a potom ti napíšem aj ten 😉
a ty robíš fajné rezy dnes, že? podľa tohto receptu? http://varecha.pravda.sk/recepty/fajne-rezy/256..., ja som ich robila 2 mesiace dozadu, boli výborné, 😉 len som už navrch nedávala tú šľahačku, zdalo sa mi to veĺmi plnkové 😉
Možem dať do bublaniny s čerešnami aj kúsky tvarohu ? 😒
A ako robys tu kremovu cesnakovu?
TARHONA! A kuracie masko ^^
@maba strasnu chut mam dneska na nu 🙂
@miskadusko ta moja bublanina zo vcera bola s tvarohom 😉 a mnaaaam

Tak dnes krémová cesnaková polievka zo syrom, fašírky a zemiakové pyré, plus ľadový šalátik zo záhradky 🙂