icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lu2112
8. jún 2012

tak mi dnes bravcove na smotane z haluskami a dezrt spravim jahodove tiramisu 😀

lu2112
8. jún 2012

@verka1856 ja doporucujem tuto je uzasne jemna a kremova nasa oblubena http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6620 😉

danielaj
8. jún 2012

@rastulka mňam, hneď by som si dala 😉 ja ako obmenu do tej zmesy, ktorou plním cukinu, dávam aj ryžu namiesto rožkov a je to tiež mňamka 😉

danielaj
8. jún 2012

mne práve domáca pekárnička robí ďalšiu dávku jahodového džemu 😝 vďaka tomu, čo ju vynašiel, je to ohromná pomoc, neviem si predstaviť, že v tomto teple stojím nad šporákom a miešam džem do zblbnutia 😅 a myslím, že o taký týždeň-dva už budem robiť ríbezľový, egrešový a višňový džemík-urodilo sa tento rok hojne 🙂

katkas1
8. jún 2012

@danielaj aj mne mozes poslat jahody 😀

kinka555
8. jún 2012

na veceru robim dusene nove zemiaciky s kôprovou omackou 😉 a este k tomu grilovane spekaciky - kvôli mm aby mal aj svoj pridel mäsa 😀

tinuskaha
8. jún 2012

@danielaj aj svagrina dnes robila v pekarnicke jahodovy dzem a neviem co sa stalo ale vykypel jej vetko vyslo z nadobky von 😖

atiatko
8. jún 2012

@maba a ostatné babenky .... tu je reccept na tú mňam zaváranú zeleninku .... píšem to tak ako mi to povedala babka - moja mamina, ale ak chceš väčšiu dávku tak jednotlivé zeleninky treba pomerne zvýšiť ... takže ...
1 mladá cuketa
1 mladá žltá tekvica
3 červené papriky - také tie mäsité (kápia)
150-200g očisteného cesnaku
Treba uvariť nálev ako na nakladané uhorky - možno použiť aj klasika z obchodu nakladač (osvedčil sa Zelko, no nie je pdomienkou). Pridať podľa chuti kryšt. cukor a ocot, nechať ešte prejsť varom, precediť a takto precedený čistý nálev naliať do pohárov, v ktorých sme podľa vlastnej fantázie 😉 vrstvili na kolieska nakrájanú zeleninku prekladanú cesnakom. Potom uzavrieť poháre a sterilzovať min. 8 minút. Inak obmenou môže byť aj zeleninka nakrájaná na kocky ... postup rovnaký a chutí to tak isto výborne.
... tak veľa zavarených pohárikov prajem 😉

danielaj
8. jún 2012

@tinuskaha dala asi veľa ☹ ja dávam max 1,5 kg jahôd+cukor, Gelfix a vyjde mi z tohoto množstva asi 6-7 3 dl pohárikov 😉 mne tiež vykypel džem, a to som ju mala úplne novú, mm skoro infarkt dostal, musel všetko rozobrať a vyčistiť, no bolo to hrozné, 😒 teraz si už dávam pozor na množstvá 😉

danielaj
8. jún 2012

@katkas1 zas až toľko ich nemám 😎

danielaj
8. jún 2012

@atiatko ja tiež takto zaváram tekvičky, patizóny, papriky, cesnak a cibuľku ešte k tomu dávam aj malinkú mladú mrkvičku a mladú malinkú kukuričku, zase takú troška inú zmes robievam 😉 a teším sa, už nám začína pomaličky tá zaváracia sezóna

anavila
8. jún 2012

zajtra pride svokra aj svagrinky tak chcem uvarit nieco fajne...a aby bolo aj na nedelu...takze klasika kuraci vyvar s rezancami a na druhe jedlo toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45663 a kolacik ten fajny, co som tu raz nasla tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15807 je uplne skvely a rychly. A este musim nieco vymysliet, nejaku natierku asi bryndzovu na chlebicky

papuka
8. jún 2012

@danielaj ahoj, chcela by som sa ta opýtat, ako robíš ríbezlový lekvár v pekárničke, ja ho síce robievam každy rok, lebo ríbezlí mávame hojne hojne, ale až prednedávnom som si kupila prkárničku, ked robim klasicky tak robím zo štavy, lisujeme v takom odštavovači na ríbezle, ale ako sa to robí v pekárničke ani netuším, ale mám tu menšiu iba na max. 900g chlebík

titkovamiriam
8. jún 2012

@danielaj ja už jahodoveho mam dost,tiež robim ribezlovy ale nie pravý dzem ale rosol 🙂 a robim dzem aj z cerešní 🙂

tinuskaha
8. jún 2012

@danielaj vraj dala kilo ale ze tie hnetaky zo zaciatku miesali potom prestali a pekarnicka len hriala a hriala a vykypelo to ....

rastulka
8. jún 2012

čerešničky čerešne 🙂

rastulka
8. jún 2012

privarok a halušky 🙂

nikita308
8. jún 2012

Zajtra bude morčací vývar a druhé nejaká omáčka s knedľou, bo mám knedľu, len neviem akú omáčku k tomu, asi kôprovú... keďže sviečkovú sme mali nedávno... 😉 a ešte bublanina, uvidím či budú jahôdky alebo čerešne...

irsina83
8. jún 2012

@atiatko mnaaammm, ta zavaranina vyzera uzasneee 😵 😵 😵

atiatko
8. jún 2012

@rastulka tak takéto ja môžeeeeem 🙂 😉
@irsina83 no a aj chutí to že mňam 😉

lenuss84
8. jún 2012

@atiatko jej dakujem si zlata ze si mi ich este aj odfotila.pri najblizsej ceste do Tesca,budem hladat....DAKUJEM. vazim si to.

lussy23
8. jún 2012

@rastulka mňam..sliny až po zem... ach tá moja závislosť. 😀 Už sa teším, keď si pôjdem nazbierať ku sestre.

Inak my máme dnes zapekané palacinky s ľadovým šalátikom a bude aj na zajtra a k tomu avokádový kokteil, ktorý chutí ako likér, ale nie je v ńo mani kvapka alkoholu! 😉 Ho budem asi dávať do čokošpicov 🙂

atiatko
8. jún 2012

@lenuss84 za máličko .... radšej raz vidieť ako stokrát počuť 😉 a kým by som popísala ako ten obal vyzeral, tak keď by si to dočítala stratila by si pri mojej šikovnosti opisu pointu 😉 😀 😀 😀

lenuss84
8. jún 2012

ahojte.my sme dnes dojedli perkelt s kolienkami.zajtra uvarim uz nedelnu hovadziu polievku s rezancami a vybrala som z mraznicky halusky /spravila som ich naposledy strasne vela,tak som ich tam supla/ -spravim ich s bryndzou a slaninkou.
v nedelu bude ta hovadz.polievka a upeciem bocik + zemiakova kasa.
a poobede chceme grilovat /troska oslavit moje meniny/ - zajtra si napacujem kuracie prsia na kocky. a urobim špizy /kurac.maso,slanina,domaca klobaska a cibula/.a urobim k tomu šalat /paradajky,šalat.uhorka,redkvičky,cotttage cheese./.
uz sa tesim.

adulikka
8. jún 2012

dnes zeleninová polievka a zemiaky na kyslo...k tomu opečenú klobásku ,volské oko...

danielaj
9. jún 2012

@papuka ríbezle si prepasírujem 😉 kedysi som robila aj zo zrnkami, ale to nám vadilo, čiže je to v podstate ako rôsol, ja veĺmi veľa pečiem, tak aj džemu veľa spotrebujeme, a ľúbime aj na maslový rožtek, chlebík 😉 prepasírujem si teda tie ríbezle, odvážim, aby toho bolo 1 kg, max 1,5 kg, lebo som vyššie písala, ako mi vykypel, keď som začínala a robila džemík v pekárničke prvý raz, tak si na to dávam pozor, dám to do pekárničky, prisypem Gelfix 2:1 extra, ja používam zväčša ten, spotrebuje polovicu cukru a zachováva si prirodzenú chuť ovocia, a pridám 500 g cukru, troška premiešam a pustím pekárničku, program džem, trvá to 1 hod. 20 minút, po uplynutí tohto času už len dám horúce do pohárikov, uzavriem, zabalím do novín a do deky a nechám vychladnúť. takto robím všetky džemy a nikdy sa mi žiadny nepokazil. Môžeš použiť aj iný želírovací prípravok a množstvo ovocia a cukru daj toľko, ako píšu na obale , ale dbaj na to, aby ovocia nebolo viac ako 1 kg, max 1,5 kg, aby ti nevykypel. Z toho množstva 1 kg mi vyjde asi 5 ks 2,5 dl pohárikov. Obrovská pomoc, hlavne, keď nad tým nemusím stáť a miešať. A je to dobré pri takých druhoch ovocia, ktoré dozrievajú postupne, ako jahody, maliny, ríbezle, egreše, aj višne....

@titkovamiriam ja mám jahodového 8 ks 3 dl pohárikov, robím postupne, ako mi dozrievajú jahody 😉 tiež ríbezľový je v podstate rôsol,robím aj egrešový a ten robím aj so zrniečkami, tak nám chutí viac, ako bez 😅 pritom v ríbezľovom nám zrnká vadia, tiež robím malinový - mám v záhrade černice beztŕňové tak z tých je vynikajúci, potom z klasických červených malín a aj zo žltých, tie sú výborné, len minulý rok som nestihla urobiť z tých žltých, decká mi ich postupne vyjedali, lebo sú výborné, ale tento rok si to nenechám ujsť 😅 aj čerešňový som robila minulý rok prvýkrát a bol výborný, ten sa chystám asi na budúci týždeń, máme také neskoršie čerešne srdcovky, tak robievam z tých, potom višňový, marhuľový, broskyňový, hruškový a slivkový lekvár robievam v rúre, ten je úplne skvelý 😉

danielaj
9. jún 2012

@tinuskaha tak to potom netuším, čo sa stalo? 😕 mne mieša skoro celý proces až ku koncu pár minút nemieša 😒 ja som to včera dala do pekárničky, zapla a išla som s malou na detské ihrisko, prišla som odtiaĺ a už som to len preliala do pohárikov 😉 netuším, žeby chyba pekárničky? 😖 dala asi správny program džem, že?ja takto robím stále a nič mi nevykypelo, len ten prvý krát, ke´d som dala veľa 😖

adelaida33
9. jún 2012

Ahojte, ja už mám na dnes takmer navarené 😅 , keďže sme dnes vstávali 4.20h 🙄 , malému vychádza stolička 😝 : polievka od včera brokolicovo-mrkvová s mrveničkou, práve sa mi dopiekla sekaná a dovarila paradajková kapusta, ešte idem spraviť zemiakovú kašu a upiecť dvojfarebnú bábovku 😉 . Pekný deň nám všetkým 🙂 .

danielaj
9. jún 2012

@adelaida33 dobré ránko, ty si šikovnica 😉 my ešte len vstávame 😉 a ja ešte len premýšľa, čo budem variť 😅

adelaida33
9. jún 2012

@danielaj Hm 😅 , ďakujem 😉 , šikovnica ako šikovnica, ale dnes skôr taká nedobrovoľná, vzhľadom na skorý ranný budíček 😝 🙄 😀 . Istotne zasa vymyslíš niečo chutné 🙂 . A čo plánuješ tento víkend piecť?