icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
9. jún 2012

@briketa ja som tam davala riccotu a Philadelphiu. V tom je rozdiel u vas? Ja som si vzdy myslela ze toto je vsade rovnake 🙂

briketa
9. jún 2012

@papuka tu starinovu chut z orechov neodstranis, pretoze su zoxidovane. Je to chemicky proces co zmenil ich vnutorne zlozenie. Take orechy sa uz nemaju vobec jest!
Nabuducu jesen ich zmraz ako Ti dievcata radili.
Skoda ☹

briketa
9. jún 2012

@levandullka ja som myslela, ze si robila zo slovenskeho obycajneho tvarohu .
Tu vacsinou davaju len cream cheese, Ricottu nie. Ricottu v beznych potravinach myslim ani nemaju.
Tu mas potom potraviny podla narodnosti, tak tam sa potom hladaju specializovane.

levandullka
9. jún 2012

@briketa Ja som ho robila úplne prvý krát a našla som si taký jednoduchý recept a podľa neho tam šla aj riccota a aj philadelphia. A chuťovo je naozaj veľmi dobrý 🙂. Ale mám napríklad recept podľa ktorého tam má ísť zase iba philadelphia a kyslá smotana, no ten má neskutočne komplikovaný postup pečenia, takže som zvolila radšej tú jednoduchšiu variantu 🙂

lululka555
9. jún 2012

@tinuskaha
@nadulka88 áno 🙂 , podľa tohto receptu robím moravské koláče aj ja a su super,doporučujem 🙂

levandullka
9. jún 2012

@titkovamiriam Parvdaže, robila som ho podľa tohoto receptu (len som dala namiesto citrónovej kôry šťavu, pretože som nemala BIO citrón)
http://www.apetitonline.cz/recepty/3413-zakladn...

lchvksrv
9. jún 2012

mala inspiracia pre vas...slane torty a ozdoby...🙂

eri28
9. jún 2012

ja francuzke zemiaky z celeho plechu mi ostal na zajtra jeden tanier, muzi zjedla a to moj ani nie je doma, kamatati, xixi

titkovamiriam
9. jún 2012

@lchvksrv klobuk dole to robiš umelecké diela 🙂

zuzananinka
9. jún 2012

Neviem uz najst kto sem dal receptik z mmb na liaty tvarohový kolač ale chcem sa podakovať bol výborný a dcera, ktorá nechce poriadne nic jest z neho jedla az trikrat tak musim zhodnotit velký uspech 😵 😵 😵 dakujem dakujem

a teda ak by som mohla poprosit nejaký recept overený a teda taky jednoduchsi na akýkolvek knedlik /ci kysnutý - tam asi neni vela variacií - ci zemiakový, ktorý by som velmi rada vyskusala/ dakujem dakujem 🙂

lchvksrv
9. jún 2012

@titkovamiriam dakujem pekne.

nadulka88
9. jún 2012

@titkovamiriam dakujeem krasne.. vyzeraju fantasticky 😉

titkovamiriam
9. jún 2012

@zuzananinka
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34209#dis...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41396 na zemiakove mam na nete len toto ale ked nenaplnis tak spravis tehlicky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37791 tato je tiež fantastická

zuzananinka
9. jún 2012

@titkovamiriam dakujem - tá posledná vyzerá fantasticky asi bude prvá čo vyskusam - potom dam vediet ci sa podaril 😉

titkovamiriam
9. jún 2012

@zuzananinka neboj podaria sa ja som dnes k paprike robila klasiku parene a zajtra spravim koprovu omacku a hotovo 🙂

lenuss84
9. jún 2012

@lchvksrv NADHERNE!!!!

kvietocek7
9. jún 2012

@lchvksrv a to co za specialne krajace pouzivas?? resp.si pomahas?

lenuss84
9. jún 2012

som sa akurat v tejto chvili rozhodla,ze zajtra upeciem aj mafiiny -nasla som recept na mmb a velmi mi vyhovuje,lebo mam v chladnicke /este sa mi to nestalo/ len 1 vajicko....tak nemusim bezat do obchodu rano.
cesto: 250g hladkej muky,1 PDP, 150g prášk.cukru,1 vanilk.cukor,8 PL oleja,1 vajce,150 ml mlieka.
a prisypem do cesta kokos,struhnem cokolady a vrch posypem farebnou ryzou asi 🙂 🙂 🙂 🙂

irsina83
9. jún 2012

@briketa aj chodievate s detmi na slovensko?? ja som s muzom pracovala v Dubline a tam nebolo o tvarohu ani chyru ani slychu ako sa hovori...pouzivali sme biely cottage, dokonca si ho ani nepamatam ci ho mali v polskych obchodoch...

irsina83
9. jún 2012

mne sa nechce velmi varit zajtraa tak len nieco jednoduche a tak manzel si dnes zarobil zmes na skvele grilovane hamburgery s olivovym olejom - taka zdravsia verzia, zajtra si pogriluje a ja mam chut na sosovicovu polievku, karfiolove placky a mlade zemiaciky s vnatkou a spravim si uhorkovy salatik...nech si kazdy da to na co ma chut 😉

briketa
9. jún 2012

@irsina83 vdaka cenam leteniek momentalne nie. Kus je 1500-1600 dolarov a je nas pat... ale nasi sem chodia. Brasko bol v decembri na mesiac. Teraz pride mamina a ostane az do Vianoc. Tak na striedacku. Smutno nam nie je, vzdy ktosi pride.
Naposledy tu boli sesternica s ujom.

lchvksrv
9. jún 2012

@lenuss84 dakujem

lchvksrv
9. jún 2012

@kvietocek7 nic vynimocne len maly nozicek co je na vykrajovanie a citrusovy vykrajovac a spiralovac...to je vsetko..😉

titkovamiriam
9. jún 2012

@lchvksrv zlaté ručičky 🙂

lchvksrv
9. jún 2012

@titkovamiriam dakujem...clovek ani nevie kde sa to v nom berie 🙂 🙂 🙂

titkovamiriam
9. jún 2012

@lchvksrv kukla som si aj tvoj album až teraz som si vsimla ako si daleko od nas 🙂 aj ked briketa je este dalej 🙂

lussy23
9. jún 2012

@lchvksrv nádherné dielka waw!
@levandullka mňam vyzerá to dobre ten cheeseccake🙂

Dnes som robila tie pizza tyčinky - sú vyborné.
Zajtra zase robím Brumíkov🙂
A tu je môj jedálniček
Zajtra - dojeme zapekané palacinky
Pondelok . na zelenie našich rezeň a zamiaková kaša. ja som chcela pôvodne dať niečo zdravé, ale keď naši chcú rezne, tak im nebudem do toho kecať, predsa len oni sú páni tohto domu😀
Utorok - nevaríme - ideme preč
Streda- chcela by som vyskúšať baklažánové lodičky od @irsina83, teda ak zoženieme baklažán
štvrtok . niečo zo zemiakov
Piatok - sobota - karfiolové fašírky + polievka - konečne máme karfiól!
A nedeľa - Diabolská omáčka(tiež na želanie bratov), ktorá určite bude aspoň na tri dni😀

vieruna
9. jún 2012

Fiju fit. Ja ze som omylom prisla na stranku nejakeho cateringu 😉
@lchvksrv Krasne fotecky. By som si skor ruky dolamala, ako taketo nieco spravila 😀
Ja som akurat dovarila obed na zajtra. Robila som zeleninove rezne, alebo skor fasirky . Velka mnamka. Ani by som si nemyslela, ze sa mi to tak na prvy krat podari 😎 K tomu nove zemiaky s osmazenou cibulkou a kuraci vyvar.

danielaj
10. jún 2012

@bobinkask no kľudne dobehni na koláčik, ešte zostalo pol plechu 😉 ale to len preto, že sme boli k večeru na Hasičskej súťaži a tam sme sa napráskali: tradičné grilované makrely, gulášik, cigánska... 😉 ale počítam, že dnes padne aj tá polka plechu, tak neváhaj 😀

danielaj
10. jún 2012

@papuka presne ako @ukana píše, ak sú nahorklé, také viac mastné, tak už bohužiaĺ neurobíš s nimi nič ☹ aby si v budúcnosti tomu predišla, rob to ako ja,už som to tu kdesi aj písala 😉

ja si orechy vždy nalúpem, nasucho dám do 7 dl zaváraninových pohárov, uzavriem a zasterilizujem, orechy sú aj po rokoch ako čerstvé a hlavne mám ich vždy poruke, nemusím vždy, keď chcem robiť niečo orechové vylupovať 😉