Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vyvar z domaceho kohuta 🙂 , maso som potom dala zapiect s cesnakom do rury, k tomu tarhona, to pre malu a pre nas zemiakovy salat ale s jarnou cibulkou, mrkvou a hraskom a k nemu vyprazany kapor 🙂
neviem ako robievate doma majonezu, lebo my tu kupovanu nemame radi, ale nasi v nejakej relacii videli kuchara ako robi majonezu, ktora sa vzdy podari 😉
dnes som ju robila, podotykam z domaceho vajca, neviem, ci by som sa odvazila z kupovanych vajec robit surovu majonezu 😝 , ale do uzkej nadoby date jedno vajce, nie plnu polievkovu lyzicu octu, soli medzi prsty, preslahate a uz len dolievate olej a slahate ponornym mixerom, z tohto mnozstva som mala cca dva deci majonezy, poctivej hustej .. 🙂 mne sa vela krat cisto zo zltok zrazila, ale tato sa vraj nezrazi nikdy 😉
my dnes slepačia polievka, kuracie rezne a zemiaková kaša pre mladších 🙂..pre troch starších kurací rezeň s broskyňou, šunkou , volským okom a syrom k tomu ryža..a pre najmladšiu polievočka a masko s polievky plus zemiaková kaša 🙂
@lchvksrv Ze ryhclovka, ja by som toto neurobila ani za cely den 😀. Mne trva aj obycajne chlebicky urobit tak dve hodinky 😅. Ale naozaj, klobuk dolu, vyzera to super 🙂
@adelaida33 ako robis ten kuskus,a kde ho kupujes?
@titkovamiriam mnam,dobre to vyzera 😉
@titkovamiriam dakujem za recept na knedlik - urobila som nakoniec ten viedenský /bez petržlenky/ plus klasika kapusta a pecený bôčik - ale teda mňamka, polievku sme mali zo vcera cesnačku a este sme ráno dojedali včerajší liaty tvarohový koláčik 😵 😵 😵
vcera sme mali pecienku s ryzou a dnes kuraciu polievku s pecenovymi haluskami + pecena kacka s kapustou a knedlou
@levandullka dakujem ti velmi pekne za pochvalu...ja to uz mam v ruke preto pisem rychlovka ale aj ty by si to urcite zvladla... 🙂 😉
@lchvksrv To je veru vidieť že to máš v ruke 🙂. Robíš úžasné diela, naozaj 🙂. Ja by som potrebovala na to tak asi ročný kurz aby som to zvládla, ver mi 😀
pekné nedeľné popoludnie, dnes klasika nedeľný mäskový vývar so zeleninkou a slížikmi, dusené plátky bravčového karé, k tomu taká horčicovo-gulášová omáčka, domáca knedla, urobila som ešte jahodový kokteil a mm bol včera na rybách a varil tam výborný divinový kotlíkový guláš, tak si dám aj ten na večeru 😉 a chytil štyroch kaprov, tak idem vymýšľať čo s nimi - asi tresku a urobím nejaké pečenáče alebo čo - ale až zajtra - dnes sa mi už nechce 😝
@maba
@titkovamiriam jasné, že sa to dá piecť, tá hotová roláda v ceste, ja som robila tak aj tento tvoj koláčik a aj Zákusok čierna ruža - oba boli výborné, tu je dôkaz 😅 inak ja som na ten kokosový krémeš dnes ráno na MMB nazerala, že vyzerá super 😉
@lunana jaj tak to si nemala ani pokracovat 😉
@levandullka dakujem este raz..pochvala potesi...😉
@danielaj fantázia 🙂
@titkovamiriam 😅 😅 😉
@lizatko1009 nadherne
a moje vikendove varenie:vcerajšia polievka,paprika
dnesna vajickova pomazanka a koprova dnes-smotanovo/ syrova
my sme dnes mali špagety so zeleninou (na spôsob rizota) a tieto dva koláčiky 🙂
@titkovamiriam 😝 😝 🙂
my sme dnes mali hraskovu jarnu polievku s mrvenickou, dusene zemiaky s pazitkou, gordon blue a fajnovy dezert podla tohto receptu len s visnami 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14701
@katasa tento smotanovo pudingovy aj my dnes.... len ja som dala tam naviac aj cerstve jahody maliny a cucoriedky(zavarane) pride mi omnoho sviezejsi 😉
dnes ryza a belehradsky rezen uhorkovy salat, slepacia polievka, + senzacna vec nieco na sposob gulasu Stredomosrke bravcove ragu ibaze tam sli same zdravie veci ako cibula cuketa baklazan cerstva cervena paprika cerstve samiony mrkva olivy a bravcova lopatka a pomodoro(rajcinove pyre) ... dlho som nic lepsie nejedla 😎

hovädzi vyvar s novou zeleninkou, rezne s ryzou, uharkovy salat a dezert ku kavicke ceresnova bublanina 🙂