icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

irriss
11. jún 2012

@titkovamiriam
Miriam, tak mne napadlo....nehnije ti neco? Tyto musky jdou po "cerstvem ovoci"😉 napr...nemas nejake ovoce spadane a nahnile??
Jdou po te stave a zapachu 😉
Mozna i shnily nejaky list z vypestovane zeleniny 😉 ?

titkovamiriam
11. jún 2012

@irriss nie nehnije,no vedla sused ma roky neobrabaný pozemok a od neho nelezu len vseliake chrobaky ale aj brrrr potkany 😠 tiež si myslim ze je to z toho ako u neho vsetko hmije-uz len sa toho niak zbavit

bobinkask
11. jún 2012

@adelaida33 dakujem, ale tanier by som nedala, ten mám zo súpravy 😀 😀 😀
ten nákyp aj my lúbime a dokonca deti dnes aj fazulku všetkú pojedli, tak to nevychádzam z údivu 😨 lebo to sa tak často u nás nestáva 😀

irriss
11. jún 2012

@titkovamiriam
jeho povinnosti bys mu mela pripomenout..a svoje prava si hajit..😉

i vzhledem k moznemu poceti pozaru (sucha trava)...je mozne se obratit primo na MU 😉

proste jit na nej obklikou..😉

caly8
11. jún 2012

@mima1311 ..už ťa čakám 😀 😀 smer Brezno ;)

adelaida33
11. jún 2012

@bobinkask my máme tiež tú súpravu 😉

titkovamiriam
11. jún 2012

@irriss na neho sa stazovalo X susedov,tam bol problem z dedicstvom 15 rokov sa sudil s celou rodinou a az vlani to dostal na seba ,tesili sme sa ze konecne zacne nieco robit a stale nic...

eva7780
11. jún 2012

@titkovamiriam my mame na paprike,ale nelietaju,treba urobit postrek,lebo aj ked zvonka nevidno ziadne škody ,urcite to skodi.mm to postriekal http://www.floraservis.sk/bi-58-ec---nove.php - pomohlo

titkovamiriam
11. jún 2012

@eva7780 zajtra si spravíme výlet do mesta tak pozriem čo na to 🙂 dík

kalifa28
11. jún 2012

my dnes tarhoňa a mäsko na štave so šampinonmi, zajtra bryndzové pyrohy s kyslou smotanou a slaninkou, v stredu kura na paprike s cestovinou...

abriela
11. jún 2012

@kalifa28 mnam pirohy 😝 😀 😵

danielaj
11. jún 2012

@titkovamiriam 😀 😀 😀 😀 aj som sa pozrela, či som náhodou neni v téme Vzorky, súťaže... 😅
@titkovamiriam to sú molice ☹ http://www.zahrada.cz/forum/skudci/jak-odstrani... aj my ich mávame 😖

titkovamiriam
11. jún 2012

@danielaj bola som popletena 😀 😀 😀 😀 a dík za radu 🙂

briketa
11. jún 2012

Dnes varim kokosovu-kari polievocku s ryzovymi rezancami, inspirovana malajazskou laksi polievkou a druhe bazalkovo-limetkove kura. Marinada na kura je jednoducha a vyborna 2PL limetovej stavy, 1PL arasidoveho oleja, 2CL sojovej omacky, 2CL cukru, 1vacsia cibulka salotka nakrajana na tenke kruzky, hrubozrnna sol. Vsetko zmiesat, marinujem asi 3-4 hodky.

Kokosovu polievku- uvarim rezance, dam bokom. V jednej lyzici arasidoveho oleja na panvici rozpustim 1/4 hrnceka+1PL zltej kari pasty. Rozmiesat v mnozstve 4hrncekov kuracieho vyvaru, zvarit to dokopy a potom rozmiesat v jednej konzerve kokosoveho mlieka(nesladene!) Nakoniec do polievky vytlacim pol citrona cez gazu.

danielaj
11. jún 2012

@irriss ty asi myslíš iné mušky - hovoríme im ovocné alebo ovocníčkovia, toto sú isto molice, tie sadajú na hlúboviny 😒

glee
11. jún 2012

Ahojte, nemate napad, ako chutne pripravit hovadzie masko z polievky? 🙂

Ja ho robim s omackami (koprova, paradajkova, syrova a taka ako na svieckovu na smotane) a pripravujem ho a la spanielsky vtacik, ale vsetko sa nam to uz ojedlo.

titkovamiriam
11. jún 2012

@glee omacky ma napadli tiež alebo potom spravit k nemu paradajkovu kapustu a zemiaky,no ja ho milujem len tak s chrenom a chlebom 🙂

a zajtra budu langoše -už som dala cesto spat do chladničky 😉

janusa_
11. jún 2012

pol 10 vecer a idu sa robit spagetti 🙂

glee
11. jún 2012

@titkovamiriam dakujem za odpoved 🙂 Tu kapustu so zemiakmi by mi vsak mm nezjedol ☹ z kapusty ma kyselinu a zemiaky neoblubuje

titkovamiriam
11. jún 2012

@glee tak to mas ťažke ☹

abriela
11. jún 2012

@glee u nas sa varenym masom plnia zemiakove placky. Maso sa poseka na male kusky, urobi kecupova omacka, alebo aku mate radi, a naplnia sa placky.

irriss
11. jún 2012

@danielaj

popletla jsem si musky s muskama 😀 a vidis, a pritom jsem strizliva🙂

p.s. Potrebuju poradit.. 😉

Koupila jsem ledvinky, detem strasne chutnaji (manzelovi to prosim nerikej 🤐 😨 😨 😨 )
a jako vzdy mi smrdi..pouzivam citron proti tlumeni zapachu - je jeste neco jineho?
Prijdu si jak tehotna, nebo ty ledvinky smrdi cim dal vic?
☹ ☹ ☹

@titkovamiriam 🙂

vieruna
11. jún 2012

@glee ja z neho zvyknem spravit rizoto. Podusit na cibuli, pridat zeleninu, ryzu, posypat syrom.
My dnes este dojedame z nedele zeleninove fasirky. A vyvaram rozne chutnosti synovi, ako suche varene zemiaky, sucha ryza, dusena mrkva. Dufam, ze nema salmonelu ☹ Tak na zajtra musim vsetkym nieco take vymyslet, aby mu nebolo smutno

kucminka
11. jún 2012

@cora30 a ja som myslela,že normálny zelený hrášok,preto ma to zaujalo 😉 a je to chutovo dobré?žeby som to vyskúšala.

lenuss84
11. jún 2012

ahojte,moje menu na tento tyzden:
dnes: dojedli sme nedelnu hovadz.polievku s rezancami + pecene zemiaky a peceny bocik
utorok: zelenin.-brokolicova kremova polievka + rizoto z masa z polievky
streda: dojeme polievku + brokolicove placky /popucena brokolica,vajce,sol,hl.muka,nastruhany zemiak/
štvrtok: mrkvovo-zemiakova polievka + NEVIEM!!!!!! musim tu najst inspiraciu,potom samozrejme dopisem! 🙂 🙂 🙂 🙂

bodka13
11. jún 2012

...dnes na večeru sme zlikvidovali rožky zo soboty ,vyskúšali sme http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38362 a je to dobrééé...ale najmladšiemu to nechutilo 😠 on je taký malý mäsožravec 😀 😀 😀

bodka13
11. jún 2012

@adelaida33 takže záhada je vylúštená ...zemiaky boli z Billy - 5kg balenie v igelite 😠

egyptanka
11. jún 2012

@glee ja som dnes spotrebovala varene kuracie z polievky a to tak, ze som uvarila karfiol v osolenej vode uplne do makka, rozpucila, pridala nadrobno nakrajane uvarene maso, dve vajicka, cesnak, petrzlenova vnat, majoranka, asi 2 namocene v mlieku rozku, ktore som dobre vyzmykala. Takto som to zamiesala a dala do vysypanej tortovej formy a nechala piect. Vznikla z toho taka karfiolova sekana. K tomu skore uvarene zemiaky s maslom a uhorkovy salat a vecera resp. obed je na svete.

bodka13
11. jún 2012

@cora30 na ktorú stranu si prosim ťa písala receptík na ten vyprážaný hrášok 😕 ...a koláčik vyzerá prudko jedlýýýýý 😝 🙂

bodka13
11. jún 2012

@dida84 na kapra v alobale máš nejaký špeciálny receptík 😕