Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam ved po takom dni?porezala som foto 🙂 to dá zabrať. 🙂 u nás len leje a leje.. 😒
@nelinka0401 u nas sem tam poprskuje,ved som aj mala dilemu ci ideme-no tieto centra su pri takomto pocasi super a potom sme este nakupovali v tesco na zajtrajsie varenie 😉 kupila som krasne stehno tak ho spravim ako činu a ryzu k tomu.
U nas dnes sampinonovy krem a sedliacka omeleta. Na veceru balkanska paprika na chlebe.
@elise Masitu cervenu papriku pecies v rure kym nezhnedne, potomm vlozis do mikrotenoveho sacku aby zmakla. Ked uz nie je vriaca stiahnes zo supky, ocistis od semiacok a stopiek. Ciste nakrajas na drobne rezanceky a vlozis do oleja so solou, cesnakom a petrzlenovou vnatou. Som to pred x rokmi videla v telke ako to robila jedna turkyna. Je to vyborne, cesnaku podla chute a moznosti. Jeme to na chlebe a chuti to aj detom, lebo je to nasladle a pritom zdrave.
@amdeis to znie super, davas tam olivovy olej?
Baby chcem sa spytat ako dlho vydrzi kompot? Iba rok ci aj viac? A co sa da spravit z dzemu? Ako myslim ked ho nechcem len natierat na chleba ci palacinky, ci pridavat do kolacov. Mame vela dzemu achcem ho nejak vyuzit, dalo by sa z neho spravit trebars dren alebo zmrzka? Skusal to niekto???
@mizulienka nie, ja som alergicka na vsetky tie panenske oleje takze klasicky slnecnicovy. Dava sa ho tam pomerne dost, kedze je to vlastne paprika v oleji. Ale zalezi len na tebe aky das. Nedavala by som tam vsak nejake vyrazne oleje aby sa neprebila ta prijemna chut a vona papriky a cesnaku.
ahojte kočky mne sa tak dnes nechcelo nič varit, ale nebolo čo papat 😀, tak som zbúchala omelety so špaldovými rezancami a ako nápln do omeliet sme mali dusenú cukinu( trebalo ju už zúžitkovat 😉 ( s rajčinami, paprikou a hráškom všetko posypané syrom a zo včera zostala polievka, tak sme ju dojedli 😝 aspon, že tú som nemusela varit lebo dnes na mna nejak posobí to škaredé počasie 😖
@ibajeho my pridavame dzem do bieleho jogurtu a mame ochuteny a pritom vies co tam mas naproti tomu ochutenemu kupovanemu. Dzemy davam aj do pudingu. Teda vrstva pudingu, potom trosku dzemu a piskot zase puding a dzem. Ak je husty tak detom ho riedim prevarenou vodou a nam dospelym medovinou ci inym alkoholom. Dzem davam na dolky, do omacky na maso. Marhulovy dzem zvyknem dat na niektore kolace pod cokoladu a marhulovy dzem mozes pridat aj do cesta aby malo peknu farbu. A marhulovym zriedenym dzemom sa da potierat sladke kysnute cesto po upeceni.
dnes máme šošovicovú polievku a pečený osúch-čerešňový a makovník.. 🙂 😖 😖
@bobinkask mnaaam spravim na ranajky 😉
@titkovamiriam super 😝 a budeš aj niečím plnit alebo len tak zo zeleninkou?
Tak toto musíte vyskúšať: recept na sladký KUGELHOPF - je to v podstate taky ranajkovy bochnik namiesto vianocky. Pripravuje sa v domácej pekárničke.
I n g r e d i e n c i e
• Mlieko: 120 ml
• Vajcia: 3 kusy
• Maslo: 210 g
• Soľ: 1 lyžička
• Cukor: 90 g
• Pšeničná múka hladká:
530 g
• Čerstvé droždie Vivo: 30 g
• Celé mandle: 50 g
• Hrozienka: 150 g
• Rum na namočenie hrozienok
Hrozienka namočte do rumu.
Ingrediencie vložte do nádoby na pečenie v nasledujúcom poradí:
Mlieko, vajcia, zmäknuté maslo, droždie a cukor.
Potom pridajte múku, urobte dierku a do nej zahrňte soľ.
Nádobu na pečenie umiestnite do prístroja. Zvoľte príslušný program-závisí od typu pekárne, ale doba celkovej prípravy by mala byť okolo 3 a pol hodiny a dlhšie.
Stlačte tlačítko “stop/štart“.
Po zaznení zvukového signálu pridajte marinované hrozienka a celé
mandle.
Na konci programu prístroj vypnite, vyberte nádobu na pečenie
a vyberte.
Recept je z fóra domáce pekárničky tu na MK od @zuzkaamato, ktorej ešte raz ďakujem za jej uverejnenie.
@bobinkask urobim na cibulke a hrasku zo zahradky,plus sunka 😉 musim si este uzit ked som doma,ked idem do prace,tak nejem rano,len kavu,potom v praci ,,nahadzem,,obed a potom doma po 16-tej ,,biely sex,,otvorim chladnicku-zatvorim chladnicku až do 22,30🙂 🙂
Dnes rychla vecera, pecene zemiaky v supke, obycajne maslo a cibulka a este sa chystame na chutovku varenu cviklu 🙂
@kucminka jasne, mozes to nahradit aj maskom 😉 Baklazanove lodicky s tofu syrom:
Potrebujes: 1x baklazan, polku lahodkoveho tofu, 2 paradajky, kusocek -asi 10cm dlhy cukine, 3 struciky cesnaku, 1 mladu cibulku, olivovy olej, platkovy alebo nastruhany syr - ja som dala taky aky som mala, kari korenie, slana sojova omacka, kusocek natur bujonu a troska natur vegety
Baklazan umyjes a osusis, prerezes rovnomerne na polky a vnutro vydlabes a das bokom , tie polky osolis a potries cele vnutro s olivovym olejom, das na plech a nechas zapiect na 200 stupnov na 20 min nezakryte. Medzitym si na panvicu das troska olivoveho oleja, na kococky nakrajane tofu, ktore osmazis s trochou sojovej omacky a s kari korenim - robi to tam uzasnu chut emoticon pridas ostatnu zeleninu nakrajanu na kococky, premiesas , pridas trochu vody, kusok bujonceka a ked je to este stale malo slane tak mozes pridat trosku vegety, nazaver pretlacit tri struciky cesnaku, mozes pridat petrzlenovu vnat a prikryt a dusit do makka. Ke je zmes hovova naplnis nou predpecene baklazany a poukladas alebo nastruhas na vrch syr a nechas dopiect. Dobru chut
dievčence dakujééém
@cora30 díky za tu jedničku s hviezdičkou 🙂
@titkovamiriam to poznám 😉 tiež ked sa nestíham rano najest, tak potom celé poobedie len nuchám čo by som zhltla, ono sa nenadarmo hovorí ,že ranajky sú základ dna -no ale čo ked človek nestíha 😒
zienky chcela som robit ,,slanu husenicu,,tak ako vlani no nasla som na nete toto tak mozno spravim vlacik-nemate este tipy na detsku slanu tortu
http://www.tortyodmamy.sk/slane/vlacik-pre-syna
Ahoj kočky,dnes zemiaková polievočka a zeleninové rizoto 🙂

@kucminka ja som robila baklazanove s tofu, chces recept na tu plnku???