Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Rychly obed. Nase "Carbonara" cestoviny.
Udena slaninka sa opecie. Omacka pozostava z kyslej smotany + mlieka(alebo sladkej smotany), vajicok, nastruhaneho syra. Na dochutenie cierne korenie a sol, inak tomu dava hlavne chut slaninka a syr.
Mnozstvo omacky zalezi na vas. Ja robim na 500g cestovin omacku zo 5 vajicok, cca 200ml kyslej smotany a mlieko podla toho ake huste to chcem mat a tiez kolko nastuhaneho syru pridam. Suroviny na omacku sa vsetky zmiesaju este predtym ako ich pridame k opecenej slaninke. Miesame na miernom ohni, tak aby vajicka neboli surove a vsetko sa to pekne prepojilo.
dobré ránko 😎 ja dnes polievku nevarím,robila som včera kurací vývar so zeleninou a máme aj na dnes,a mám namarinádované karé tak na obed opečiem a k tomu americke zemiaky 😉
a urobím aj tieto jahodovo - tvarohové poháre 😉 niečo sladké musí byť 🙂
ahojte baby poradte, potrebujem nieco ultra rychle z kuracich prs k pecenym zemiakom, manzel o 12,00 odchadza na tyzdnovku potrebujem mu dovtedy navarit..... nic ma nenapada
na raňajky sme dojedali pizzu zo včera a obed bude:kuracia polievka so zeleninou a slížikmi,pečené kuriatko s bylinkovým korením a nové zemiaky s hráškom na cibulke.Len ešte prílohu vymyslím 🙂
@sloto Ahoj 🙂
Záleží na tom, čo doma máte. Ak máš paradajky a papriky, kuracie prsia na rezne/ na slížiky orestuj na cibuľke, zalej pretlakom a podus 20 min. Medzitým si očisti paradajky a papriky, nakrájaj nadrobno a pridaj ich k mäsku. Dus ešte 10 min. aby bola zeleninka chrumkavá 🙂 Môžeš dať cesnak a majoránku, bazalku alebo oregáno, čo máte radi🙂
Alebo prsia po orestovaní podlej vodou, po 20 min. pridaj horčicu a nasekanú pažítku alebo jarnú cibuľku. Je to tiež výborné, také jednoduché 🙂
Kuracie prsia som narezala na rezne, posolila, pokorenila, potrela kečupom a do rezníka som zabalila kúsok omelety a šunky. Prudko som ich opiekla a dala do rúry. Uvidíme čo z toho bude, či sa to bude dať jesť 😀 Horšie je, že doma nemám ani zemiaky, ani hranolky, tak neviem čo s prílohou..
žienky dobre rano! 😉 dnes nevarim dojedame/chvalabohu/ teplota dnes je priserna ,ani v noci neklesla pod20st 😝 😝
@danielaj ten kolacik milujeme a ako hovoris len ribezle su uzasne 🙂 🙂 🙂
ja varim dnes kuraci vyvar s rezancami, zapecene kuracie prsia so sunkou a syrom, spaldovu tarhonu a ladovy salatik, vcera som piekla ceresnovo-tvarohovy kolac z aktualneho cisla Dobre jedlo 🙂
dnes kuracie stehna na kyslej kapuste,ryza
tak dnes kuracie prsia s ananásom na kari korení s ryžou... v týchto horúčavach taký osviežujúci obed a samozrejme bez polievky.... 🙂
tak som nakoniec vymyslela taku vec, ze som dala do janskeho skla zapiect kuracie prsia nakrajane na rezniky tenke, posypala som to nakrajanym porom, sampionikmi, v mlieku rozmiesala vegetu, vajcia, trosku muky a posypala cele struhanym syrom a tak dala zapiect, tak dufam ze to bude dobre.
Ahojte 🙂 Aj my dnes mame nedelnu klasiku 😉 vyvar,vypražane kura,zem.kaša a paradajkovy šalat 🙂
baby poraďte mi .Vyprázdnila som sud s kyslou kapustou a ostalo mi veľa šťavy(samé vitamíny 😝 ).Treba ju zasterilizovať,alebo vydrží v chladničke (keď vojde 😀 ) ?
my dnes-polievka zo včera-hŕstková a pečené kura,pyré zemiaky a uhorkový šalát
kuraci stroganov+ryza, dakujem za recept och a gratulujem k druhemu bejby 😉
segedínsky guláš s chlebíkom - knedlík nechcú .Zo včerajších cesnakovosyrových pagáčov mi zostala len nerezová misa a omrvinky 😀 😝 .
kuracia polievka a prírodný bravčový rezeň z opekanými zemiačikmi a k tomu červená kapusta 🙂
žienky, viete mi odporučiť knihu s receptami indickej a thajskej kuchyne? kludne IP. dnes sme mali na obed kuracie sote s kari a nevedeli sme sa ho dojest.
@titkovamiriam mas odskusane niektore recepty z tej strany? mejaky konkretny tip?
ahojte ja som dnes varila kurací vývar so zeleninkou, špaldové rezance a kuriatko na víne s cibulou, grilovaná zelenina- baklažán, paprika, polenta a feta syr
to ste mali vidiet tie pohlady čo na mna hádzala moja rodinka ked som im to naservírovala na taniere-hlavne tú polentu 😀 ale bolo to mnamkové , dokonca aj moje deti všetko pojedli a dostala som 10 bodov 😀
plnene kuracie kapsy s mozarelou a paradajkami, ryza
ahojte,dne zeleninova polievka a moja ''milovana''plnena paprika s domacou knedlou,som si jej narobila,bude zasoba do mrazaku,bude aj na zajtra 😀
šalátová polievka a halušky s brynzou

fuuu my si opecieme nieco na dvore...sa my nechce vyvarat