icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
16. jún 2012

Ahojte 🙂 Dnes nejako nemam čas si sadnut a preskumat čo dobreho ste navarili,ale večer,ked už bude klud si všetko svedomito prečitam 😉
My sme dnes dojedli gulašovu polievku od včera druhe sme mali tekvicovy privarok s vajičkom,prave robim smotanovo-piškotovu tortu 🙂 aaaaaaaaa večer budeme grilovat 😎 🙂

lencyca
16. jún 2012

@titkovamiriam super,dala by som si 😀

danielaj
16. jún 2012

@mizulienka asi už píšem neskoro ten recept 😉 ale nebola som tu, od rána sme boli na športovom dni, pred chvíľou sme prišli, naozaj bolo toho do rána dosť v tej horúčave 😝

Ríbezľový koláčik po snehom

Cesto: 5 žĺtkov, 15 dkg pr. cukru, 1 vanilkový cukor, 25 dkg masla alebo margarínu, 45 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

Urobíme cesto, dáme ho na plech, na to poukladáme ríbezle, dáme piecť, tesne pred dopečením nanesieme sneh vymiečaný s cukrom a dáme ešte zapiecť.

Je to výborný koláčik, recept mám ešte od svojej nebohej babičky, môžeš použiť aj iné ovocie, ale s ríbezľami je naj... 😉

ešte tento je výborný, tiež ho robím z hocijakým ovocím 😉 a je podobný ako ten ríbezľový http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29402 😉

irsina83
16. jún 2012

dnes som navarila aj na zajtra, hovadzi vyvar a bravcove masko na zelenine- recept mam odtialto od jednej kocky s ryzou 😉 a tatino vari pravy puding z cokolady 😉

kikatko
16. jún 2012

fancuzske zemiaky, a dojedáme včerajšie falošné bryndzové halušky

danielaj
16. jún 2012

@titkovamiriam super šikula 😉 tá húseniaca je super, musím aj ja také niečo urobiť, my budeme ma´t oslavu začiatkom júla, staršia bude ma´t 10 rokov, tak také by ju isto potešilo okrem torty 😉

januschka10
16. jún 2012

@titkovamiriam naozaj super napad. a potom to krajas ako chlebik? velmi zabavne a lakavo to vyzera

titkovamiriam
16. jún 2012

@januschka10 jasne krajame to od zadu aby tvaricka isla ako posledna 🙂 ,trocho dosikma aby si tam mala chut vsetkych natierok

mizulienka
16. jún 2012

@danielaj dakujem velmi pekne 😉

briketa
16. jún 2012

@titkovamiriam 😀 😀 oplula som si moj graficky monitor, tecu mi slzy po tvari a rehocem sa tak, ze zajtra budem mat brusnu svalovku 😀 😀 😀 (citala som o kazni)

nailinka1
16. jún 2012

mňamková pizza 🙂 jedna klobáskovo slaninková a druhá syrová ...cesto identické s cestom na moje cesnačky v albumoch 😉

briketa
16. jún 2012

idem dnes urobit chili con carne z mletej morcaciny ale ja dnes idem na sushi. idem vecer von . MM bude s detmi, s nasimi aj s kamaratkinmi 🙂

linddi
16. jún 2012

bryndzové halušky a práve sa mi pečie rebarborový koláč 😉

tanitta
16. jún 2012

@titkovamiriam ako dlho travis cas v kuchyni? 😅 😉 😉 ... ja mam pocit uz len pri smazenych vajciach ze som dlho 😝
dnes len zeleninova polievka malemu je chory a my grilovacka änakladane meso s cervenym vinom a bylinkami)... cesnakovo bylinkovy dip, grilovana zelenina(cukety mrkva zeler cesnak cely) kridla hermeliny a klobasky

bobinkask
16. jún 2012

@danielaj možem poprosit recept ako robíš džem v domácej pekárni prednedávnom si to tu písala - nemožem to už nájst ☹ čo všetko tam dávaš dakujééém chcem to vyskúšat 😉

atiatko
16. jún 2012

tak a u nás dnes síce praobyčajný ale veľmi obľúbený vyprážaný karfiol s novými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťkou ..... náš synček má v puse afty, tak to bolo jeho prianie a konečne po 3 dňoch poriadne papal .... takže tentokrát praobyčajný karfiol urobený z obrovskej lásky 😉

danielaj
16. jún 2012

@bobinkask ja dávam tak 1 kg max 1,5 kg ovocia, do toho 1 Gelfix 2:1 a pol kg cukru, pustím program džem a o hodinu a 20 minút pekne nalejem do pohárikov, zabalím do novín a do deky a nechám vychladnúť, hotovo, môžeš použiť aj iný želírovač, a cukru daj toľko, koľko píšu na obale 😉

mamkabeika
16. jún 2012

Ahojte🙂
Vcera sme boli na vylete v Ruzomberku, tak som varit nemusela 😀 Kupili sme si tam ovci syr, ktory sme si dnes vysmazili. K tomu sme mali zemiakovy salatik a kremovu zeleninovu polievku s krutonikmi 🙂 Poobede som robila parky v listkovom ceste. Zo vsetkeho nam zostane i na zajtra, tak navarim az v pondelok 😉

opica
16. jún 2012

baby, buduci tyzden idem chystat synovi tortu na 3. narodeniny do skolky. mate nejaky napad? teda, asi spravim piskot a vanilkovy pudingovy krem. mam tam dat aj lekvar? a na vrch si mlady muz ziada lentilky v tvare sasa. myslite, e to bdue deckam chutit alebo? vdaka

ukana
16. jún 2012

@opica lekvar daj, alebo nejaké ovocie nakrajaj, jahody napr....spraví to taku vyraznejšiu chuť 😉 a prečo by to nemalo deckám chutit, ked je to sladke? 😵 😵 😵 😵
Inak mi je to divne, to do školky sa robia torty?? ja dávam do školy cukriky, do školky sme nič nenosili 😲 😲

opica
16. jún 2012

@ukana ;) hej, nasa je sukromna a bezne to tak rodicia robia, tak nechcem nase dieta ukratit

abriela
16. jún 2012

@opica lentilky na krem davaj na poslednu chvilku. Rozpiju sa na maslovom kreme. JA davam lekvar a asi aj ovocie do kazdej torty. Do parizskej slahacky - banany, pribinackovsky krem - broskyne, tvarohova plnka - jahody, kokosa plnka - ananas, ...

titkovamiriam
16. jún 2012

a final tej jahodovej 🙂 uf mam dost ale zajtra nevarím 😉

danielaj
17. jún 2012

dobré ránko, včerajšie ríbezľové rezy pod snehom, dala som aj jahody, keď už boli naoberané a nikto ich nechcel 😒 ale samotné ríbezle sú aj tak naj 😉

danielaj
17. jún 2012

dnes klasika nedeĺná slepačia polievka, pečené kura s jednoduchou bylinkovou plnkou, zapekané kuracie rezne pod strúhankovou čapicou, ryža, varené nové zemiaky, ľadový šalát 😉 a poobede hurá k vode 😉 peknú nedeĺu všetkým 🙂

zuul
17. jún 2012

my dnes zeleninkova kremova a chlapi este drzkova, a dusia sa v tlakovom spanielske vtaciky hovadzie + jasminova ryza. a pre tatika mame pripravenu tatianu 😀

verka1856
17. jún 2012

Mi mame palacinky plnene tvarohom.nic zlozite mala ma zajtra narodky tak budem zajtra varit. 😉

lydia22
17. jún 2012

Kysla kapustova polievka,vyprazany karfiol,zemiaky,tatarka.

ukana
17. jún 2012

Dnešné menu: brokolicový krém s krutónmi, pangasius na masle so zemiakovou kašou 🙂 🙂 ale rybku až na večeru, padáme k vode v tomto teple 😝

ukana
17. jún 2012

@danielaj ja tento koláčik poznám je skvelýý, dufam že nevadí, ked sem dám od inej baby recept, pre tie, čo ho chcu piect 😔 😅
Ribezlový kolác
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14297