Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam super,dala by som si 😀
@mizulienka asi už píšem neskoro ten recept 😉 ale nebola som tu, od rána sme boli na športovom dni, pred chvíľou sme prišli, naozaj bolo toho do rána dosť v tej horúčave 😝
Ríbezľový koláčik po snehom
Cesto: 5 žĺtkov, 15 dkg pr. cukru, 1 vanilkový cukor, 25 dkg masla alebo margarínu, 45 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva
Urobíme cesto, dáme ho na plech, na to poukladáme ríbezle, dáme piecť, tesne pred dopečením nanesieme sneh vymiečaný s cukrom a dáme ešte zapiecť.
Je to výborný koláčik, recept mám ešte od svojej nebohej babičky, môžeš použiť aj iné ovocie, ale s ríbezľami je naj... 😉
ešte tento je výborný, tiež ho robím z hocijakým ovocím 😉 a je podobný ako ten ríbezľový http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29402 😉
fancuzske zemiaky, a dojedáme včerajšie falošné bryndzové halušky
@titkovamiriam super šikula 😉 tá húseniaca je super, musím aj ja také niečo urobiť, my budeme ma´t oslavu začiatkom júla, staršia bude ma´t 10 rokov, tak také by ju isto potešilo okrem torty 😉
@titkovamiriam naozaj super napad. a potom to krajas ako chlebik? velmi zabavne a lakavo to vyzera
@januschka10 jasne krajame to od zadu aby tvaricka isla ako posledna 🙂 ,trocho dosikma aby si tam mala chut vsetkych natierok
@danielaj dakujem velmi pekne 😉
@titkovamiriam 😀 😀 oplula som si moj graficky monitor, tecu mi slzy po tvari a rehocem sa tak, ze zajtra budem mat brusnu svalovku 😀 😀 😀 (citala som o kazni)
idem dnes urobit chili con carne z mletej morcaciny ale ja dnes idem na sushi. idem vecer von . MM bude s detmi, s nasimi aj s kamaratkinmi 🙂
bryndzové halušky a práve sa mi pečie rebarborový koláč 😉
@titkovamiriam ako dlho travis cas v kuchyni? 😅 😉 😉 ... ja mam pocit uz len pri smazenych vajciach ze som dlho 😝
dnes len zeleninova polievka malemu je chory a my grilovacka änakladane meso s cervenym vinom a bylinkami)... cesnakovo bylinkovy dip, grilovana zelenina(cukety mrkva zeler cesnak cely) kridla hermeliny a klobasky
@bobinkask ja dávam tak 1 kg max 1,5 kg ovocia, do toho 1 Gelfix 2:1 a pol kg cukru, pustím program džem a o hodinu a 20 minút pekne nalejem do pohárikov, zabalím do novín a do deky a nechám vychladnúť, hotovo, môžeš použiť aj iný želírovač, a cukru daj toľko, koľko píšu na obale 😉
Ahojte🙂
Vcera sme boli na vylete v Ruzomberku, tak som varit nemusela 😀 Kupili sme si tam ovci syr, ktory sme si dnes vysmazili. K tomu sme mali zemiakovy salatik a kremovu zeleninovu polievku s krutonikmi 🙂 Poobede som robila parky v listkovom ceste. Zo vsetkeho nam zostane i na zajtra, tak navarim az v pondelok 😉
baby, buduci tyzden idem chystat synovi tortu na 3. narodeniny do skolky. mate nejaky napad? teda, asi spravim piskot a vanilkovy pudingovy krem. mam tam dat aj lekvar? a na vrch si mlady muz ziada lentilky v tvare sasa. myslite, e to bdue deckam chutit alebo? vdaka
dnes klasika nedeĺná slepačia polievka, pečené kura s jednoduchou bylinkovou plnkou, zapekané kuracie rezne pod strúhankovou čapicou, ryža, varené nové zemiaky, ľadový šalát 😉 a poobede hurá k vode 😉 peknú nedeĺu všetkým 🙂
my dnes zeleninkova kremova a chlapi este drzkova, a dusia sa v tlakovom spanielske vtaciky hovadzie + jasminova ryza. a pre tatika mame pripravenu tatianu 😀
Mi mame palacinky plnene tvarohom.nic zlozite mala ma zajtra narodky tak budem zajtra varit. 😉
Kysla kapustova polievka,vyprazany karfiol,zemiaky,tatarka.
Dnešné menu: brokolicový krém s krutónmi, pangasius na masle so zemiakovou kašou 🙂 🙂 ale rybku až na večeru, padáme k vode v tomto teple 😝
@danielaj ja tento koláčik poznám je skvelýý, dufam že nevadí, ked sem dám od inej baby recept, pre tie, čo ho chcu piect 😔 😅
Ribezlový kolác
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14297

Ahojte 🙂 Dnes nejako nemam čas si sadnut a preskumat čo dobreho ste navarili,ale večer,ked už bude klud si všetko svedomito prečitam 😉
My sme dnes dojedli gulašovu polievku od včera druhe sme mali tekvicovy privarok s vajičkom,prave robim smotanovo-piškotovu tortu 🙂 aaaaaaaaa večer budeme grilovat 😎 🙂