Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zeleninovu polievku s mrvenicou mam zo vcera a sisky som prave dopiekla 🙂
my sme na obed dojedali a na večeru som spravila droždovú pomazánku 🙂
ja som dnes robila bravcovy perkelt so sampionmi, tarhonu a k tomu struhanu cviklu s chrenom
@titkovamiriam júúúúúúúúúj budeš chýbať, ale maj sa krásne 🙂 a možno ťa vystrieda pri varení ...pa
HALLOWEEN - tip na celé menu pre radosť detí, ... čo by sme pre ne neurobili, keď sa tešia... (Bŕŕŕ... ešte je čas, ale včera som toto objavila, tak postupne pripravujem suroviny).
Krvavá polievka s plávajúcou rukou a očami:
(Polievka je rajčinová, ruku vyrobíme tak, že do chirurgickej rukavice napustíme vodu, zaviažeme a dáme zamraziť, rovnako aj oči - do plastovej nádoby na vajíčka dáme čučoriedku alebo čiernu ríbezľu, dolejeme vodou a dáme zamraziť, potom vyklopíme, ruku tiež vyberieme z rukavice a všetko pred podávaním vhodíme do polievky).
Strašidelné jednohubky:
(Veľa sú tam použité vajíčka a zelené aj čierne olivy - na oči, potom kečup - ako krv, veľmi milé sú tie pavúčiky na vajíčkach - tie sú vyrezané z čiernych olív, a ešte sú tam rôzne syry).
Morbídny dezertík:
(Tortička z čokoládového korpusu a morbiďáčik z marcipánu alebo inej cukrárskej modelovacej hmoty, kúpe sa v krvi zo zmixovaného červeného ovocia, oči sú z rovakého materiálu ako kostrička).
Tak dúfam, že som vás veľmi nevystašila.
(A ak je niekto pohoršený týmto "americkým" nevkusom, k tomu len toľko, že na Slovensku už naše prastaré matere mali v tento deň "svetlonosa" z tekvice, bosorky v kuchyni, obrázky cintorínov, strašidiel a rozprávali si morbídne vtipy, keď o názve Halloween ešte ani nechyrovali, takže táto tradícia má na Slovensku hlboké korene...)... a deti sa tak radujú...
ahojte,
tolko vela varíte? 😅 ,musím podočítavať 😉
ja idem o chvilu robit hrachovú polievku,mnňam,mňam,s cesnačikom,veľmi sa na nu teším 😅
ahojte,
tak aj u nás cesnak 😀 , krúpková cesnačka a granadír 🙂
paradajkova polievka s haluskami a kapustove fliacky. A na zajtra sa uz tesim na lasagne 😵
Ahojte...
tak ja kedze som dnes vynimocne doma tak - fazulova kysla polievka a francuzske zemiaky - idem robit take so zaudenou sunkou a kyslou kapustou a stale mi tu robite chute s babovkami tak idem ju aj ja dnes upiect... 🙂 🙂
Ahojte,
jeeej, konecne som objavila nieco,kde su denne nove inspiracie na papanie, mozem sa k vam pridat?
kazdy den rozmyslam, co budem varit, ak mi neostane z predchadzajuceho dna a ako pozeram, tu je toho az az 😵
my dnes mame kuracie prsia v cesticku (vajko, trosku muky a oleja, mleta paprika, korenie, zmes byliniek, oregano, cesnak) s ryzou, robievam to so zemiakmi,a le pride manzelov kolega nam nieco pomoct a on ma radsej ryzu, tak kvoli nemu 🙂
A polievku vlockovu so zeleninkou.
ja dnes slepačiu polievku, lebo sme choručkí...a fliačky s kapustou
spenatova polievka zo vcera a kuraci perkelt s kolienkami (halusky som nestihala 😠 ) a pecie sa kolacik. Jeden s mojich najoblubenejsich http://www.schutou.sk/index.php/recepty/dezerty...
cestovinovy salat
hrachová polievka a zemiakové placky
zapekane zemiacky na zajtra 🙂
pečené kuracie stehienka s ryžou a s broskyňovým kompótom.
@maculik ahoj Maculík, vitaj 😉 🙂 aj ja tu zbieram inšpirácie....zdá sa mi, že varím to isté - hi
dnes som nevarila...ponevač mi dcérka priniesla zo školy zvieratká vo vláskoch 😖 a tak sme mali o program a stres postarané...takže dnes sme boli na bagetkách a podobne. Ešteže malý cucká mliečko od maminky 😀
Zajtra sa ale napravím a budem vzorná mamička, hrášková polievočka s mrkvou a krupicovými haluškami a pečené brav. stehno s pyré 🙂
AHOjte zenusky kuchticky...tak ja som dnes uvarila segedynsky gulas 😝 ten sme nemali velmi dlho.Vcera som uvarila leco.Velmi sa mi nan chutilo.ALE mam desne nevolnosti a vacsinou jedlo konci vo wc.Tak ako som papala a vracala sa mojmu manzelovy po prichode z prace nic neuslo.... 😀 😀 😀 Lebo ked sa vyvraciam,hned pocitim hlad a musim si dat 😒
@pepi_petra :o) papaj piškóty, nebude Ti zle 😉 inak mne bolo až do skončenia tretieho mesiaca, zle stále...ale stojí to za to 😉
@elina313 piskoty papam pravidelne kazde rano,kym vstanem z postele. Dufam ze aj mne nevolnosti skoncia a budem si kooonecne uzivat tehulkovania
Ahojte,tak sa k vam pridavam,uz dlho to tu citam,ked neviem co navarit😉
My dnes na obed fazulovu polievku so zeleninou a palacinky,dzem,slahacka,cokolada.Na veceru palacinky so spenatom,feta syrom a zapecene so smotanou

@traktor no, tak toto je zasa nieco ine, mozno nabuduce to takto vyskusam 😉