icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nelinka0401
14. júl 2012
nelinka0401
14. júl 2012

@titkovamiriam aj tak chutili.ešte niečo zostalo ale dnes sa to určite doje 🙂

bobinkask
14. júl 2012

ahojte tak ja dnes vooobec neviem čo kuchtit musím nad niečim porozmýšlat 😉
@danielaj dakujem 😵 pridávam aj foto mojej včerajšej práce 🙂

bobinkask
14. júl 2012

@nelinka0401 tie palacinky vyzerajú perfektne hned by som si dala 😵

nelinka0401
14. júl 2012

@bobinkask tá je krásna 🙂 marcipán kupuješ alebo si ho robíš doma?a tie slnečnice nemajú chybu 🙂 🙂

bobinkask
14. júl 2012

@nelinka0401 dakujem 😉 všetko si robím sama doma je to mliečny marcipán zo sušeného mlieka

nelinka0401
14. júl 2012

@bobinkask aj tak chutia.som sa normálne čudovala ako ich mm hned zjedol.on je skôr mäsový ale už si pomali zvyká,že nerobím každý deň len mäso 🙂

nelinka0401
14. júl 2012

@bobinkask ten poznám aj sestra ho robieva.naposledy sme robili z tých cukríkov.aj ten bol fajn.

bobinkask
14. júl 2012

@nelinka0401 presne ako u nás 😀 😀 😀 aj ja mám doma masožravca ale už si tiež začína zvykat 😉
musím ich aj ja niekedy vyskúšat 😉

bobinkask
14. júl 2012

@nelinka0401 mojím detom moc ten cukríkový nechutí, ale mne sa zas s ním lepšie pracuje ako s mliečnym
tato tortička je pre mužového kolegu a im som vždy robila z mliečneho, tak som ho aj teraz použila

jenie123
14. júl 2012

@rastulka nikde na nete som to nenasla, takze pisem postup🙂

visnove kocky

400g vykostkovanych visni
3 lyzice krystaloveho cukru
1 vanilkovy puding v prasku
180 - 200g okruhlych piskot
290g marhuloveho jogurtu
250g jemneho tvarohu
1 lyzica tekuteho medu
1 balicek vanilkoveho cukru
1 lyzica nastruhanej cokolady
8 platkov zelatiny
Ovocny sirup
Trochu mlieka
Visne dame do hrnca, zasypeme cukrom, podlejeme 250ml vody a na miernom ohni uvarime domakka. Dohladka rozmixujeme, odmeriame a doplnime vodou do 700ml.
V 100ml vody rozmiesame puding, vlejeme do masy a spolu uvarime. Odstavime a do teplej masy vmiesame 4 platky napucanej zelatiny
Piskoty namacame do ovocnej stavy. Polovicu poukladame na dno plechu 22x28cm. Na piskoty vlejeme visnovu plnku a na nu ulozime zvysne piskoty namocene v stave. Nechame odstat 20 minut
marhulovy jogurt vymiesame s tvarohom, medom a vanilinovym cukrom.. pridame zvysnu zelatinu rozpustenu v malom mnozstve mlieka, nastruhanu cokoladu a premiesame.. vylejeme na piskoty a dame do chladnicky na 5 az 6hodin

Je to mnamka 🙂

rastulka
14. júl 2012

Dobre ranko 🙂 Dnes francuzske zemiaky a fazulova polievka zo včera 😉

nelinka0401
14. júl 2012

@bobinkask hej z neho sa lepšie robí lebo sa netrhá.z mlieka je to náročnejšie ale tiež krásne.a ako si dobila na tú kniku ako keby je to ošúchané?strašne sa mi páčia takéto detaily

rastulka
14. júl 2012

@jenie123 Dakujeeeem 😀 😀 😲

danielaj
14. júl 2012

@bobinkask krásna tortička, šikulka ako vždy 😉

bodka13
14. júl 2012

@titkovamiriam Miriam a čo s tou vydlabanou cukinou 😕 ...placky?

titkovamiriam
14. júl 2012

@bodka13 myslis tie semienka,bud ich vyhodis alebo ususis,vydlab len semena nie duzinu 😉

macka23
14. júl 2012

Tak dnes varim uz vyvar na zajtra a na obed bude leco z cerstvej zeleniny s klobaskou a chlebikom. A zajtra asi segedin a domaca knedla /ked sa podari 🙂/

pegggy
14. júl 2012

omáčka zo zajaca so zemiakmi a poobede máme objednané pečené kolená, koláčik veterníky mraky robím prvý krát uvidím či sa podaria a slané praclíky, máme takú mini oslavu.

miskadusko
14. júl 2012

@bobinkask tak ten môj si nezvykne asi nikdy. včera som robila zapekanú cuketu prekladanú zemiaky a všeličím možným a on mi povedal: ja to dobré ale nabudúce by sa tam mohlo zmestiť aj pár plátkov mäsa 😀 . tak som mu nadala že ani vo francúzkych zemiakoch nemá mäso a bolo 😀

akika722
14. júl 2012

baby čo varite zajtra?nejaky napad? 😅

kucminka
14. júl 2012

dnes kapustnica,bude aj na zajtra,a marhuľové a jahodové guľky s tvarohom 😉

kucminka
14. júl 2012

@bobinkask obdivujem kocky,čo dokážu takéto výtvory,veľmi ma to láka,ale nemám sa to od koho naučiť.

zuzkaamato
14. júl 2012

my dnes mame taky "light" obedik. pecena krvavnicka, jaternicka a klobaska. k tomu len chleba a kysle uhorky alebo calamada 😀 testujeme nove masiarstvo 😀

anavila
14. júl 2012

@kathy1 ano najprv zltky s cukrom, potom pridam ostatok, tuk neroztapam, rozmixujem ho celý, nakoniec pridame sneh.

bobinkask
14. júl 2012

@nelinka0401 to na boku je robené na sucho štetcom s kakaom a tie končeky knihy sú potierané práškovou jedlou farbou zamiešanou s kvapkou vody 😉

mamkabeika
14. júl 2012

My dnes táto zemiaková pizza http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46071 a brokolicová polievočka 🙂

bobinkask
14. júl 2012

@danielaj dakujem 🙂 veru som mala aj strach, že ako to dopadne 😅 včera ked som ju robila bolo piatok13 😀 ale naštastie všetko ok, tortička sa majitelom lúbila a dúfam, že im bude aj chutit 😵

irsina83
14. júl 2012

robila som moju cinu s basmati ryzou a vyva mame od vcera 😉 a tatino ide piect cabattu, cesto uz kysne 2 hodky, tak som zvedava co z toho bude 😉

luciok
14. júl 2012

@irsina83 Na niečo také by som mala teraz chuť. Keby sa dalo, odhryznem z obrazovky 😀