Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@luciok recept co som ti napisala je z ciny co som robila minule ale postup je rovnaky len si vzdy zmenim zeleninu a uncle beans omacku - omacku pouzivam bud sladkokyslu alebo cina.....
kuracie prsia nakrajane na rezance(mala som asi pol kila), 3 mrkvy nakrajane na tekne rezance, 5 strucikov cesnaku kaajanych na platky, velka cibula nakrajana a hrubsie mesiaciky, olej, slana a sladka sojova omacka, uncle beans omacka sweet a sour chicken, huby judasove ucho - susene, 2 bielka (tie dve zltka mozes pridat do tych smazenych vajicok na ryzu) a kukuricny skrob
huby som zaliala vriacou vodou a nechala odstat, dve bielka som dala do misky a za zaslahala som do nich pol lyzicky soli a a 2 cajove lyzicky kukuricneho skrobu a potom do tento zmesi primiesas masko, poriadne premiesas a nechas odstat 15 minut. Do woku si das olej a na 2x krat na najprudsom ohni posmasis maso trosku do chrumkava a prelozis na bocny tanier. Do woku opat dame olej a na prudkom ohni osmazime mrkvu, cibulu a cesnak a smazis do vtedy az kym mrkva bude chrumkava, pridas huby, masko, oblejes sojovou omackou a zalejes uncle beans omackou a vodou podla toho kolko chces mat stavy. ochutnas a ked je treba polej sojovku alebo prisyp cukor podla chuti a na zaver zahustis tak ze do trochy vody zaliesas lyzicu kukuricneho skrobu a po luziciach budes pridavat do stavy az kym to nezhustne tak ako budes chciet. dobru chut .ta omacka uncle beans je taka kysela tak ak nemate radi take ostre chute tak sa da kupit aj ina...
Ahojte my dnes vajíčkovú polievku, bryndzovo-smotanovo-syrové halušky so slaninkou a dezertík čokoládové muffiny 🙂 po všetkom sa len tak zaprášilo 🙂
caute baby, tak my sme si dnes spolu s Mareckom spravili spagety s bryndzou a slaninkou 😵 mnamka 🙂
Ahojte,dnes kuraci vyvar so zeleninou a slizami,bravcove masko zapekane s cibulou a ud.syrom,mnam,k tomu kysle uhorky,bude aj na zajtra 🙂
@miskadusko neboj možno raz sa dočkáš 😉 😀 raz ked mal moj pripomienky na nejaké zeleninové jedlo- skúsila som nový recept a nebolo tam maso 🙂 a on mi začal na to frflat , tak som sa nedala povedala som mu, že ma velmi mrzí , že na to frfle, že som stála 2h v kuchyni aby som im zdravo navarila a vobec si necení moju snahu a ked sa mu nepáči nech zostane hladný... a poviem ti odvtedy mi zakaždým aj obed pochváli ani maso nemusí byt 😀 a ako som začala varit tu podla vás a vaších tipov chváli dvojnásobne 😀
Kuracie prsia s gril. Korenim, opecene, priloha varene zemiaky a syrova omacka. Kolacik apple pie a varena kukurica. Dnes je tu na ihrisku gulas cup- tak na veceru bude gulas..
A zajtra ideme niekam na vylet- zajtra sa nevariiiii
Uz dlhsie mam chut na pstruha- nemate osvedceny recept?
@lencyca dakujééém
@kucminka dakujem, ja som tiež len taký samouk, velmi vela som sa naučila tu na tejto stánke http://www.tortyodmamy.sk/ je tam vela návodov a rád od žienok, ktoré peču 😉
mexické soté, tarhoňa.. dnes varila staršia dcéra, ako fajn mi to padlo.. 🙂
dnes gulášová polievka so zemiakmi a haluškami, vyprážaný pangasius, zemiaky na pare, uhorkový šalát, zostal ešte aj cukinový nákyp a pečené zemiaky, a chcela som spotrebovať posledné egreše, tak som urobila piškótový egrešový koláč so želatinou 😉 už sa chladí
dnes cuketova variacia c.1
Do zapekacej misky zemiaky na platky, cibula na kolieska, cuketa na kolieska, na to rajciny a paprika, na mensie kusky slaninka, zakryt, upiect a na konci este zapiect s troskou struhaneho syra. K tomu uhorkovy salat. mnamka
ja robim tiez obalovanu rybu a pyre, salat -salatova uhorka, rajciny a jarna cibulka, pokvapkat oliv.olejom a trosku cierneho korenia, mozu ist aj olivy a zeleninovu polievku/mrkva, celer,por/ s cestovinou.
Ahojte, chystam sa zavarat prvy raz /leco na skusku/ 😅 hrnec na to nemam...chcem v rure, v navode som aj nasla ako, len tam pisu, ze nemam pouzivat pohare so zavitom, kovove viecka 😕
A samozrejme mam doma len take tie kovove so zavitom 🙄
@bobinkask ja som v pohode, ja len proste že chlapy sú už takííí- proste treba poriadny kusisko mäsa,málo-ktoí sa najje bez neho alebo zo sladkého obeda 😀
dnes máme kurací špíz...ja mám k tomu zemiakovu kašu a manželík ryžu.... 🙂 🙂 🙂
@miskadusko no to moj manžel je asi výnimka,ten mäsom síce zje,ale neni to prvoradé jedlo,on má radšej sladké kysnté koláče,aj na slano,všelijaké cestoviny,ryžu a zemiaky. 🙂
@kucminka k tortam. Treba raz skusit. Ja som nastudovala postupy na strankach www.tortyodmamy.sk. Raz vyskusala tortu potiahnut s MMF hmotou. Podarilo sa a uz ma to potom chytilo. Nenapiekla som toho vela, ale som vzdy stastna, ked je nejaka prilezitost niekoho tortou potesit.
@bobinkask ked som videla ten vypichovac, co mas nim ozdobene kraje torty, povedala som si, naco je takyto vzor. Mali ho u nas na predajnej akcii za 80centov 2 velkosti 🙂 . Videla som ho uz viac krat, aj ako podlozku pod svadobne prstene. Teraz si vravim, kupuj vsetko co je za dobru cenu, na tortach sa to da vyuzit 🙂
Torticka je krasna.
U nás bola fazulova polievka na kyslo a k nej lievance s dzemom... Ale poviem vám, dnes som pazravaaa..
bryndzové pirohy (2 ročný syn zjedol 6 kusov aj so slaninkou a acidkom) a zajtra kuracie prírodné prsia s ryžou a bravčové ako živánska na plechu a pečené zemiaky
@kucminka no vidíš, každý chlap je iný. Môj mäso, potom cestoviny na všetky spôsoby, potom ryža zemiaky a sladké až potom. a kysnuté že na úúúúúplne poslednom mieste 😀
dnes : rybie prsty + ryža + kompót . Upiekla som chlebík na plechu - nemám pekárničku . Je taký voňavučký a chrumkavý , dala som si 2 krajce a som plná .
@miskadusko presne ako píšeš každý je iný 🙂 moj donedávna vždy vyžadoval len to masisko, ale teraz má v oblube aj zeleninové jedlá 😉 , zje aj sladké, jediné čo naozaj nelúbi, tak to je knedla ...zje ju, ale to by ste mali vidiet ako sa tvári 😀 😀 😀
@boska79 no a my sme guáš ani neochutnali.malá len na hrade sa šmýkala,potom na trampolíne a ,zjedla cukrovú vatu a začalo pršať.tak sme zmokli a šli domov 😅
dnes som robila slepačiu polievku so zeleninou a slížikmi a muž teraz robí cigánsku,tak si pochutíme. 🙂 🙂

@irsina83 napíšeš mi čo všetko si tam dala?