Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam aj tak chutili.ešte niečo zostalo ale dnes sa to určite doje 🙂
@nelinka0401 tie palacinky vyzerajú perfektne hned by som si dala 😵
@bobinkask tá je krásna 🙂 marcipán kupuješ alebo si ho robíš doma?a tie slnečnice nemajú chybu 🙂 🙂
@nelinka0401 dakujem 😉 všetko si robím sama doma je to mliečny marcipán zo sušeného mlieka
@bobinkask aj tak chutia.som sa normálne čudovala ako ich mm hned zjedol.on je skôr mäsový ale už si pomali zvyká,že nerobím každý deň len mäso 🙂
@bobinkask ten poznám aj sestra ho robieva.naposledy sme robili z tých cukríkov.aj ten bol fajn.
@nelinka0401 presne ako u nás 😀 😀 😀 aj ja mám doma masožravca ale už si tiež začína zvykat 😉
musím ich aj ja niekedy vyskúšat 😉
@nelinka0401 mojím detom moc ten cukríkový nechutí, ale mne sa zas s ním lepšie pracuje ako s mliečnym
tato tortička je pre mužového kolegu a im som vždy robila z mliečneho, tak som ho aj teraz použila
@rastulka nikde na nete som to nenasla, takze pisem postup🙂
visnove kocky
400g vykostkovanych visni
3 lyzice krystaloveho cukru
1 vanilkovy puding v prasku
180 - 200g okruhlych piskot
290g marhuloveho jogurtu
250g jemneho tvarohu
1 lyzica tekuteho medu
1 balicek vanilkoveho cukru
1 lyzica nastruhanej cokolady
8 platkov zelatiny
Ovocny sirup
Trochu mlieka
Visne dame do hrnca, zasypeme cukrom, podlejeme 250ml vody a na miernom ohni uvarime domakka. Dohladka rozmixujeme, odmeriame a doplnime vodou do 700ml.
V 100ml vody rozmiesame puding, vlejeme do masy a spolu uvarime. Odstavime a do teplej masy vmiesame 4 platky napucanej zelatiny
Piskoty namacame do ovocnej stavy. Polovicu poukladame na dno plechu 22x28cm. Na piskoty vlejeme visnovu plnku a na nu ulozime zvysne piskoty namocene v stave. Nechame odstat 20 minut
marhulovy jogurt vymiesame s tvarohom, medom a vanilinovym cukrom.. pridame zvysnu zelatinu rozpustenu v malom mnozstve mlieka, nastruhanu cokoladu a premiesame.. vylejeme na piskoty a dame do chladnicky na 5 az 6hodin
Je to mnamka 🙂
Dobre ranko 🙂 Dnes francuzske zemiaky a fazulova polievka zo včera 😉
@bobinkask hej z neho sa lepšie robí lebo sa netrhá.z mlieka je to náročnejšie ale tiež krásne.a ako si dobila na tú kniku ako keby je to ošúchané?strašne sa mi páčia takéto detaily
@titkovamiriam Miriam a čo s tou vydlabanou cukinou 😕 ...placky?
@bodka13 myslis tie semienka,bud ich vyhodis alebo ususis,vydlab len semena nie duzinu 😉
Tak dnes varim uz vyvar na zajtra a na obed bude leco z cerstvej zeleniny s klobaskou a chlebikom. A zajtra asi segedin a domaca knedla /ked sa podari 🙂/
omáčka zo zajaca so zemiakmi a poobede máme objednané pečené kolená, koláčik veterníky mraky robím prvý krát uvidím či sa podaria a slané praclíky, máme takú mini oslavu.
@bobinkask tak ten môj si nezvykne asi nikdy. včera som robila zapekanú cuketu prekladanú zemiaky a všeličím možným a on mi povedal: ja to dobré ale nabudúce by sa tam mohlo zmestiť aj pár plátkov mäsa 😀 . tak som mu nadala že ani vo francúzkych zemiakoch nemá mäso a bolo 😀
baby čo varite zajtra?nejaky napad? 😅
dnes kapustnica,bude aj na zajtra,a marhuľové a jahodové guľky s tvarohom 😉
my dnes mame taky "light" obedik. pecena krvavnicka, jaternicka a klobaska. k tomu len chleba a kysle uhorky alebo calamada 😀 testujeme nove masiarstvo 😀
@nelinka0401 to na boku je robené na sucho štetcom s kakaom a tie končeky knihy sú potierané práškovou jedlou farbou zamiešanou s kvapkou vody 😉
My dnes táto zemiaková pizza http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46071 a brokolicová polievočka 🙂

@miskadusko recept mi dala @lizatko1009 a je fakt dobrý.tu je http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-palac...