Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kuracie prsicka na sampionoch a zemiakova kasa 😉
ahojte!
takze ja som vcera robila tie tortilly.som musela ale pomucit lebo s ami lepilo cest.ale som dala asi vela masla,mam pocit.a naozaj ich treba piect len chvilocku.a nechavala som si cesto troska hrubsie,potom sa mi pri peceni krasne nafukli a neboli suche a nelamali sa.
lebo tie prve som vyvalkala na strasne tenucko,tie boli nanic.lamali sa,boli vysusene.ale postupne som na to prisla a boli mnam 🙂
dnes kuracia polievka s rezancami,mrkvou,karfiolom,zelerom a kalerabom.
pecene kura s ryzou do kt.som zamiesala mrazen.zeleninu /hrasok,mrkva,kukurica/ a ceresnovy domaci kompot
a poobede chcem prvy krat vyskusat toto /mam stare rozky a tvaroh kt.o chvilu konci spotreba/,ale upeciem ich v rure na chvilku 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26639
ahojte...tak mne sa dnes výnimočne nič ale vôbecnič nechce kuchtiť. Včera sme boli na svadbe, som obžratá na týždeň, a spala som asi 3 hodiny. Varila som vývar z kosti so špenatovymi haluskami a na druhe jedlo zemiakova kaša a rezne v cestičku. Doteraz som nepoupratovala!!!!!!!!len tu sedím a polihujem a leňoším a chce sa mi spať, a ešte ideme na nav števu dnes,na oslavu, tak večer odkvecnem ako hlava tej andulky z filmu BLBY A BLBSI, ja si dnes pripadam ako oni dvaja 😖 prajem krasnu neddelu
@kathy1 nech sa paci.ja som robila podla tohto asi 2 tyzdne dozadu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32664
@mamkabeika jeeej,sikovny manzel.
ta torta vyzera skvelo,minule som ju kuk.ale asi tiez musim najskor nazbierat trpezlivost na nu. 🙂
Vývar, zemiaková kaša a pečený králik 🙂 A ako dezert spravím piškóta-banán-piškóta v čokoláde 😀
@kathy1 nech sa páči
Karamelový veterník na plechu - Veľhory
cesto: 6 vajec, 150 g hladkej múky, 250 ml vody, 125 g Cera, štipka soli,
plnka: 300 g kryštálového cukru, 150 ml vody, 500 ml mlieka, 2 zlaté klasy, 2 žĺtky, 250 g Hery
Ceru dáme do vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa tuk nerozpustí. Do vriaceho postupne pridávame múku a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Do vlažnej masy pridáme 6 vajec, vyšľaháme, cesto rozdelíme na polovicu a dáme upiecť na vymastený plech. Pečieme na 200 stupňoch asi 20 minút. Cesto sa zvlní.
Plnka: cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a rozmiešame. Prilejeme mlieko so zlatým klasom a žĺtkami a uvaríme puding. Do vychladnutej plnky pridáme Heru.
šĺahačka + stužovač, čokoládová alebo karamelová poleva
Plnku natrieme na jeden plát, na to šĺahačku a zakryjeme ho druhým tak, aby "veľhory" boli navrchu. Koláč pokvapkávame čokoládou alebo karamelovou polevou
Karamelová poleva : 50 g kryšt.cukru roztopíme na karamel, zalejeme 3 PL mlieka a uvaríme na hladký krém. Do misky preosejeme 220 g práškového cukru a pridáma karamel, vymiešame na hladkú polevu
dnes sme robili zajaca, polku pecenu s cesnakom a slaninkou - pre mna a malu a tatino si spravil na francuzky sposob s horcicovou omackou a jedli sme so zemiakovym pyre 😉
baby kuknite co som nasla ked budete mat vela cukin:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48819#dis...
@titkovamiriam Mirka, ja robievma džem z cukín, pridávala som aj marhule, aj maliny aj višne, ale tento rok som nerobila a ani nebudem, mám toho veĺa z minulého roka, ale je veľmi dobrý, hlavne, keď nemáš dostatok iného ovocia, tak ho nahradíš cukinou 😉
@papuka ja robím ako dunajské vlny tieto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36037 😉
menu na buduci tyzden:
Pondelok: kremova dubakova polievka, bryndzove pirohy so smotanou a slaninkou
Utorok: polievka z cervenej sosovice so zemiakmi, mlety rezen so syrom, varene zemiaky s vnatou, salat
Streda: porovo zemiakova polievka, leco bez vajca, ryza
Stvrtok: spenatova polievka s haluskami, tvarohovo marhulove knedlicky
Piatok:cibulova polievka, zapekana ryza so syrom a masom, salat
Sobota: polievka zo zelenej fazulky, treska na vine a cesnaku, opekane zemiaky, salat
Nedela: polievka z morcacich kridel, gnocchi s hovadzim ragu
kedze my sme nedavno oci otvorili, tak ideme robit segedinsky na smotane 😉
Ahojte, po dlhej dobe zas prispievam, ale aj tak som vás poctivo čítala a inšpirovala od vás 😉
Tak dnes sme mali ryžu s br.panenkou + kysnutý makovo-višňový závin....ja som začala 90 dňovú diétu, ale dnes som ju tak ale tak poriadne porušila, že si môžem tlieskať 🙄 🙄 🙄 pritom už mám 20 dní za sebou.....
Jaj a môj Danko má o týžden meniny, takže mu idem upiecť tortu, jeho 1. tortičku 😵 😵 😵 Jaj konečne som sa dočkala, že môžem upiecť tortu k sviatku svojmu vlastnému bábatku, nielen môjmu krsniatku 😵 😵 😵 😵 😵 bude to čoko korpus s parížskym čoko krémom, nato poťah z marshmallows cukríkov zafarbená na modro, a na to vypíšem Daniel 😵 😵 😵 síce raz som robila poťahovanú - sa mi až tak nepodarila, ale moje krsniatko bolo z marcipánovej figúrky unesený 😵 😵 😵 hoci ten bol akurát kúpený 😀
teraz ako pozerám tortu, no dúfam, že teraz sa mi podarí lepšie 😅 😅 😅
Dnes bola chrenová omáčka s dusenou bravčovou krkovičkou v sklenenej mise a domáca knedľa 🙂
Ahojte dnes som robila slepaci vyvar, medovo pikantne rebierka a grilovana cuketka, fazulky, baby karotka a kukurica 🙂 bolo to vyborne, fotku uz som nestihla 🙂 a prave dopekam cokoladove muffiny 🙂
ahojte mi sme mali taku mini oslavu, tatinko sa nám vrátil po týždni zo služobnej cesty z Pardubíc, tak sme oslávili moje narodky čo som mala v utorok, mali sme kolieska z líst.cesta s klobáskou, domáce korbáčiky a tortu, recept som našla na pudingu olé čokoláda mala to byt jahodovo-čokoládová ,ale ja som použila mandarinky, tak sme mali mandarinkovo-čokoládovú 😉 a na foto s tortou je pardubický perník od drahého z lásky, ktorý mi priniesol 😵 😵 😵
@titkovamiriam @danielaj @bobinkask zabudla som napísať, že som piekla z polohrubej múky, @dadka212 prášok do pečiva kupujem stále v kauflande, zatiaľ som s ním problém nemala, skôr si myslím, že je to teplotou rúry, ale piekla som tak, ako to bolo v recepte, neviem, aká by mala byť správna teplota na trené cesto,
cez týždeň budem skúšať znova, tak hádam sa mi do tretice podarí,
ďakujem za rady, raz na to musím prísť, kde je problém
@briketa to je kríženec čiernej ríbezle a egreša http://cs.wikipedia.org/wiki/Josta 😉 veľkosťou ako egreš a chuť taká napolovicu aj egreš aj ríbezľa 🙂

@joannas od oka.som dala si 1KL.neviem.par krat som ,,cvrkla" z flasticky 🙂