icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
17. júl 2012

@pami2 http://www.apetitonline.cz/recepty/3413-zakladn... Držím palce aby sa podaril 🙂. Ja do toho základu nedávam mandle, ale dám o toľko viac sušienok. A namiesto kôry dávam iba citrónovú šťavu, pretože ani raz keď som ho robila som nemala BIO citrón. Ešte som tam mala zopár úprav, ale to si už prispôsobíš sama sebe 🙂. Iba pozor na maslo, pri pečení sa mi stalo že mi z formy vytieklo a vydymila som celý byt 😅. Potom daj vedieť ako vyšiel 🙂. A aby som ešte nezabudla, keď to dáš všetko do formy, nechaj ho ešte tk 10 minutiek postáť, aby sa z neho dostal všetok vzduch pred pečením 🙂.

mamkabeika
17. júl 2012

My sme dnes mali kyslú zemiakovú polievku a rizoto s mäsom a zeleninou 🙂

anavila
17. júl 2012

ja dnes polievka z huby- baranej hlavy---celkom fajn, az na par cervikov, co tam plavaju 😀 😀 😀 😀 a na druhe jedlo cestoviny so syrovou omackou bohuzial jedla som ich sama, velmi sa nevydarili, zajtraurobim asi gulky v paradajkovej omacke a polievka asi ta hubova este zostala

dabon
17. júl 2012

Dobrý večer, takže dnes bola u nás v ponuke paradajková polievočka so syrom a penne s tuniakom 🙂 zostalo nám aj na zajtra 🙂

katy1986
17. júl 2012

@bobinkask, @danielaj no nebudem experimentovať, naplním to tým parížskym krémom, a urobím aj ten maslový od @danielaj, a na to dám lentilky....ináč, dnes som kúpila tie maxi balíky lentiliek, a hovorím si že ich aj vytriedim, aby som nemusela potom...výsledok? idem kupovať dalšiu krabičku, kedže som pár (vela) spapala 🙄 🙄 🙄 😀 ale ten balík už nenačnem do nedele určite 😝

danielaj
17. júl 2012

@kikaneu tak nech sa tortička vydarí a malá sa pri tom aj zabaví 😉
@nelinka0401 super žemličky 🙂
@bobinkask pre istotu som sterilizovala 🙂 mňám, hneď by som si dala tie lode, ja ich tiež plním ryžou, mäsom a kukuricou ako ty 😉 a tie prasiatka som práve dnes videla na FB, perfektné 🙂
@mrkvakatka mňám, tento cukinový robievam aj ja 🙂
@levandullka supér, pozdravujem do Holandska a ticho závidím 😉

danielaj
17. júl 2012

práve dopečený Ala koláčik s marhuľami, mám ho od kolegynky z práce a celkom som nań zabudla, som ho nerobila hádam aj rok, je veľmi dobrý a rýchly, pridávam receptík 😉 dnes som si prezerala zošity s mojimi receptami a som ho objavila, no musela som ho hneď spraviť. 😝

Ala koláč

40 dkg polohrubej múky, 1 Hera alebo palmarin, 20 dkg práškového cukru a 1 vanilkový cukor, urobíme mrveničku. Odoberieme 1 šálku mrveničky a do ostatnej pridáme 2 dl mlieka, 2 vajcia, a 1 prášok do pečiva. Dobre vymiešame, dáme na plech, poukladáme ľubovoľné ovocie a posypeme odloženou mrveničkou. Upečieme 🙂

kikaneu
17. júl 2012

@danielaj ďakujem 😉 už sa teší, poskakuje tu, chodí hore-dole po celom dome a zahlásila, že by tu bola aj dva týždne 😀

eri28
17. júl 2012

kuraci perkelt s cestovinou, pred chvilou sme skoncili... 😀

modrofuzik11
17. júl 2012

karfiolovu polievku🙂

irsina83
17. júl 2012

Moja domaca knedla na zajtra - primiesala som aj trochu spaldovej muky 😉 a naparila som ju v parnom hrnci, radost robit 😉

vi3ka
17. júl 2012

@irsina83 ty brďo fajne sa ti spravili. krásne. daj recept, či máš niečim iný ako ja.

amdeis
17. júl 2012

@danielaj dakujem 🙂

akika722
17. júl 2012

@danielaj mnam ta cuketova natierka bola fakt VYNIKAJUCA 😵

zuzka1.
17. júl 2012

@akika722 mozem poprosit recept na cuketovu natierku?

a posim vas rychly slivkovy kolac nejaky?
mam sliviek a sliviek, tak zajtra slivkove gule a sulance
aeste aj kolacby som chcela spravit

akika722
17. júl 2012

@zuzka1. a ja som tam papriku nedala lebo som zistila že nemam 🤐 ale dala som šunku 😀 dobra nahrada že? 😀 to aby chlapi jedli ale chlapi sa mi nato vyprdli 🤐 jedol to zo mnu len najmenši,ten zje všetko čo nezje jeho 😀 a 4,5r.mi to ohundral že čsty syr by mu chutil viac 🙄

lenuss84
17. júl 2012

@bobinkask mnam 🙂

lenuss84
17. júl 2012

@irsina83 uf,klobuk dole.na knedle si ja akosi furt netrufam 😉 😉 😉 😉

zuzka1.
17. júl 2012

@akika722 u nas to bude chutit mnaaaam,sunka bude musiet ist urcite, lebo sak chlapi,ale kombinacia perfektna,mnaaaam, dakujem pekne

lenuss84
17. júl 2012

ahojte,ja som si na zajtra uz prichystala toto cevabcici.som zvedava este som to nerobila..som si to troska upravila.....prisypala som tam troska mleteho chilli.a obalila som ich v hladkej muke.dam ich na pekac,podlejem a budem piect a otacat ich aby boli mnam z kazdej strany.som zvedava ake to bude.ako prilohu spravim opekane zemiaky na koliecka nakrajane posypane korenim na pecene zemiaky.a uhorkovo-paradajkovy šalat. 🙂 🙂 🙂 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40969

lenuss84
17. júl 2012

@lululka555 halusky vyzeraju super.hodis recept?diky.

lenuss84
17. júl 2012

@zuzka1. ja som uz davnejsie robila tento-mam ho opisany z nejakej,uz neviem akej,relacie.chutil nam.bol taky zaujimavy 🙂
SLIVKOVO - TVAROHOVY KOLAC PETRA MARCINA
listkove cesto,150 g ovsenych vlociek,150 g ml.vlasskych orechov,500 g tvarohu,2 škoricove cukry, 2 vanilk.cukry,slivkovy lekvar,slivky alebo slivk.kompot
Na posypku: pol Hery,150 g hladkej muky, 150 g prask.cukru
Listk.cesto natiahneme vyvalkane na plech, potrieme slivk.lekvarom a posypeme ovsen.vlockami. Do tvarohu vmiesame vanilk.cukry a masu rozsypeme na ovsene vlocky. Poukladame slivky nakrajane na kusky,posypeme mletymi orechami,škoricovymi cukrami a na zaver posypkou.
Posypka: z masla,muky a cukru vypracujeme rukami cesto a nastruhame ho na kolac.
Pecieme pri 180st.asi 35 min.

lenuss84
17. júl 2012

a ozaj,som zabudla napisat-dnes som robila palacinky 3:2:1 a do cesta som prisypla troska kokosu.boli mnamkove,taka zmena.diky za typ,dievcata,opat raz 🙂
na veceru som robila krupic.kasu a supla som troska kokosu,no co,vravim si,kokosovy den dam dnes 🙂 a bola mnamkova.aj tu vam vdaka za typ,kucharocky 🙂

bobinkask
17. júl 2012

@raza za máličko 😉

bobinkask
17. júl 2012

@lenuss84 musím to aj ja vyskúšat s tým kokosom 😉 čítala som že je to perfektné ako do palaciniek tak do kaše 😵

bobinkask
17. júl 2012

@danielaj ja som ich takto plnila prvý krát a že aka to je dobrota 😵 tie prasiatka som aj ja videla na fb a akurát som mala zarobené cesto, že idem upiect kaizerky ked som ich uvidela ...velmi sa mi zalubili ,tak som ich spravila z toho cesta 😉 ...doma prasiatka zožali uspech hlavne u detí 😵 ale aj tak sa mi najviac páčila reakcia mojho muža ked ich zbadal ...jéééj hurááá my máme na večeru maso 😀 - ten moj masožravec sa nezaprie 😀

danielaj
18. júl 2012

@lenuss84 ten kokos do palaciniek som poradila ja 😝 teší ma, že chutili, ja dávam skoro stále, máme to radi a chystám sa aj na tú krupicu s kokosom niekedy 😉

danielaj
18. júl 2012

@bobinkask ja plním väčšinou ryžovou zmesou, máme to tak radi 😉

afra
18. júl 2012

Baby poraďte mi, ako sa robí ten bravčový bok ku zemiakovej kaši? myslím, že sa to len tak jednoducho v trúbe pečie, ale netuším ako na to.