Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My sme dnes mali kyslú zemiakovú polievku a rizoto s mäsom a zeleninou 🙂
ja dnes polievka z huby- baranej hlavy---celkom fajn, az na par cervikov, co tam plavaju 😀 😀 😀 😀 a na druhe jedlo cestoviny so syrovou omackou bohuzial jedla som ich sama, velmi sa nevydarili, zajtraurobim asi gulky v paradajkovej omacke a polievka asi ta hubova este zostala
Dobrý večer, takže dnes bola u nás v ponuke paradajková polievočka so syrom a penne s tuniakom 🙂 zostalo nám aj na zajtra 🙂
@bobinkask, @danielaj no nebudem experimentovať, naplním to tým parížskym krémom, a urobím aj ten maslový od @danielaj, a na to dám lentilky....ináč, dnes som kúpila tie maxi balíky lentiliek, a hovorím si že ich aj vytriedim, aby som nemusela potom...výsledok? idem kupovať dalšiu krabičku, kedže som pár (vela) spapala 🙄 🙄 🙄 😀 ale ten balík už nenačnem do nedele určite 😝
@kikaneu tak nech sa tortička vydarí a malá sa pri tom aj zabaví 😉
@nelinka0401 super žemličky 🙂
@bobinkask pre istotu som sterilizovala 🙂 mňám, hneď by som si dala tie lode, ja ich tiež plním ryžou, mäsom a kukuricou ako ty 😉 a tie prasiatka som práve dnes videla na FB, perfektné 🙂
@mrkvakatka mňám, tento cukinový robievam aj ja 🙂
@levandullka supér, pozdravujem do Holandska a ticho závidím 😉
práve dopečený Ala koláčik s marhuľami, mám ho od kolegynky z práce a celkom som nań zabudla, som ho nerobila hádam aj rok, je veľmi dobrý a rýchly, pridávam receptík 😉 dnes som si prezerala zošity s mojimi receptami a som ho objavila, no musela som ho hneď spraviť. 😝
Ala koláč
40 dkg polohrubej múky, 1 Hera alebo palmarin, 20 dkg práškového cukru a 1 vanilkový cukor, urobíme mrveničku. Odoberieme 1 šálku mrveničky a do ostatnej pridáme 2 dl mlieka, 2 vajcia, a 1 prášok do pečiva. Dobre vymiešame, dáme na plech, poukladáme ľubovoľné ovocie a posypeme odloženou mrveničkou. Upečieme 🙂
kuraci perkelt s cestovinou, pred chvilou sme skoncili... 😀
karfiolovu polievku🙂
ahojte,ja som si na zajtra uz prichystala toto cevabcici.som zvedava este som to nerobila..som si to troska upravila.....prisypala som tam troska mleteho chilli.a obalila som ich v hladkej muke.dam ich na pekac,podlejem a budem piect a otacat ich aby boli mnam z kazdej strany.som zvedava ake to bude.ako prilohu spravim opekane zemiaky na koliecka nakrajane posypane korenim na pecene zemiaky.a uhorkovo-paradajkovy šalat. 🙂 🙂 🙂 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40969
@lululka555 halusky vyzeraju super.hodis recept?diky.
@zuzka1. ja som uz davnejsie robila tento-mam ho opisany z nejakej,uz neviem akej,relacie.chutil nam.bol taky zaujimavy 🙂
SLIVKOVO - TVAROHOVY KOLAC PETRA MARCINA
listkove cesto,150 g ovsenych vlociek,150 g ml.vlasskych orechov,500 g tvarohu,2 škoricove cukry, 2 vanilk.cukry,slivkovy lekvar,slivky alebo slivk.kompot
Na posypku: pol Hery,150 g hladkej muky, 150 g prask.cukru
Listk.cesto natiahneme vyvalkane na plech, potrieme slivk.lekvarom a posypeme ovsen.vlockami. Do tvarohu vmiesame vanilk.cukry a masu rozsypeme na ovsene vlocky. Poukladame slivky nakrajane na kusky,posypeme mletymi orechami,škoricovymi cukrami a na zaver posypkou.
Posypka: z masla,muky a cukru vypracujeme rukami cesto a nastruhame ho na kolac.
Pecieme pri 180st.asi 35 min.
a ozaj,som zabudla napisat-dnes som robila palacinky 3:2:1 a do cesta som prisypla troska kokosu.boli mnamkove,taka zmena.diky za typ,dievcata,opat raz 🙂
na veceru som robila krupic.kasu a supla som troska kokosu,no co,vravim si,kokosovy den dam dnes 🙂 a bola mnamkova.aj tu vam vdaka za typ,kucharocky 🙂
@danielaj ja som ich takto plnila prvý krát a že aka to je dobrota 😵 tie prasiatka som aj ja videla na fb a akurát som mala zarobené cesto, že idem upiect kaizerky ked som ich uvidela ...velmi sa mi zalubili ,tak som ich spravila z toho cesta 😉 ...doma prasiatka zožali uspech hlavne u detí 😵 ale aj tak sa mi najviac páčila reakcia mojho muža ked ich zbadal ...jéééj hurááá my máme na večeru maso 😀 - ten moj masožravec sa nezaprie 😀
Baby poraďte mi, ako sa robí ten bravčový bok ku zemiakovej kaši? myslím, že sa to len tak jednoducho v trúbe pečie, ale netuším ako na to.

@pami2 http://www.apetitonline.cz/recepty/3413-zakladn... Držím palce aby sa podaril 🙂. Ja do toho základu nedávam mandle, ale dám o toľko viac sušienok. A namiesto kôry dávam iba citrónovú šťavu, pretože ani raz keď som ho robila som nemala BIO citrón. Ešte som tam mala zopár úprav, ale to si už prispôsobíš sama sebe 🙂. Iba pozor na maslo, pri pečení sa mi stalo že mi z formy vytieklo a vydymila som celý byt 😅. Potom daj vedieť ako vyšiel 🙂. A aby som ešte nezabudla, keď to dáš všetko do formy, nechaj ho ešte tk 10 minutiek postáť, aby sa z neho dostal všetok vzduch pred pečením 🙂.