icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
18. júl 2012

@nelinka0401 úplne jednoducho, rozmixuješ si marhule, na akú konzistenciu chceš, ja dávam tak 1-1,5 kg, do toho gelfix 2:1 a cukru toľko koľko je na obale a koľko dávaš marhúľ, zapnem program džem a počkám si 1 hod a 20 min, dám horúe do pohárikov, zabalím do deky a anechám vychladnúť 😉

ukana
18. júl 2012

@kucminka no syn piekol so mnou, tak si ho potom zjedol 😀 ..a ten kúsok, čo je na fotke, skoro celý...pritom on cuketu nemá rád..aspon to tvrdí, zamaskovanú ju je skoro denne, len o nej nevie 😀 😀 😀 😀

kibuk
18. júl 2012

taaak a tu je naš obedik,ktory objednal tatik 🙂 🙂 dobru chut 😉

kucminka
18. júl 2012

@ukana aj dcéra zjedla celý kúsok,ale došli poobede naši,tak som im ponúkla a povedala že je tam cukina,tak ma skoro prebodla pohľadom,lebo som jej povedala že je tam len syr,šunka,vajíčka a múka.ale zjedla,treba na deti ísť takto.Ani ryby mi nechce,len prsty rybacie,tak jej tú rybu nakrájam na písiky a vysmažím ako prsty a ona to zje. 🙂

gucz
18. júl 2012
irsina83
18. júl 2012

@pami2 kazda muka je ina a aj ja som trosku dosypala 😉 tak ako sa podaril ????

miskadusko
18. júl 2012

@luciok aké cesto si dala na tú picu ? a to si si rozkrájala ešte pred pečením a vlastne si ukladala na každé zvlášť,že ? super to vizeraá 😲

irsina83
18. júl 2012

Dnes mame domacu knedlu, cukinovy privarok a hovadzie masko na stave 😉 mnaam vyborneee, jemnuckee 😉

luciok
18. júl 2012

@miskadusko je to cesto s droždím, ale netreba čakať kým vykysne. Všetky ingrediencie som ukladala len tak, trocha som dávala pozor, aby sa po upečení dala dobre krájať. To čo vidíš na fotke je už upečená pizza, len paradajky, vajíčko a olivy som na ňu dala tesne pred dopečením, lebo podľa mňa keď sa dá všetko na začiatku tak je to také spečené, že to nemá dobrú chuť

liviaf14
18. júl 2012

baby prosím vás, nahrádzate niektorá pri varení, pečení klasickú múku ražnou celozrnnou múkou? pýtam sa kvôli diabetickej diéte, nakoľko ražná múka je vhodnejšia a chcela by som to vyskúšať 😉

irsina83
18. júl 2012

@lydia22 ako sa ti vydaril chlebik?? daj foto 😉

bonaquaba
18. júl 2012

@irsina83 napis prosim ta recept ako si robila cukonovy privarok,mnam vyzera to fantasticky vyskusam to a este knedlu si robila domacu alebo kupenu, mnam mnam idem kupit cukinu a hned robit

irsina83
18. júl 2012

@bonaquaba Knedlu si ja robievam sama. Knedlu robim podla mojej babky a maminy : na 500g - hladkej, polohrubej a troska hrubej muky - zmiesam zbytky a je to 😉 , dam pol kocky kvasnic, 3 dcl mlieka - takeho mierne tepleho - lebo aj tak treba spravit kvasok, pridam trochu soli a jedno vajicko. a vymixujem. Potom cesto zasypem s hladkou mukou a necham ho odpocinut asi na 40 min na teplom mieste, pozakryvam ho uterkami a najnoviem si predhrejem trubu na 30 spupnov a dam ho tam. Ked je nakysnute, rozdelim na dva bochnicky a dam na paru na rovnych 20 min emoticon a ked je knedla sparena tak ju po vybrati este potriem s olejom z vrchu a necham vychladnut 😉
a ten cukinovy privarok je jednoduchy. Na cibulku dam nastruhanu cukinu, poprazim, osolim, okorenim, ovegetim a zaleje vodou. necham uvarit do makka, pridam smotanu na varenie, necham zovriet a dochutim este solou a cukrom - aby to bolo take slano-sladke - take jemne. Do mlieka rozhabakujem muku hladku a zahustim, necham povarit este 10 min. a je hotova 😉 dobru chut 😉
a aj masko uplne jednoducho, na cibulke s cervenou paprikou, vegetou, solou a korenim a kuskom hovadzieho bujonu a to je vsetko 😉

pami2
18. júl 2012

@irsina83 vybornyyyy je! jeden bochnik uz cely zjedeny

danielaj
18. júl 2012

dnešné marhuľové knedle- knedliská z odpaľovaného cesta, posypené domácim tvarohom, čo som včera urobila 😉

danielaj
18. júl 2012

@irsina83 Mńam, Mńam, aj ja tak robím ten prívarok, ale my ho jedávame s chlebom, si ma navnadila, urobím knedľu a vyskúšame papať s tým 😉

pami2
18. júl 2012

@danielaj co je to odpalovane cesto?? 😒 to som pocula zatial len pri tortach 😀

irsina83
18. júl 2012

@pami2 sa tesim hrozne 😵 😵
@danielaj aj u nas sa to povodne tak jedavalo ale ja som ho nemala rada len taky samotny a s tym maskom a knedlou je to uz ozaj ako hlavne jedlo a aj moj muz je spokojny 😵 moj bratranec hovori, ze je to slovenska svieckova 😉 ked u nas je muz velmi masovy a on nejedava chleba k nijakej omacke a ani ku gulasu...len samotne omacky povazuje za polievky....ale takto je spokojny 😉

katasa
18. júl 2012

včera kuracie stehná - vykostené - s enciánom na víne a dnes ryžové rezance s cuketou 🙂

lussy23
18. júl 2012

@mita9 ospravedlňujem sa, ž epíšem až teraz. V Pondelok sme boli celý deň preč a včera som nestíhala. receptík je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22119

nurili
18. júl 2012

Kuraci perkelt na smotane a k tomu maslove halusky....mnamky... 😵

muskam
18. júl 2012

niekto tu spominal spagetove lasagne, prosim dajte mi recept...diki

nikus5
18. júl 2012

@kucminka je to super, moje decká milujú 🙂 tekvicu očistíš, vyberieš stred s jadierkami, umytú dužinu postrúhaš na hrubšie, dáš variť do vody /nie veľmi veľa, lebo aj tekvica ešte pustí/, soľ, trošku pepru, papriky, /ja dávam aj trošičku vegety/, keď je mäkká, zahustíš v mlieku rozmiešanou múkou /môžeš použiť aj kyslú smotanu/, prevrie, pridáš trošku nasekaného kôpru /nemusí byť/ a ešte trošku cukru a octu, prípadne citrónu. Povaríš a papáte. Nech sa vydarí a hlavne všetkým chutí. 🙂

janine01
18. júl 2012

tak dnes to bol ryzovy nakyp,,,,a potom uz len ryza vo vode a zemiaky varene-mame dietku....

lencyca
18. júl 2012

@ukana ahoj, mojim chlapom to nechutilo,sama som si to jedla,ja to zasa zboznujem 😉

bonaquaba
18. júl 2012

@irsina83 no super vdaka moc chystam sa do obchodu kupim cukinu a urobim,lebo ja zvyknem robit iba vyprazanu,tak to bude nieco nove a ta knedla ja tiez mixujem vzdy cesto,ale teraz sme mimo SR tak musim sama miesit a to mi teda akosi nejde, tak uvidm, ci sa mi topodari a ak nebude knedla tak spravim ktomu zemiaky mnam uz sa tesim

karin0401
18. júl 2012

včera som varila kapusnicu,dnes francuzke zemiaky

caly8
18. júl 2012

zapekané cestoviny so zeleninkou a veela karfiolu a dala som aj šampiony .. no uvidíme ... a kurací stroganov pre ocina .. 🙂