Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Bryndova polievka so zemiakmi a lasane prvykrat z domaceho cesta.
Dnes nakúpené delikatesy (ako darčeky pre vycibrené chuťové poháriky mojich rodičov) v jednom úžasnom obchodíku v holandskom Leidene. Už sa neviem dočkať kedy ich vyskúšame. Aby som vás nenapínala tak vymenujem aspoň zopár z nich (fotky pridám neskôr) - paradajkovo šalotkové chutney, sicílske grissiny, toskánske korenie na steaky, cesnakovo paradajková pasta, jablkovo-citrónový ocot, chilli gouda... 🙂
Tak ešte posledný pozdrav z upršaného Holandska 🙂. Zajtra už (dúfam) píšem z milovaného Slovenska 🙂
zeleninova polievka+pecene kura s ryzou a puding ako dezert
syrove fasirky zo zemiakovou kasou k tomu uhorkovy salat a zeleninova polievocka 🙂)
kuriatkova polievka s mrveničkou a zapekane ciabatty k tomu šalat s rukolou a cherry paradajkami(drahý aj s hranolkami)
Baby poraďte mi prosím ako pripravím mak na moravské koláče.....nemám doma lekvár, tak som sa rozhodla tam dať mak, ale neviem ako to spraviť, aby nebol sypký....už som to kedysi robila, ale nemôžem si spomenúť 😠
tekvicovy privarok, zemiacky, opeceny parok 🙂
čína, ryža, uhorkovo-smotanovy šalát
kto sa chce zúčastniť súťaže o školu varenia:
http://www.facebook.com/pages/Súťaže-zľavy-a-vz...
ahojte tak dnes sme dojedli včerajšiu zeleninovú polievku, dnes som robila špenátové halušky s omáčkou so šampionmi a nivou a upiekla som marhulové kolieska http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3656
kupila som si dnes 16 dielov kucharskej knihy Recepty od babicky. vytvorim album ked pofotim a hodim sem link, mozete sa inspirovat
baby máte niektorá dobrý recept na vianočku v pekárničke?dakujem 🙂 🙂
@nelinka0401
200 ml vlažného mlieka,60 g rozpusteného masla alebo Hera ,2 lyžičky oleja,2 žltka,80 g cukru,20g čerstvých kvasnic,470 g hladkej muky,pol čajovej lyžičky soli,hrozienka
POSTUP PRÍPRAVY
vsetko dame postupne do pekarnicky, hrozienka pridame po zapípaní DP, pred koncom natrieme rozšlahanym vajíčkom
program sweet - sladke
Je super, ale ak mas mensiu pekaren (na max 900 g chlebik), prepocitaj na mensie mnozstvo, aby ti to nevykypelo. Ja to ale na konci nepotieram vajickom a je vynikajuca aj tak.
pečené horné kuracie stehná, zemiaková kaša, miešaný šalát
na večeru som robila zeleninovú polievku, a pečené zemiaky v šupke s maslom...
baklazanove zavitky s masom a ceresnova bublanina
bre ranko..my dnes karfiolova polievka a francuzske zemiacky s ladovym salatikom... 🙂
@titkovamiriam mňam, tá torta musela byť výborná 😉 orechová, že? 😉

fliacky s kyslou a sladkou kapustou, cize dvojake 🙂