Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes nevarimmmmmmm- konecneeee ale idem upiect chlebik pre malinku 😵
...penne s nivovou omáčkou..rýchle a jednoduché..pekný deň všetkym gazdinkááám :o))
@mrkvakatka vru cuketkam sa darí tento rok aj uhorkam🙂
@kathy1 stehná vykostím (ale kupujem aj vykostené to je jedno 🙂 ) naklepem, posypem ml. rascou, trošku posolím-syr je slaný-dám trojuholník enciánu - najradšej mám so zeleným korením a trojuholník preto, že ked syr aj tak vytečie, tá "kôrka" z neho v mäsku zostane - zarolujem.... prudko na panvici opečiem, podlejem trochou červ. vína a dusím... podlieavm ak treba troškou vody, alebo vývarom... potom vyberiem a šťavu zahustím solamylom 😉
Ahojte, u nás vyprážaný baklažán s hranolkami a tatárkou pre muža, ja som si urobila zeleninový šalát s eidamom 🙂
Joj baby nepozerávate na STV reláciu S talianom v kuchyni?....ide to večer nejako po 18, potom repríza takto nejako po 11....také dobré veci varí...teraz robil turecký med - mnamkovo to vyzeralo 🙂 a tie jeho recepty vôbec nie sú komplikované, ani nejaké extra suroviny do nich nedáva....ako som to pochopila z jeho rozprávania, tak je talian žijúci v čechách, neviem či má reštiku či čo, lebo raz varí v reštike raz doma...
Ahojte 🙂 Tak my dnes dojeme paradajkovu polievku zo včera a robila som tieto šišky v DP
http://somktosom.blogspot.sk/2011/01/sisky.html s marhulovou nutelou 😝 Musim ešte niečo vymysliet na večeru....hmm chleba vo vajičku so struhanym syrom? 😅
ahojte,včera som tu nebola tak:karfiolová polievka a nové zemiaky s vňaťou a acidkom a pre mm vyprážaný karfiol,dnes sladká fazuľová polievka a domáce slíže s kyslou smotanou a ja som si dala do tej kyslej smotany aj vanilkový cukor-túto kombináciu som jedla naposledy už veľmi,veľmi dávno...mňam
Dnes máme madarský guľáš 🙂 a zeleninkovú polievku...mňaaaaam 😝
včera na večeru boli syrové tortelini + šamp.omáčka
dnes doje sa hrášková polievka + pečienka + zemiačky - realizuje sa mm 😎
@irsina83 este len kysne. Ja peciem uz niekolko rokov chleby, ale stale som len elev a hladam ten spravny recept. Co som sa vsak naucila ako grif a pouzivat to pri kazdom kysnutom ceste je ocot. Aby nebolo chlieb ci kolace citit po kvasniciach tak do cesta pri hneteni pridavam ocot. Na 1kg muky obycajne 2PL octu. Tiez vianocku co robievam doma mi manzel odmietal jest kvoli tomu, ze citi drozdie a odkedy davam ocot tak je to ok.
@pami2 vezmes stary chlieb, nie tvrdy len stary, nakrajas na kocky ci pasiky (ako sa ti chce) a zalejes mliekom aby zmakol (nie aby plaval). Ked zmakne pridas vajicka, olej, sol, cibulu, syr, korenie dla chute, ak chces tak slaninu, varene masko, co dum dal, dobre premiesas a vylejes do formy, ja peciem v tortovej do zlatohnedeho povrchu. Chlapci mi to jedia s kyslou uhorkou ci kyslou cibulkou (aj manzel je ratany medzi chlapcov) 🙂
@titkovamiriam sranda ,presne teraz je moja dcérka tú paradajkovú s veľkou porciou syra 😀 .Hlavne,že máme zemiakovo-hubovú 😖 ,ale uprosila ma nech pre ňu urobím rýchlo radšej paradajkovú.Ona by ju jedla stále... 😀 😉
@titkovamiriam no to áno a hlavne tým uhorkám 🙂
Ahojte, zacinam varit az teraz, maly pred chvilkou zaspal. Dnes sme si prvykat spravili vylet autobusom do 6 km vzdialeneho mesta a naspat. Vsade chodime autom tak ze skusime nech ma zazitok. 😉 Vlacik sa mu ale lubi viacej 😎. Robim na rychlo bravcove kare na prirodno so sampionmi a zemiakmi. Polievka je od vcera spenatova. Pekny den.

@kikaneu skus rychlu kminovu s krupicovymi haluskami 😉