Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam ahoj, mohla by som Ťa poprosiť o receptík na ten šalát? Neviem si predstaviť zemiakový šalát s jablkami a hrozienkami, ale znie to zaujímavo.... Si šikulka, často som sa tu od teba inšpirovala. Ďakujem.... 😉
@titkovamiriam nie je začo 😅
@titkovamiriam ja tiež dávam do klasického zemiakového majonezového šalátu jablčko na drobno nakrájané-síce to takmer necítiť ale šalát sa tak skoro nepokazí,aj ked aby šalát doma zostal nedojedený je takmer nemožné,mm moj šalát zbožnuje/kolká skromnosť 😀 /
to bol šalat ,ze čo ma napadlo.mala som kuracie prsia tie som dala varit nakrajane na kocky do vody,pridala som zemiaky,mrkvu,petrzle,kaleram zeler-vsetko na kocky,k tomu po 10-15 min som na kocky nakrajala jablka,a nasypala hrozienka,pridala som len stipku vegety nic ine a uvarila.Scedila som vodu a pockala kym to nevychladlo,a poliala som to tatarkou a drezingom tisic ostrovou ,zamiesala a sup do chladnicky tu je foto:
u nas dnes krupkova polievka. Pre deti spenatovy privarok s vajickom a zemiakmi a pre dospelakov pizza. Na veceru som upiekla chlieb a dali sme si k nemu udene maso co bolo z polievky 😵
u nas bola vcera hovadzio-morcacia polievka, fajne upecena krkovicka na cibulke, zemiaky a samozrejme nesmel zas chybat pudingovo-ovocny pohar so slahackou 😉 😉 😉
@maculik podla tohto receptu
@dannynka len ja som dala o trochu menej cukru http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14225
polievka zo vcera ,a ostala mi pecen tak ju spravim na hribkoch a jablkach s ryzou 🙂
včera rizoto, dnes šošovicová mliečna a špenát so zemiakmi a vajíčkom
my dnes vysmazane kura so zemiakovou kasou a k tomu calamada a zavarana repa a peciem babovku..vecer by som chcela robit bryndzove pagaciky, ale neviem, ci mi to moje dieta dovoli 😅 😀
dnes kelovy privarok...a na pocudovanie chutil aj mojej vyberavej dcerke🙂
@titkovamiriam jej, zrovna som tu chcela napisat, ci nevie niekto nejaky overeny recept na pecienku. My to nerobievame, ja to nemam rada, ale teraz to manzel kupil kvoli Adelke, ma malo zeleza a toto je vraj dobry zdroj, dr nam povedala. Nechcem do nej pchat tie kvapky, zapekalo ju z nej, tak skusame najskor napravit to stravou.
tak ak mozete, dajte link na nejaky recept, nieco chutne 🙂
@maculik ,ja a maly velmi lubime pečienku a ja ju pripravim tak že si dam opražit cibulku najlepšie na bravčovej masti,potom pridam nadrobnejšie najkrajanu pečienku a pri konci pridam asi 2 stručiky cesnaku a hlavne počas pripravy NESOLIT aby pečienka nestvrdla.Ja pripravujem iba takto a robila to tak aj moja mama.Ale snad najdeš aj ine recepty ak ti tento nevyhovuje.Filipko to miluje a zje za cely maly tanierik a k tomu čerstvy chlebik. 🙂
u nas dnes zeleninova polievka a ryzovy nakyp http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=705, na veceru urobim zapekane chlebiky a cajik..a tuho rozmyslam co zajtra..
dnesne menu 😀
pecienky som oprazila na cibulke a paprike,pridala som nakrajane jablcka ,cesnak,trosku kari korenia a majoranky.uvarila som k tomu ryzu.
no a iny recept-ja mam najradsej len obalenu v muke a pecenu s cibulkou a chlebom 🙂
potom klasika trojobal alebo pecienkovu fasirku/uplne presne ako bravcova/ 🙂 ,
jeje a na hribky som zabudla dala som za hrst susenych a asi 4 sampiony 😀

mukky 🙂 diiik 🙂