Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no žienky ste nam chute narobili z ryzovym nakypom tak aj u nas zajtra bude 🙂 🙂 🙂
ja som na zajtra navarila kuraci perkelt, zajtra dorobim cestoviny a uhorkovy salat.
u nás dnes pečené kura, zemiaková kaša, a miesto kompotu kyslá kapusta 😉 a vďaka Bohu bude aj na zajtra 😎
a zákusok
http://www.teepek.cz/skaut-in/mezinarodni-kucha...
no a spomínaný ryžový nákyp som robila v sobotu 😀 😀 😀
dobre ranko, ja si sedim na ritulke a dumam a dumam 😀 ..ja neviem co mam dnes variiiit...to tu uz dlho nebolo 😅
my sme mali vcera pecene kuracie stehna a ryzu a este mi ostalo z oboch tak bude dnes rizoto 😀
vyprazane kuracie pecienky + ryza. najprv som nevedela, ci to bude jedle, ale je to vyborne, aj manzel mi to pochvalil, ked som ich 1x robila.
@bianca ja dumam tiez uz od vcera a nic ma nenapada a uz by sa patrilo ist aj varit 😀 😀
@palculienkastellka tak ty si super ked si na prvy krat uvarila tak fajne.. ja som minule robila plnenu papriku prvy krat, muz sa tvaril ze mu to chuti ale videla som predstiera bo ja som to ani do ust nemohla dat a pochybujem ze to aj psi zjedli 😀 😀 😀 😀 na druhy krat to bude snad lepsie 😀 😀
@danka.k moj muz ma rad zvacsa iba masove pokrmy alebo vyprazane. pritom vazi 60 kil aj s topankami 🙂 takze cestoviny zatial u nas isli bokom. snad ked mala bude vacsia, tak mu zachutia 🙂
Budeme mať cigánsku pečienku s volským okom, chlebom a almapaprikou
@palculienkastellka u nás letí tiež len mäso a ryby, a keď náhodou cestoviny tak špagety s mletým mäsom. A keď máme akože nemäsité jedlo, tak minimálne tam chce mm klobásu alebo aspoň párky.
my dneska len kuraciu polievku a vcera sme mali este z nedele pecenu kacku🙂 mnam
zajtra asi nevarim a vo stvrtok urobim rizoto s kuracim maskom...
cez vikend by som chcela nieco z tekvice...neviete nejaky dobry recept?
@danka.k no obcas aj mne... ale ja som vyrastala na mase🙂 a teraz sa normalne najem len ked sme u nasich🙂 lebo tu ked robim maso tak len kuracie... obcas hovadzie ... moj manzel bravcove nezje (fakt len obcas si da,ale potom minimalne 3mesiace nechce)
mnam segedinsky gulas🙂 asi spravim v nedelu🙂 snad zje...uz sme davno nemali🙂
ahojte!tak dneska asi palacinky masa mam dost na dva dni 😀 😀 😀
karfiol a zemiakovu kasu mnam.
Spenatovy privarok a zemiakovu kasu, a fazulovu polievku.......
@maculik alebo ešte robievam nátierku z kuracej pečene. Kúpim husaciu alebo kačaciu masť, na tej masti upečiem pečienky, vyberiem z panvice, nakrájam na úplne drobnučké kúsky, nasypen to napr. do zaváraninovej flaše a zalejem tou mašťou v čom so to piekla. Natreté na chlieb a osolené je výborné, s cibulkou, paprikou,...
masko podusene na vlastnej stave s hubkami a slovenska ryza 🙂 a poobede jablkovy kolacik🙂 na veceru drahy bude robit cerstvu rybku z mora🙂
br.masko ako sa podari z ryzou 😀
ja dnes kapustu na sladko, knedla, pecene mäsko, zeleninova polievočka (:
tak a my mame dnesne varenie vyriesene.Prave sme sa vratili z chirurgie.Mala spadla a roztala si kozu od laveho oka smerom k usku.Par mm od ocka och.Ani jej to polepit nemohli.Mne sa strasu ruky a mala dlabe parky (ako bolestne) a je spokojna
u nas dnes francuzske zemiaky ... tiez som mala vecer dilemu, co dnes do hrnca , pytala som sa manzela - klasicky ziaden navrh, ale ked som spomenula, ze nieco masove asi spravim, tak odmietol - ze maso nie 😕 ... veeeelmi som sa cudovala, lebo ako ste pisali, on tiez vsade aspon parku musi mat 😅
u nás dnes zemiaková kaša/ zemiakový šalát už zjedený 😢 , kurací rezeň a zeleninový šalát....polievka kuracia s pečeňovými haluškami mňam.... 🙂

@bubinko83 tak pecienka je urobena, mm to spravil podla tvojho receptu, este to trosku ochutil, a dal mi ochutnat - jasne, ze ma musel donutit, lebo ja si pecienku pamatam len taku obycajnu, horku, bleee, no a tato je uzasna, normalne som si ju dala na veceru s chlebikom, syrom a paprikou 😵 Neviem, co tam taku sladku chut spravilo, ci ta pecienka samotna, alebo ten tuk alebo cibulka, ale vyborne to bolo a s mm sme sa zhodli, ze tak raz mesacne si to budeme robit 🙂