Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Baby, da sa spravit privarok z bieleho jogurtu miesto smotany??
@lululka555 Tak toho lososíka by som rada ochutnala..
@lululka555 losos vyzera nadherne-mnam 🙂
Zienky, este raz sa vratim k tym rozkovym pirohom. Kolko dnove rozky mozem pouzit? A citala som ze sa da pouzit aj chleba, ale to asi bez korky ze 😅 skusala ste to niektora???
@lululka555 mozem sa spytat na presnu pripravu toho lossosa? Ja ryby nemusim ale toto vyzera tak neuveritelne ze by som si ho hned dala. Dakujeeem
@lululka555 ako chutil môj koláčik? 😉
@nadhera mne tiež nepasuje k rybe ryža, ale aj v reštauráciách to tak dos´t často dávajú, ja len zemiaky alebo chlebík, musím niekedy vyskúšať 😉
@bobinkask dnes mi konečne po 2 týždňoch prišiel balík z baliarne Helpful, mňám, tak mlsáme ostošesť 😉 a pozerala som na FB fotečky z výletíku, super, krásne, už sa teším, ke´d tam pôjdeme aj my 😉
@bobinkask no my do Bojníc chodíme pravidelne každý rok, zatiaĺ nás to baví, a aj do Zoo Lešná každý rok, len tam máme prestávku, ešte sme s malou neboli, ale chystáme sa, neviem, či tento rok, ešte chceme ísť na Ranč pod Babicou v Bojnej, tam to tiež vyzerá pekne, kuk na net, majú stránku 😉 ešte plánujeme pozrieť do Ratnovskej zátoky 😉 a ďalej ešte uvidíme, aj podľa počasia 😉
@ibajeho ja používam hocijaké rožky, aj čerstvé, ak nemám staršie, teraz naposledy to boli asi 3-4 dńové, z chleba som ešte pirohy nerobila 😉
vidím, že dnes sa u viacerých varila kukurička, ja som práve dotlačila tretí klások, joj, ale mi je ťažko 😀
u nas mix- buchty, sote a ryza, spagety s grankom, opekacka- sme na hotely a su tu 3 rozdne taboro-vymeny a jeme vsetci a vsetko spolu
@tosomja 😀 ja som v tomto ani-tabulková a keby niektoré mamičky videli čo dávam malému tak na mna pošlú sociálku. 😀 😝 ja sa riadim tým že naše mamy nemali kadejaké brožurky a tabulky a net a dávali nám čo bolo a tu sme, a ja sa tak držím pri malom, dávam mu tkaé veci čo sama uznám za vhodné, a ked ivdím že to znáša tak prečo mu to nedať.
neviem aké staré máš dieťa ale daj, uvídíš ako bude reagovať a bud budeš robiť častejšie alebo nie
a inak,dievcata,tento tyzden akosi tiez zas nemam menu nachystane..... mm odisiel v pondelok rano k rodicom prerabat obyvacku,ma celozavodnu dovolenku,tak vyuzil cas.my sme doma ostali s malou same,tak sme dojedali....
z nedele hovadziu polievku a bravc.pecienku s tarhonou.
je tu na tyzden brat s priatelkou a 5 rocnou dcerou.tak sa mam super,ziadna nuda,chodime po vyletoch....
kamaratka mi doniesla z domacej zahrady cukinu,hlavk.salat....vsetkoBIO.
tak zajtra pre vsetkych uvarim cukinovyprivarok,aj šalatovy privarok.k tomu volske oka a opecene obycajne parky a nove zemiaky 🙂
uvidim ako sa to poje,a podla toho na dalsi den spravim pre mna s Adkou perkelt z kuracich kridel s kolienkami.to ma mala velmi velmi rada 🙂
ahojte my nestihame uz ani prispievat...stale nieco riesime a pomaly hadam uz ja rodit budeme... 😀 no dnes bude paradajkova polievka so syrom a asi lievance alebo cukinove placky... 🙂 cez vikend sme robili langose a pecene kura s plnkou a ryzu... 🙂
vnoci som spravila palacinky, a zachvilu sa pustim do paprikášu s haluškami.
@pami2 tarhona v mikre : opražíš normálne v hrnci na oleji tarhonu potom ju preložíš do nádoby ktorá môže ísť do mikry a dáš na 15 min. na 750 W-prikritééé !! a ked ubehne čas spravíš kuk a ak neni úplne mäkká tak prileješ trochu vody ak treba a robíš dalšie 2-3 min. ale už odokritééé. 😀
@ibajeho ahoj lososa pripravovala takto: filety som nechala trosku rozmrazit,umyla som ich,osusila,dala na tanier a posypala trosku tymianom, rozmarinom,posolila a pokvapkala citronom.Nechala som odlezat asi hodinu v chladnicke a potom som sprudka opiekla na masle,prelozila do zapekacej misy,vyliala som tam aj ten vypek a trosicku vody,na kazdy filet som dala platok citrona a platok masla a dala piect ( nezakryte ) asi na 20-30 min.na 200 st..Je to rychlovka,losos je rychlo hotovy. 😉
@danielaj ahoj kolacik bol vynikajuci,mam rada taketo ovocne a posypkove,len som pouzila maslo namiesto hery 🙂 takze dakujem este raz za receptus 😉

@danielaj ano v tom Vodnom svete 😉bolo tam velmi pekne aj počasie nám vyšlo- žeby sme dali stretko v Bojniciach 🙂 len mne by tam deti už asi nechceli íst, boli tam na výlete zo školky, zo školy aj my sme tam už s nimi boli- už by asi protestovali 😖
a ak sa smiem spýtat- kam máte naplánované chodit ked si spomínala že máte na každý den nejaký výlet? porad nejaké lokality lebo my to tu máme už dost obehané 😵 ale napríklad o tej čertovej peci som nevedela 😉
@tanitta dakujem určite vyskúšam 😉 mám ešte v mrazáku nejaké kusy 🙂