icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bobinkask
24. júl 2012

@danielaj ano v tom Vodnom svete 😉bolo tam velmi pekne aj počasie nám vyšlo- žeby sme dali stretko v Bojniciach 🙂 len mne by tam deti už asi nechceli íst, boli tam na výlete zo školky, zo školy aj my sme tam už s nimi boli- už by asi protestovali 😖
a ak sa smiem spýtat- kam máte naplánované chodit ked si spomínala že máte na každý den nejaký výlet? porad nejaké lokality lebo my to tu máme už dost obehané 😵 ale napríklad o tej čertovej peci som nevedela 😉

@tanitta dakujem určite vyskúšam 😉 mám ešte v mrazáku nejaké kusy 🙂

mia258
24. júl 2012

Baby, da sa spravit privarok z bieleho jogurtu miesto smotany??

gelinka75
24. júl 2012

@mia258 jasne ze sa da, ja robim vsetko s jogurtom a zahustujem celozrnnou alebo spaldovou mukou 😉

mia258
24. júl 2012

@gelinka75 moja mala mi stale hovori, ze chce "omacku" a mysli tym privarok. Len smotanu nehce, to hned vypluva napina ju.

gelinka75
24. júl 2012

@mia258 a aky privarok robis? inak mama casto robila aj len s mliekom

mia258
24. júl 2012

@gelinka75 ja som jej robila uz vselijake, tekvicove, paradajkove, spenatove a vsade jej vadi smotana. A s mliekom to nie je riedke? Treba zahustit nie?

gelinka75
24. júl 2012

@mia258 ano treba to vtedy zahustit 🙂

mia258
24. júl 2012

@gelinka75 vdaka, musim skusit 🙂

luciok
24. júl 2012

@lululka555 Tak toho lososíka by som rada ochutnala..

titkovamiriam
24. júl 2012

@lululka555 losos vyzera nadherne-mnam 🙂

ibajeho
24. júl 2012

Zienky, este raz sa vratim k tym rozkovym pirohom. Kolko dnove rozky mozem pouzit? A citala som ze sa da pouzit aj chleba, ale to asi bez korky ze 😅 skusala ste to niektora???

ibajeho
24. júl 2012

@lululka555 mozem sa spytat na presnu pripravu toho lossosa? Ja ryby nemusim ale toto vyzera tak neuveritelne ze by som si ho hned dala. Dakujeeem

soniatko
24. júl 2012

@ibajeho ja pouzivam aj cerstve rozky, ked nemam stare...ale inak 1,2,3 dnove mozes kludne pouzit...

danielaj
24. júl 2012

@lululka555 ako chutil môj koláčik? 😉
@nadhera mne tiež nepasuje k rybe ryža, ale aj v reštauráciách to tak dos´t často dávajú, ja len zemiaky alebo chlebík, musím niekedy vyskúšať 😉
@bobinkask dnes mi konečne po 2 týždňoch prišiel balík z baliarne Helpful, mňám, tak mlsáme ostošesť 😉 a pozerala som na FB fotečky z výletíku, super, krásne, už sa teším, ke´d tam pôjdeme aj my 😉

danielaj
24. júl 2012

@bobinkask no my do Bojníc chodíme pravidelne každý rok, zatiaĺ nás to baví, a aj do Zoo Lešná každý rok, len tam máme prestávku, ešte sme s malou neboli, ale chystáme sa, neviem, či tento rok, ešte chceme ísť na Ranč pod Babicou v Bojnej, tam to tiež vyzerá pekne, kuk na net, majú stránku 😉 ešte plánujeme pozrieť do Ratnovskej zátoky 😉 a ďalej ešte uvidíme, aj podľa počasia 😉
@ibajeho ja používam hocijaké rožky, aj čerstvé, ak nemám staršie, teraz naposledy to boli asi 3-4 dńové, z chleba som ešte pirohy nerobila 😉

danielaj
24. júl 2012

vidím, že dnes sa u viacerých varila kukurička, ja som práve dotlačila tretí klások, joj, ale mi je ťažko 😀

tosomja
24. júl 2012

@nanulik Ahoj, prosím ťa, ako znáša malý pečienku? Ja ju mám rada, ale malej sa ju bojím dať, vraj by nemali deti vnútornosti ... hm. Inač nie som taká, že nedám to, alebo to, ale to sa bojím.

kikatko
24. júl 2012

u nas mix- buchty, sote a ryza, spagety s grankom, opekacka- sme na hotely a su tu 3 rozdne taboro-vymeny a jeme vsetci a vsetko spolu

nanulik
24. júl 2012

@tosomja dnes zjedol asi 6 lyžičiek ale inokedy ju papa pekne. (robila som ju na cibulke, trošku papriky, podliať vodou a nakoniec len vegeta bezglutamanová, nezahusťovala som)
a mali sme čerstvu, raz som dala mrazenu kupovanu a smrdela ked som ju robila 😝

tosomja
24. júl 2012

@nanulik tiež nemám rada mrazenú, ja robím trošku inač pečienku, tiež nezahusťujem...ale ako v pohode môže také malé dieťa pečienku, hej? 😅 Lebo čo rodič, to iný názor...

nanulik
24. júl 2012

@tosomja 😀 ja som v tomto ani-tabulková a keby niektoré mamičky videli čo dávam malému tak na mna pošlú sociálku. 😀 😝 ja sa riadim tým že naše mamy nemali kadejaké brožurky a tabulky a net a dávali nám čo bolo a tu sme, a ja sa tak držím pri malom, dávam mu tkaé veci čo sama uznám za vhodné, a ked ivdím že to znáša tak prečo mu to nedať.
neviem aké staré máš dieťa ale daj, uvídíš ako bude reagovať a bud budeš robiť častejšie alebo nie

tosomja
24. júl 2012

@nanulik má dva roky 🙂 Ani ja nie som tabuľková, tiež sa riadim svojími pocitmi, vyskúšam, ak je bez reakcie, dám...Tak najbližšie vyskúšam, možno jej ani nebude chutiť, lebo manžel za mnou ani tanier neumyje, ak je od pečienky 😕

lenuss84
24. júl 2012

@tosomja ja tiez malej v poho uz davno davam pecienku.aj kuraciu aj bravcovu.tu kuraciu mame radsej.ma to rada s tarhonou. ja tiez neriesim nejake brozurky atd....
🙂

lenuss84
24. júl 2012

a inak,dievcata,tento tyzden akosi tiez zas nemam menu nachystane..... mm odisiel v pondelok rano k rodicom prerabat obyvacku,ma celozavodnu dovolenku,tak vyuzil cas.my sme doma ostali s malou same,tak sme dojedali....
z nedele hovadziu polievku a bravc.pecienku s tarhonou.
je tu na tyzden brat s priatelkou a 5 rocnou dcerou.tak sa mam super,ziadna nuda,chodime po vyletoch....
kamaratka mi doniesla z domacej zahrady cukinu,hlavk.salat....vsetkoBIO.
tak zajtra pre vsetkych uvarim cukinovyprivarok,aj šalatovy privarok.k tomu volske oka a opecene obycajne parky a nove zemiaky 🙂
uvidim ako sa to poje,a podla toho na dalsi den spravim pre mna s Adkou perkelt z kuracich kridel s kolienkami.to ma mala velmi velmi rada 🙂

tosomja
24. júl 2012

@lenuss84 Tak to som rada, že nie som sama s "porušovaním" tabuliek 😀

drobik1
25. júl 2012

ahojte my nestihame uz ani prispievat...stale nieco riesime a pomaly hadam uz ja rodit budeme... 😀 no dnes bude paradajkova polievka so syrom a asi lievance alebo cukinove placky... 🙂 cez vikend sme robili langose a pecene kura s plnkou a ryzu... 🙂

vera1132
25. júl 2012

vnoci som spravila palacinky, a zachvilu sa pustim do paprikášu s haluškami.

miskadusko
25. júl 2012

@pami2 tarhona v mikre : opražíš normálne v hrnci na oleji tarhonu potom ju preložíš do nádoby ktorá môže ísť do mikry a dáš na 15 min. na 750 W-prikritééé !! a ked ubehne čas spravíš kuk a ak neni úplne mäkká tak prileješ trochu vody ak treba a robíš dalšie 2-3 min. ale už odokritééé. 😀

lululka555
25. júl 2012

@ibajeho ahoj lososa pripravovala takto: filety som nechala trosku rozmrazit,umyla som ich,osusila,dala na tanier a posypala trosku tymianom, rozmarinom,posolila a pokvapkala citronom.Nechala som odlezat asi hodinu v chladnicke a potom som sprudka opiekla na masle,prelozila do zapekacej misy,vyliala som tam aj ten vypek a trosicku vody,na kazdy filet som dala platok citrona a platok masla a dala piect ( nezakryte ) asi na 20-30 min.na 200 st..Je to rychlovka,losos je rychlo hotovy. 😉

lululka555
25. júl 2012

@danielaj ahoj kolacik bol vynikajuci,mam rada taketo ovocne a posypkove,len som pouzila maslo namiesto hery 🙂 takze dakujem este raz za receptus 😉