icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lencyca
25. júl 2012

dnesne pizza rozteky a celozrnne rozky,nedali mi pokoj,vyskusala som iny recept,a ten uz vyhovuje aj synacikovi 😀

lululka555
25. júl 2012

@nelinka0401 ako sa podarili tortilly? 😉

mravvcek
25. júl 2012

@lencyca ako si robila tie rozteky? Vyzeraju super 😀

nelinka0401
25. júl 2012

@lululka555 podarlili sa hned na prvý krát.pekne sa upiekli 🙂 len toho dymu po dome 😀 😀

lululka555
25. júl 2012

@nelinka0401 dymu? mne nedymili 😀 😀 😀 ,ale dobre,ze sa podarili

martas77
25. júl 2012

@danielaj chcem sa spýtať na ten lekvár z rúry....sterilizuješ potom ešte tie naplnené poháre? a neprská ti to v tej rúre pri pečení, alebo to robíš zakryté? 😖

titkovamiriam
25. júl 2012

polievka zo vcera a maso na stave s tarhonou plus varena sladucka kukuricka 🙂

nelinka0401
25. júl 2012

@lululka555 mala som viac rozpálenú panvicu.ale hned sa to vyvetralo 😅

irsina83
25. júl 2012

Caute moje draheee 🙂

Dnes som spravila brokolicovu polievocku, dojedli sme placky s maskom a teraz varim hovadzi baby gulas a prilohu urobime ryzu - netreba knedlu - je nas dost aj tak 😀 a tatinko mi ide spravit sushi z udeneho lososa, avokada, uhorky a papriky - mnaaammmm 😵 😵 😵

ibajeho
25. júl 2012

tak ja som sa dnes k vareniu ani nedostala, vlastne dostala rano som robila pizzu, na obed zmrzlinu citronovu a teraz poobede varenu cokoladu...a som na nervy z mojho maleho lebo cely den reve a neviem co mu je ked ho nic nezaujima a aj v noci sme boli kazde dve hodky hore...ale to sem nepatri 🙂

lydia22
25. júl 2012

My sme dnes dojedali strapačky s kyslou kapustou a ešte buchty na pare polotovar kedže som absolvovala poradňu a na večeru som akurát dorobila tie trojuholníčky z lístkového cesta čo dala link @katy1986.

lydia22
25. júl 2012

tak foto tých trojuholníčkov

amdeis
25. júl 2012

Na veceru mali deti chlebik/rozok s natierkovym maslom, varene vajicko, karamelove mlieko. Manzel so synovcom dojedali zo vcera sardinkovu natierku zo vcera, cibula, vajicko na tvrdo a tiez karamelove mlieko. Dnes vecera viac menej bez zeleniny, lebo uz ma prosia aby nebola zelenia 5x denne. 😕

titkovamiriam
25. júl 2012

fotečky🙂

lululka555
25. júl 2012

@titkovamiriam mäsko s tarhonou sa chystam aj ja robit zajtra,robis chutky uz dnes 😉

lululka555
25. júl 2012

@lydia22 mnam,mnam,k vinku ako stvorene 😀

lencyca
25. júl 2012

@mravvcek myslis pizza alebo tie celozrnne? 😀

irsina83
25. júl 2012

@lydia22 mnaamm vyzeraju uzasne 😵 uz viete co cakate???

irsina83
25. júl 2012

@titkovamiriam mnaam tu kukuricu by som si hned dala 😵 😵 uprimne zavidim 😉

verka18567
25. júl 2012

@titkovamiriam mlady.rozmislalasom na som na smotane alebo nastave paprikovej s ĺecom ale nejakí iny recept by bol fajn.

titkovamiriam
25. júl 2012

@verka18567 prepač,som trosku mimo aky recept chces? 😉

irsina83
25. júl 2012

Vyroba naseho sushi - lososove a krevetove 🙂

lydia22
25. júl 2012

@irsina83 tak malo by to byt dievcatko,tak to by sme mali parik 🙂

verka18567
25. júl 2012

@titkovamiriam no nejaky sposob iny na zajaca ak niekto vie.

briketa
25. júl 2012

@irsina83 S K V E L E !!!!!!!!!

erikasadek
25. júl 2012

v remoske sa pecu cerstve makrely na razci a na masle// mnam ; a ktomu klasicka ryza + salat jednoduche a chutne.. 🙂

bobinkask
25. júl 2012

ahojte u nás dnes kapustová polievka s rajčinami a druhé cukinová panvica s tofu a šampionmi k tomu zemiaky, kyslá smotana alebo sojová majonéza alebo ako ja všetko spolu 😀
@danielaj díky za tipy 😉 pozerala som ten ranč a vyzerá to tam super, tak si asi niekedy spravíme výletík a ked som mojmu povedala, že sa tam dajú chytat aj ryby, tak to sa tam určite pojdeme pozriet 😀
ten bazový koláč vyzerá velmi jedlo 😵 ked zoženiem ten sirup, tak ho asi aj ja vyskúšam 😉

titkovamiriam
25. júl 2012

@verka18567 aha viem to bol dotaz zo vcera,takze je to zajac tak nech sa paci:

Zajaca odblaníme a pokrájame na kúsky (nemusia byť úplne malé).
Koreňovú zeleninu uvaríme v osolenej vode do mäkka s bobkovým listom, borievkou a čiernym korením. Keď vychladne, primiešame ocot.
Do nálevu ponoríme kúsky zajaca, prikryjeme nádobu a uložíme do chladu.
Na druhý deň mäso vyberieme, v pekáči prudko opečieme na masti, preložíme prúžkami slaniny, trochu podlejeme nálevom a pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Do zvyšného nálevu prepasírujeme uvarenú zeleninu.
Keď mäso zmäkne, zalejeme nálevom s prepasírovanou zeleninou a primiešaným ostrejším, ríbezľovým alebo šípkovým lekvárom.

2,
1 zajac, 5-6 veľkých paradajok, 2 veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, nové korenie, bobkový list ,vegeta, čierne korenie, provensálske korenie, soľ , olej alebo maslo,víno

Naporciovaného zajaca (mäso môžeme vykostiť, ale nemusíme) prudko opečieme na oleji alebo masle, pridáme cibuľu pokrájanú na kocky, rozotrený cesnak, paradajky zbavené šupky, tiež pokrájané.
Okoreníme.
Chvíľku podusíme, potom podlejeme vínom a vodou 1:1 a dusíme.
Ďalej podlievame vínom.
Dusíme asi 1 hodinu.
Podávame na hrianke s cesnakom.

3, http://varecha.pravda.sk/recepty/zajac-na-ciern...

titkovamiriam
25. júl 2012

@irsina83 fantasticke,priznam sa nerobila som este,radsej na neho chodim 🙂

mravvcek
25. júl 2012

@lencyca tie celozrne myslim 🙂