icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nadhera
26. júl 2012

@danielaj nas ucili,ze na jedlo sa nehovori fuj, lebo fuj je v zachode. 😉

kikaneu
26. júl 2012

ahojte 🙂 mňa dnes pýtala mamka, či by som im navarila, lebo ona je do večera v práci a keď príde, tak ideme blahoželať malej sesterničke k meninám....takže menu pre oca a brata: polievka z fazuľových strukov - biela a francúzske zemiaky 🙂 a nám urobím cestoviny s cuketou, dostala som od svokry, tak nech nevyjde na zmar 🙂 mňam, už sa na to teším 🙂 len koľko roboty zas 😀

nadhera
26. júl 2012

@dada131009 a ostatne kocky - decka ked nedojedia jablcka, odlozim do chladnicky a neskor urobim palacinky alebo lievance a nastruham jabka do cesta na hrubom struhadle - stavu vypijem 😀 vyskusajte 😀

womankc
26. júl 2012

Teraz ma napadlo @ibajeho , že by si mohla aj podľa litrovej odmerky , tú isto máš doma , alebo nejaký litrový hrniec, keď naplníš slivkami, tak by teoreticky to množstvo mohlo zodpovedať približne kilu, alebo ísť popýtať dobrú susedku o váhu, u nás tak fungujeme bežne, chodíme jedna k druhej 😀

ibajeho
26. júl 2012

@nadhera nuz byvam v panelaku a pochybbujem ze je niekto cez pracovny tyzden doma. alebo mam zobrat dieta a obehat cely panelak? 😀 keby to bolo take jednoduche tak to neriesim tu 😀 ale dik, ako napad to nebolo zle 😉

kibuk
26. júl 2012

ahojte dnes varim tatikovi trenciansky parok a detom spagety

womankc
26. júl 2012

@titkovamiriam ty si nebezpečná žena, ty tu dávaš také mňamky .Až mi slinky tečú, asi urobím tiramisu, len krém dám zo smotany tvarohu a vanil. pudingu, dík za tip

nadhera
26. júl 2012

@ibajeho tak u nas v bytovke je to trosku ine, dokonca uz sa aj kocky ponukli,ze mi pridu pomoct upratat po malovani....ale to zvladnem sama 😀 preto ta lievanicka ,ktoru poziciavam...v pohode poziciam aj vahu

nadhera
26. júl 2012

@womankc

dostat kupit aj odmerku, kde su ciarky podla kil - muka,cukor....videla som,ale nemam

@ibajeho

titkovamiriam
26. júl 2012

@womankc jasne nemusi byt mascarpone,vynikajuce je aj z natierkoveho neochuteneho masla 🙂

moncicip
26. júl 2012

@kikaneu A ako robis tie cestoviny s cuketou? daj tip

moncicip
26. júl 2012

Ja som dnes len mrkvovu polievku robila.

kikaneu
26. júl 2012

@moncicip CESTOVINY S CUKETOU

400 g cukety, 350 g cestovín, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, sójová omáčka, 4 lyžice paradajkového pretlaku (ja dávam len kečup), strúhaný syr, provensálske korenie, kari korenie
Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú cuketu, paradajkový pretlak, sójovú omáčku, cesnak, korenie a udusíme do mäkka. Pridáme uvarené cestoviny, postrúhaný syr premiešame a zapečieme v rúre.
jednoduché a rýchle 🙂

moncicip
26. júl 2012

@kikaneu Supper dakujeeeeeeeem 🙂

vieruna
26. júl 2012

@nadhera mnam tie vafleeeee 😵 dievcence vy tu dnes take mnamky davate a ja tu slintam hladna v robote 😝

kikaneu
26. júl 2012

@moncicip nie je začo, ak vyskúšaš, tak daj vedieť, či chutili 🙂

nadhera
26. júl 2012

@vieruna nie je problem urobit vafle 😀 mam stroj 3v1 a zapekam tousty,robim vafle a opekam masko 😀 recept na medove vafle mam z MK 😀 deckam velmi chutia a medik mame domaci

moncicip
26. júl 2012

@kikaneu Vyskusam ale az buduci tyzden, potom sa ozvem 🙂 Este raz dakujem.

kikaneu
26. júl 2012

@moncicip budem zvedavá 😉

danielaj
26. júl 2012

@nadhera aj ja to tiež robím, že nastrúham do palaciniek a lievancov jablko, sú mäkučké a veĺmi chutné 😉

danielaj
26. júl 2012

dnes dojeme vajíčkovo-vločkovú polievku s haluškami zo včera a dorobila som bryndzové halušky, deti určite nebudú chcieť, tak budú ma´t s tvarohom, orechami, grankom, makom, čo budú chcieť a ja si na večeru dám halušky s makom a slivkovým lekvárom, strašne to mám rada 🙂

vivusika
26. júl 2012

kelový prívarok, opekaná špekáčka + chlebík 🙂

ibajeho
26. júl 2012

@danielaj prave robim ten skoricovy dzem nakoniec, nutelu budem musiet spravit az ked budem mat vahu lebo si na to takto netrufam. Chcela som sa spytat, kolko to asi chladne pod tou dekou?

katy1986
26. júl 2012

@nadhera no mnam tie wafle, zajtra ideme na nákupy, takže neviem neviem či sa tak "náhodou" neopýtam muža, či nechce wafle so šľahačkou a čokoládou 😉 takto opatrne prídeme k tomu, aby sme kúpili waflovač 😀

Ahojte, dnes varím na 2 dni, kedže som sa objednala k ženskému na preventívku + nákupy, tak asi prídeme domov presne na obed, a určite sa mi nebude chcieť niečo rýchlo zbúchať na obed 😝 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16874 - robím toto, len kuracie stehná, bez zemiakov, no som veľmi zvedavá že či to maslo fakt dodá takú chuť 😉 robím k tomu tarhonu (ako podla mna to nepasuje, ale muž nechcel zemiaky, ani ryžu), a malému som urobila zemiakové pyré. nevedela som akú polievku uvariť, a od rána mi nešiel net 😠 tak som potom vymyslela paradajkovú so syrom. už sa aj varí.

katkas1
26. júl 2012

takze dnes dojedame zo vcera a zajtra zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a slivkove gule s makom pre mm a pre mna s orechami, bude aj na zajtra, sobotu oslavujeme obaja narodky u svokrovcov na grilovacke a nedelu kuraci vyvar a kuracie nugetky v zemiakovom cesticku s ryzou a americkymi zemiakmi

tosomja
26. júl 2012

plnená mäsová roláda so zeleninou, syrom, šunkou a špenátom, zemiaky na mesiačiky, uhorkový šalát
pečienka od mamy 🙂 s ryžou
plnené buchtičky s čokoládovým krémom z Anglicka 😅
Dnes sa mi žijeee

karin0401
26. júl 2012

faširky a zemiakove pyre

kikushka2386
26. júl 2012

cesnakova polievka,dojedame leco a mm bude mat gulas.a na poobedie skoricove trojuholnicky