Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte 🙂 mňa dnes pýtala mamka, či by som im navarila, lebo ona je do večera v práci a keď príde, tak ideme blahoželať malej sesterničke k meninám....takže menu pre oca a brata: polievka z fazuľových strukov - biela a francúzske zemiaky 🙂 a nám urobím cestoviny s cuketou, dostala som od svokry, tak nech nevyjde na zmar 🙂 mňam, už sa na to teším 🙂 len koľko roboty zas 😀
@dada131009 a ostatne kocky - decka ked nedojedia jablcka, odlozim do chladnicky a neskor urobim palacinky alebo lievance a nastruham jabka do cesta na hrubom struhadle - stavu vypijem 😀 vyskusajte 😀
Teraz ma napadlo @ibajeho , že by si mohla aj podľa litrovej odmerky , tú isto máš doma , alebo nejaký litrový hrniec, keď naplníš slivkami, tak by teoreticky to množstvo mohlo zodpovedať približne kilu, alebo ísť popýtať dobrú susedku o váhu, u nás tak fungujeme bežne, chodíme jedna k druhej 😀
ahojte dnes varim tatikovi trenciansky parok a detom spagety
@titkovamiriam ty si nebezpečná žena, ty tu dávaš také mňamky .Až mi slinky tečú, asi urobím tiramisu, len krém dám zo smotany tvarohu a vanil. pudingu, dík za tip
@womankc jasne nemusi byt mascarpone,vynikajuce je aj z natierkoveho neochuteneho masla 🙂
Ja som dnes len mrkvovu polievku robila.
@moncicip CESTOVINY S CUKETOU
400 g cukety, 350 g cestovín, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, sójová omáčka, 4 lyžice paradajkového pretlaku (ja dávam len kečup), strúhaný syr, provensálske korenie, kari korenie
Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú cuketu, paradajkový pretlak, sójovú omáčku, cesnak, korenie a udusíme do mäkka. Pridáme uvarené cestoviny, postrúhaný syr premiešame a zapečieme v rúre.
jednoduché a rýchle 🙂
@womankc ohľadom výletov je tu téma https://www.modrykonik.sk/forum/kam-s-detmi/podujatia-vylety-a-celkovo-kam-s-detmi-v-roku-2012/
dnes dojeme vajíčkovo-vločkovú polievku s haluškami zo včera a dorobila som bryndzové halušky, deti určite nebudú chcieť, tak budú ma´t s tvarohom, orechami, grankom, makom, čo budú chcieť a ja si na večeru dám halušky s makom a slivkovým lekvárom, strašne to mám rada 🙂
kelový prívarok, opekaná špekáčka + chlebík 🙂
@nadhera no mnam tie wafle, zajtra ideme na nákupy, takže neviem neviem či sa tak "náhodou" neopýtam muža, či nechce wafle so šľahačkou a čokoládou 😉 takto opatrne prídeme k tomu, aby sme kúpili waflovač 😀
Ahojte, dnes varím na 2 dni, kedže som sa objednala k ženskému na preventívku + nákupy, tak asi prídeme domov presne na obed, a určite sa mi nebude chcieť niečo rýchlo zbúchať na obed 😝 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16874 - robím toto, len kuracie stehná, bez zemiakov, no som veľmi zvedavá že či to maslo fakt dodá takú chuť 😉 robím k tomu tarhonu (ako podla mna to nepasuje, ale muž nechcel zemiaky, ani ryžu), a malému som urobila zemiakové pyré. nevedela som akú polievku uvariť, a od rána mi nešiel net 😠 tak som potom vymyslela paradajkovú so syrom. už sa aj varí.
takze dnes dojedame zo vcera a zajtra zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a slivkove gule s makom pre mm a pre mna s orechami, bude aj na zajtra, sobotu oslavujeme obaja narodky u svokrovcov na grilovacke a nedelu kuraci vyvar a kuracie nugetky v zemiakovom cesticku s ryzou a americkymi zemiakmi
plnená mäsová roláda so zeleninou, syrom, šunkou a špenátom, zemiaky na mesiačiky, uhorkový šalát
pečienka od mamy 🙂 s ryžou
plnené buchtičky s čokoládovým krémom z Anglicka 😅
Dnes sa mi žijeee
faširky a zemiakove pyre
cesnakova polievka,dojedame leco a mm bude mat gulas.a na poobedie skoricove trojuholnicky

@danielaj nas ucili,ze na jedlo sa nehovori fuj, lebo fuj je v zachode. 😉