icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

abriela
5. aug 2012

2 dni menu u cinana stacilo aj ked bolo super. Dnes narychlo paradajkova polievka zo stareho chleba so syrom a segedinsky s knedlou. Zakusok - este je od stvrtka marlenka bez valkania.

anavila
5. aug 2012

@abriela od obeda mi stala na sporaku, aby vychladla a ked vychladla, dala som ju do chladnicky asi o 20.00, asi nevydrzala to teplo, chudinka, nabuduce ju budem musiet nejako schladit skor, a supnut ju do chladu. To iste sa mi stalo aj pred tyzdnom ☹ neviem kde je chyba, asi v tom, ze tak dlho chladla pri izbovej teplote

mrkvakatka
5. aug 2012

vianočka podla tohto receptu akurát som jeden hrnček múky nahradila celozrrnou http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrn...

nelinka0401
5. aug 2012

@irsina83 dakujem 🙂 som ani nevedela,čo všetko sa tam dá použiť

mariettka27
5. aug 2012

@nelinka0401 zemiakovú kašu mixujem ako ty,v poslednej dobe nám ale zachutila zemiaková kaša takto:do zemiakov pridám len maslo,jemne rozpučím a zamiešam upečenú cibuľku a slaninku...cibuľku nahrádzam aj pórikom(ale ten neopekám,ten je najlepší čerstvý)... 🙂

danielaj
5. aug 2012

my dnes klasika nedeĺný vývar z kostí, dusené bravčové karé s cukinou a rajčinami, vyprážané kuracie prsia, ryža, miešaný šalát (rajčiny, paprika, uhorky, cesnak, bazalka, ocot, cukor), včera som nakoniec nepiekla cukinový koláč, prehlasovali ma, že lepšia bude nepečená smotanová torta s piškótami a ovocím, tak som ju robila a dobre som urobila, teraz ju jem, mňám, aká je dobrá, studená 😉 a robila som prvú várku tatarky z cukiny 😉 tento rok musím aspoň z3 dávok urobiť, lebo minulý rok sme už v polovici zimy nemali ☹ tortičku som robila, čo chladnička dala, na spodok vrstva piškót poliatych marhuľovou šťavou, na to kyslá smotana zmiešaná s cukrom a vanilkovým cukorm a do toho zbytok šľahačky, čo zostal z palaciniek, na to zavárané marhule, ďalšia vrstva piškót, na to marhuľová nutela, kyslá smotana vymiešaná s grankom, potom domáce ríbezle ako brusnice, ďalšie piškóty poliate ríbezľovým sirupom a nakoniec čokoládový puding bez varenia

danielaj
5. aug 2012

@nelinka0401 ja do zemiakovej kaše dávam na obmenu nastrúhaný syr, rôzne bylinky, aj cesnak, cibuľku, pažítku, mrkvu, hrášok, kečup atď.. 😉

danielaj
5. aug 2012

@nelinka0401 aj chren dávam 😉

titkovamiriam
5. aug 2012

vcerajsie foto-napacovane rezne-obalovane len v struhanke-ziadne vajce ani muka
večerna glilovacka

dnes zapekane zemiaky s masom a zeleninou no nie na obed ale na veceru-akurat robím

slaviq81
5. aug 2012

@danielaj tatarka z cukiny? To znie zaujimavo 😅

ja som dnes varila kuracie prsia s kari omackou, k tomu americke zemiaky alebo ryza a osmahnuty por. Len netusim co navarit zajtra 😕 Mam cele kuracie stehna a mletu bravcovinu 😝

ibajeho
5. aug 2012

Zienky co robite tie 321 palacinky podla receptu z mmb vyjde ake mnozstvo? Dnes ich chcem spravit na veceru ale len pre dvoch co je tak 5-6 palaciniek 😀

titkovamiriam
5. aug 2012

@danielaj ja mam rada zemiakove pyre s chrenom a potom dam zapiect do zlatova 🙂 a hod recept na tu tatarku že mnam

ibajeho
5. aug 2012

@titkovamiriam ako robis to pyre s chrenom prosim ta?

titkovamiriam
5. aug 2012

@ibajeho do hotoveho ho iba pridam ja milujem chut chrenu,ktory je čerstvo nastruhaný.Kasa musi byt husta aby sa dali cez sacik robit na plech kopky a zapeciem.Ci uz ako prilohu alebo s kyslim mliekom mnaaaam 🙂

titkovamiriam
5. aug 2012
miriamr
5. aug 2012

@ibajeho pre dvoch stačí, vyjde z toho cca 10 palaciniek, záleží aké budeš robiť veľké a aké hrubé 😉

miriamr
5. aug 2012

dnes morčací vývar a francúzske zemiaky 😉

anka772
5. aug 2012

My sme mali dnes toto... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3984 a je to fakt poriadna mňamka...🙂

bubo1104
5. aug 2012

rybky pečené + zemiaková kaša , rybie prsty pre malého . No a znovu šalátik zo záhradky

sharmana
5. aug 2012

mäsový vývar s rezancami, vyprážané karé s ryžou, cukinový koláč 🙂

anka772
5. aug 2012

@ibajeho ja som ich robila tento týždeň a bolo ich 10-11... 🙂

akika722
5. aug 2012

@danielaj no mnam 😀 uuuuuuuuuuužasna bola ta pizza,každy chvalil

abriela
5. aug 2012

nepecena jablkovo-piskotova torticka (posledne susta)

maba
5. aug 2012

asi blbá otázka 😅 ...."Nasušila" som dosť sliviek a rozmýšľam,ako ich skladovať,aby nesplesneli Prosím baby,ako ich skladujete ?

sisanka
5. aug 2012

my sme dnes mali vyvar a grilovali sme kuracie prsia a tekvicu...k tomu pecene zemiaky, salat s balkanskym syrom, dresing...poobede sme boli na hribiky cize rano bude prazenica z kuriatok 🙂

danielaj
5. aug 2012

@ibajeho dala by som polovičné množstvo, lebo je ich dosť veľa 😉 no ale ja som robila tenučké a vyšlo mi ich asi 16 kusov, ale ak robíš hrubšie, tak ako kočky píšu okolo 10 kusov vyjde 😉

danielaj
5. aug 2012

@slaviq81
@titkovamiriam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49172, páči sa, je naozaj výborná, ja ju robievam už pekných pár rokov, z tohto množstva mi vyšlo 10 pohárikov od horčice, ja to ešte pred podávaním zmiešam s kyslou smotanou a je to super, ale aj samotné sa dá, aj ako príloha k mäsku, párkom atď. vyskúšajte 🙂

luciaq
5. aug 2012

ja este teraz idem rebarborovy kolacik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14550. snad sa podari

lussy23
5. aug 2012

cuketové placky + pečené zemiaky a kyslé mlieko

abriela
5. aug 2012

@maba Neporadim,a le napisem skusenosti. Nasi kedysi susili slivky, mama to drzala len v papierom sacku. Teraz susia uz len hrusky a jablka, skladuje ich v platenych vreckach. Huby zase v sklenenej flasi.

sisanka
6. aug 2012

idem dnes upiect tvarohovy kolac so zelatinou....pre mojho hrdinu manzela 😀 mi vcera vytiahol kliesta, pricom on ked mal tak bol biely ako stena,raz dokonca bezal na pohotovost a ked mal pes tak ani nehovorim,ale mne ho s chladnou hlavou perfektne vybral a vobec nebol nervozny tak za odmenu ho dnes bude cakat kolacik 😉