Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak ja som dnes uuuplne zufala.. potrebujem nieco rychle, asi bezmasite, resp. s minimom masa a nie sladke.. nejake tipy? 😕 klasicke spagety moc neprejdu, kedze sme u svokrovcov...vcera boli francuzaky a dnes...? 😒
kapustová polievka a makove rezance 😀
ja som dnes na navsteve pri mamke a ta robi tiez kapustnicu a pecie syrove slimaciky 🙂
a ja som na dnes varila toto:
kuracie zapekane prsia: kuracie al.morcacie prsia trosku narezeme, vyklepeme (jemne), posolime, pokorenime, ZPRUDKA orestujeme a dame do janskej misy alebo na maly plech. Na to som urobila takuto zmes: na cibulke trosku slaninky (mozeme kludne aj v tom vypeku z mäska), pokrajane na male kusky sampiony, posolime, pokorenime, chvilu dusime, pridala som trochu syrokremu a to som poukladala na tie prsia. Na to som polozila platok syra a zaliala to sladkou smotanou. Zapiekla v trube tak 15 min. aby sa syr roztiekol a trochu ta smotana vpila do mäska. S ryzou. Mnamky
😵
ahojte , u nas dnes kuracia polievka, cestoviny + mäsko na zelenine+ na to struhany syr a miesto kolaca robim kapustniky 🙂
no misia splnena... prave som dopiekla ryzovy nakyp a leco... polievka bola trochu v bojovych podmienkach (akoze robila som akurat halusky do polievky a v tom sa krpec zobudil - ruky od cesta - no utis tak dieta... tak som ho nohou kocikovala myslela som ze to je mozne len v komediach)
Kapustníky MŇAM. U ná zemiakové placky s restovanou pečeňou.
jemna brokolicova polievka, vyprazane rybie filety so zemiakmi a vianocka, ako pamlsok 😅 (ale domaca)
zelerová krémová......fliačky s kapustou.......smotanovo-pudingový koláčik - mňam 😵
miš maš 😀
no kolienka s tvarohom, do nich som nakrájala zvyšok pečených kuracích pŕs a rajčinku a neverili by ste, ale bolo to dobreéé 😀
Na zajtra sa chystám urobiť také soté, čo varila tá kaderníčka na markíze "bez servítky", tak uvidím, či to vykúzlim do jedlej podoby 😉
@jarunka111 ja som to sote raz robila a bolo fantasticke-ale namiesto olivoveho oleja som na oprazenie toho poru dala maslo.. 😉
@pepsyna vďaka za tip, si ma posmelila, že to bude chutné, tak sa to musí podariť 🙂
@jarunka111 ja si myslim,ze na tom sa neda nic pokazit.prajem dobru chut. 🙂 my sme dnes mali zemlovku 😵
@pepsyna tiež myslím, ale... žemľovka je tiež mňam 😝
tak ja som nakoniec nevarila 😀 mali sme kapustovu polievku od vcera a MM povedal ze netreba varit. Ale upiekla som babovku a je vybornaaa. Piekla som 2x v zivote, prva sa mi prilepila na formu a odvtedy som nepiekla, lebo som mala nejak blok voci peceniu babovky 😀 ale tato sa vydarila a je velmi fajna
ja som dnes nevarila lebo som sama doma tak mi zostala zo vcera zeleninova polievka a mlety rezen so syrom a ryzou... uz som po obede avsak ostala ryza. poradte co s nou???????????... je ochutena cize ryzovy nakyp nie....
vecer idem varit na muzovo zelanie madarsky gulas nech je zajtra odlezany ... fajnovy....a polievku este netusim aku... v poslednej dobe mi dochadza fantazia na varenie.... ☹
@zrzulka ja zvyknem z ryze ktora mi ostane urobit rizoto. Alebo ju davam do polievky zeleninovej - ale tu si uz mala dva dni po sebe 😀 pripadne neviem ako je dochutena ale hodi sa aj do paradajkovej polievky ak nie je moc korenista...alebo ju daj do sacku do mrazaku a nabuduce ju mozes pouzit do polievky 😉

u nas sa dnes idem pokusit o zeleninovu polievku, leco a ryzovy nakyp... drzte palce bo je to moje prve "celkove menu" od porodu ked som sama doma s drobcom... som zvedava ci aspon tu polievku dovarim ;)