icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

susanerose
9. aug 2012

@kucminka aj ja chcem takú svokru 🙂

mirage
9. aug 2012

@abriela ok, dik, a este posledna otazka - tam kde nie je uvedene "kg" mysli sa kus? 1.5 kusu kapusty? Ci kila?

danielaj
9. aug 2012

@rastulka určite vyskúšaj, je úžasná 😉 ja som robila teda viacero receptov, ale na tento sa nechytá ani jeden, jedna padla vščer hne´d po upečení a druhá dnes ráno, a ešte nám bolo aj málo 😀

kikatko
9. aug 2012

dnes len dojedanie- nejaký demikat, biela kapustová polievka, kusok číny a ešte sa tam určite niečo najde

abriela
9. aug 2012

@lizatko1009 a KOCKY kt. nejde KYSNUTE CESTO. Ak sa vam nepodari toto - kolacove, tak naozaj sa o to uz nikdy nepokusajte. Kolaciky su mekke tyzden, vdaka tomu, ze je v nich dost oleja.

500g polohrubej muky, 40g drozdia, 2 zltky, 2 lyzice cukru, 250 ml mlieka, 1/2 prašku do pečiva, 200ml oleja, sol.
Z prisad vypracujeme cesto, kt. miesime 15 minut. Cesto sa nelepi. Rozdelime ho na 6 casti. Kazdy rozvalkame na tenko, do kruhoveho tvaru. Rozrezeme na 8 trojuholnikov. Potrieme lubovolnou plnkou - lekvar, tvaroh, mak, orechy. Natieram na obvod kruhu, trojuholnika. Zvinieme od obvodu, kazdy trojuholnik do tvaru zozka. Potrieme zltkom a nechame 3/4 hodiny stat. Upecieme. Je z toho 6x8 cize 48 roztekov.

Je to nieco take, pozrela osm obrazkovy postup, len ja nenatieram cele trojuholniky.
http://varecha.pravda.sk/recepty/plnene-kysnute...

catrena
9. aug 2012

dnes lečo-rajčiny a cuketa domace od maminky 🙂 a paprika bola v jednote za dobru cenu 🙂 takze paraaaada 🙂

vieruna
9. aug 2012

@abriela tam je myslene susene drozdie a robi sa to bez kvasku hej? Akoze prepac, ze sa pytam ako dement, ale proste no.... 😀 chapes ne 😎

titkovamiriam
9. aug 2012

@vieruna alebo skus robit s niekym kto bude pri tebe 🙂

tami712
9. aug 2012

@rastulka na ako si strúhala cuketu v tom koláčiku - na hrubo, ale na jemno ? 😕

kucminka
9. aug 2012

@susanerose no tú už mám ja 🙂 🙂 🙂

mirage
9. aug 2012

Baby poradte mi prosim, krajam zeleninu na calamadu a v recepte je : " 3kg uhorky alebo 1,5 kg uhorky, 1,5 kapusty, 6 papriky, 6 cibule, 4-5 mrkvy, 1 deko, 0,5l octu, 0,5 kg cukru, 1 kávová lyžica borkeru. Nastrúhať a nechať stáť 4-5 hodiny, premiešať a dať do fliaš. "

tou kapustou myslia kila ci kusy? 6 cibul ci 6 kg? Som za blondinu, he he viem 😀

abriela
9. aug 2012

@mirage cize robis uhorkovo kapustovu? Kapusta, uhorky su na kg.
Vdaka za pripomienky, upravim recept na mimibazare. 6 cibul,

kucminka
9. aug 2012

@abriela tak tieto rožky robievam aj ja,a ozaj sú super,aj rýchle aj výborné.My robíme tvarohové,lekvárové,makové a orechové,mňam 😉

abriela
9. aug 2012

@vieruna nie normalne drozdie. 1 kocka je 40g. Opisovala som to zo zosita, a bez rozmyslania, ze zaciatocnik by mal vediet, ze sa robi kvasok.

abriela
9. aug 2012

@kucminka ja nepouzivam na kysnute cesto recepty, ale toto je naozaj vynimocne. Tiez robime vsetky varianty a zvycajne to robim na cestu, lebo vydrzia naozaj dlho mekke.

mirage
9. aug 2012

@abriela ok dakujem

kucminka
9. aug 2012

@abriela mne sa zasa páči aj koli tomu,že nemusí kysnúť,až potom na plechu,zatiaľ si všetko popracem a už len pečiem.Aj my ich robíme na cesty,oslavy,je toho aj veľa.Z toho cesta robievam aj makovník a orechovník,ale nechám to najskor vykysnúť.

vieruna
9. aug 2012

@abriela oki, dakujem 🙂

soniatko
9. aug 2012

dnes kapustove fliacky so sunkou...rano som myslela, ze spravim aj polievku, ale uz ma ta prehnana aktivita presla... 😉

mirage
9. aug 2012

@abriela Takze dalsia otazka 😉 Nastruhane, pripravene, ale ten nalev sa asi vari, ze? Kolko? Mama a svokra su na dovolenke, inak by som sa spytala ich..

abriela
9. aug 2012

@mirage moja nevari sa to, len to nalejes, nysypes na zeleninu. Si sikulka, ze si sa do toho pustila sama. Dufam, ze budete s nou spokojní.

weirdo
9. aug 2012

@zoe_a
@rastulka - babenky, diky moc! Urcite vyskusam 😵

mirage
9. aug 2012

@abriela tak super. S dvomi malymi detmi zavarat, teda poviem vam obdivujem vas 🙂 Ale toto ma zaujalo, a ked si zaumienim, musi byt HNED. Dam vediet ako to dopadlo.

mysiatkoo
9. aug 2012

baby co roievate doma xlebik - nejaky osvedceny recept, ktory by som dokazala urobit aj bez pekarnicky?

lululka555
9. aug 2012

dnes segedín a domáca knedla 🙂

nelinka0401
9. aug 2012

kuracie fašírky k tomu nové zemiaky s vňaťkou a rajčinový šalát

irsina83
9. aug 2012

Ahojte babulky,
mne je kazdy den zle...nic sa mi nechce, tak dnes len cicerova sladka polievka s hrubymi rezancami, morcacie rizotko s curcumou a syrom a este trocha zapecenych sunkaflakov....

simona112
9. aug 2012

dnes len tak narýchlo krémová cesnačka zo syrom a lievance s domácim marhuľovým džemom 🙂

rastulka
9. aug 2012

@tami712 Na jemno 🙂

dabon
9. aug 2012

My opäť dojedáme 🙂 morčaciu polievočku a zemiakové pyré s petrž. vňaťou a k tomu cuketové fašírky so syrom 🙂