Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes len dojedanie- nejaký demikat, biela kapustová polievka, kusok číny a ešte sa tam určite niečo najde
@lizatko1009 a KOCKY kt. nejde KYSNUTE CESTO. Ak sa vam nepodari toto - kolacove, tak naozaj sa o to uz nikdy nepokusajte. Kolaciky su mekke tyzden, vdaka tomu, ze je v nich dost oleja.
500g polohrubej muky, 40g drozdia, 2 zltky, 2 lyzice cukru, 250 ml mlieka, 1/2 prašku do pečiva, 200ml oleja, sol.
Z prisad vypracujeme cesto, kt. miesime 15 minut. Cesto sa nelepi. Rozdelime ho na 6 casti. Kazdy rozvalkame na tenko, do kruhoveho tvaru. Rozrezeme na 8 trojuholnikov. Potrieme lubovolnou plnkou - lekvar, tvaroh, mak, orechy. Natieram na obvod kruhu, trojuholnika. Zvinieme od obvodu, kazdy trojuholnik do tvaru zozka. Potrieme zltkom a nechame 3/4 hodiny stat. Upecieme. Je z toho 6x8 cize 48 roztekov.
Je to nieco take, pozrela osm obrazkovy postup, len ja nenatieram cele trojuholniky.
http://varecha.pravda.sk/recepty/plnene-kysnute...
dnes lečo-rajčiny a cuketa domace od maminky 🙂 a paprika bola v jednote za dobru cenu 🙂 takze paraaaada 🙂
@vieruna alebo skus robit s niekym kto bude pri tebe 🙂
@susanerose no tú už mám ja 🙂 🙂 🙂
Baby poradte mi prosim, krajam zeleninu na calamadu a v recepte je : " 3kg uhorky alebo 1,5 kg uhorky, 1,5 kapusty, 6 papriky, 6 cibule, 4-5 mrkvy, 1 deko, 0,5l octu, 0,5 kg cukru, 1 kávová lyžica borkeru. Nastrúhať a nechať stáť 4-5 hodiny, premiešať a dať do fliaš. "
tou kapustou myslia kila ci kusy? 6 cibul ci 6 kg? Som za blondinu, he he viem 😀
dnes kapustove fliacky so sunkou...rano som myslela, ze spravim aj polievku, ale uz ma ta prehnana aktivita presla... 😉
baby co roievate doma xlebik - nejaky osvedceny recept, ktory by som dokazala urobit aj bez pekarnicky?
dnes segedín a domáca knedla 🙂
kuracie fašírky k tomu nové zemiaky s vňaťkou a rajčinový šalát
Ahojte babulky,
mne je kazdy den zle...nic sa mi nechce, tak dnes len cicerova sladka polievka s hrubymi rezancami, morcacie rizotko s curcumou a syrom a este trocha zapecenych sunkaflakov....
dnes len tak narýchlo krémová cesnačka zo syrom a lievance s domácim marhuľovým džemom 🙂
My opäť dojedáme 🙂 morčaciu polievočku a zemiakové pyré s petrž. vňaťou a k tomu cuketové fašírky so syrom 🙂

@kucminka aj ja chcem takú svokru 🙂