Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj veru mne bolo luto ked som sa po materskej nemohla vratit do milexu a fakt ze 17 rokov bože to je dobaaaa,sa mi nechce ani verit co som tam vsetko prezila 🙂
@danielaj @titkovamiriam Baby a vy mate radi zmeny? Pytam sa, kedze sme rovanko narodene. Ja nie, priam ich neznasam. 🙂
Keby vyvoj ludstva stal na na mne, tak dodnes varime na dreve, svietime svieckami a elaktrinu ani nepozname 🙂. Ja osm bola odporca este aj rychvarnej kanvice 🤐 😀
@abriela ja milujem zmeny,stereotip ma ubíja-ako hovorim ja som skor skorpion ako vaha-ja som za dva roky aj dva razy stahovala a mala som z toho doslova maniu a keby som vedela ze niekde mi bude lepsie alebo sa mi ponukne nieco lepsie nevaham,nevahala som ani nad rozvodom 😀 a techniku doslova milujemPC technologie,internet,to je moje-mam rada pracu z ludmi aj rada komunikujem 😉 no aby som uz aj o vareni mixujem broskynovy koktail 🙂 ,aj v kuchyni milujem zmeny,rada skusam ,vymyslam....
@titkovamiriam vymyslanie vo vareni, v kuchyni je mi blizke. Takisto aj tvorenie, sitie. Na varenie nepotrebujem recepty na sitie nepotrebujem strihy, ale nove technolofie, novinky tomu sa nejako branim. Aj ked som strojarka, technicka - programujem, ucim ludi pracovat s PC,bavi ma to, ale zmena nabytku, zmena stereotypu je pre mna nemyslitelna.
Sme vsetky na rozhrani a tiez mam malinko povahu ustipacneho skorpiona.
ja by som stale menila nabytok z miesta na miesto,malovala steny,okna,dvere 😀 ....
@lenka268 ahoj, nehnevaj sa ze az teraz ale nesiel nam net...takze urobim si klasicku vanilkovu plnku a striedavo spajam plnkou bebe keksy, raz vanilkovy, potom cokoladovy. Vznikne ti dlha stola, tu treba celu aj z vrchu aj z boku natreit plnkou a dat zatuhnut a potom cele zacokoladovat. Ak ho urobis rano, poobede uz budu keksy odmaknute a mozte papat. Krajat treba dosikma a ak ti mozem poradit plnku urob zo smotanovovanilkoveho pudingu od oedkera a daj aj vanilkovy cukov, bude super, ja robim zo 7.5 deci mlieka, 3 pudingov, 1 vanilkoveho cukru a cukor podla chuti, ked vychladne vymiesat normalne s maslom.
ja som sa pustila do pečenia tortičky ,už sa pečie čokoládový korpus , zajtra naplním čokoládovou plnkou a chcem dať višňe ,aj korpus poliať višňovou štavou...dúfam,že bude dobrá 😵 😵 😵
a robili sme dnes marhuľový džemik 🙂
Ahojte, nerobievate niektora bratislavské bravčové pliecko s cestovinou alebo haluškami? Už dlhšie sa neviem dopátrať receptu. ďakujeeeem 🙂
@lululka555 potom poprosim foto, maminka bude mat onedlho narodky, mozno si ma inspirovala 🙂
@abriela
@titkovamiriam no moja ja tiež milujem zmeny, hlavne v kuchyni 😀 skúšam, vymýšľam a aj v živote, nemám rada stereotyp 😝 a čo sa týka nábytku, zariadenia, tiež by som len presúvala, menila...
a dnešné dukátové buchtičky a práve som dorobila rajčinovo-cesnakovú pastu, je výborná na pizzu, pod mäso, do gulášu, na cestoviny, alebo len tak na maslový chlebík, alebo k údeninám...ak by ste chceli vyskúšať, tu je receptík, rýchle, výborné a bez sterilizácie 😉
Rajčinovo-cesnaková pasta
1-2 kg rajčín, 300 g cesnaku, 50 g soli, všetko spolu rozmixujeme, dáme do pohárikov a uložíme na chladnejšie a tmavé miesto, netreba sterilizovať, soľ a cesnak to patrične zakonzervujú 😉
ja som robila zo 4 kg rajčín, 600 g cesnaku a 100 g soli a vyšlo mi 17 kusov 2,5 a 3 dl pohárikov 🙂
@danielaj @titkovamiriam tak baby ja som nejaka ina 😀, narodena okolo polnoci cize skoro 22-heho
@titkovamiriam tak hlavne ze mas novu pracu...byt vo firme, ktora ide roky dolu vodou nie je prinosom, drzim palce v novom zamestnani 🙂
@veve39 dík 😉
@mysiatkoo ja robím tento a je fantastický 🙂 http://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-ch...
baby prosím vás nerobievate niektorá polievku s mletým masom, niečo na spôsob gulášovej so zemiakmi....Jedávam to u mamy v škôlke a neviem sa dopátrať k receptu......Alebo nejaký tip na polievku s mletým lebo deti mi nechcu maso ale v polievke zjedia tam im nevadí....
rizoto z morcacieho masa a spaldovej tarhone s paprikou a rajcinami, celozrnny kolac s broskynami a slivkami s posypkou
Dobré ráno. Ja asi nejaký čas variť nebudem, pretože som si včera zlomila malíček na ruke a ruka je v gypse. A bolíííí 😢
dnes nevarim,dojedame co poostavalo,vcera som zavarala do vecera 😝 tak si trosku oddychnem 😵 aspon od kuchyne
@lubka_to tiez to mavame obcas v robote na obed. Podla mna to je normalne slepy gulas, len miesto udeniny, alebo hribov je tam mlete maso. Ja by som to robila asi takto: Na cibuli by som s gulasovymi koreninami podusila mlete maso, zahustit, pridat uvarene zemiaky a zaliat bud vyvarom, alebo vodou. Chvilku povarit a hotovka. Inac diki, celkom dobry napad na sobotnu polievku😉
my dnes zapekana cuketa a hrachova polievocka.... 😉
Dnes fliačky,alebo halušky s hlávkovou kapustou a špenátová polievka.Zajtra neviem,ale dala by som si lečo,tak možno prehovorím zvyšok rodinky,keďže dcérka o chvíľu letí na Rodos,tak by to bolo aj možné 😎 .V nedeľu oslavujem dnešné narodky 😀 ,chcela by som pripraviť niečo fajnové-poraďte,lebo vôbec nemám "šajnu",že ČO ... 😅
@titkovamiriam to je mi luto ☹
@titkovamiriam čítala som o tej výpovedi a mrzí ma to. ale treba sa držať hesla všetko zlé je na niečo dobré a využiť novú príležitosť, 🙂 držím palce aby všetko vyšlo 🙂
u nás dnes na obed fazulová s klobásou, (už sa varí 🙂 ) a zemiakové placky

@titkovamiriam
☹ ☹ ☹ to mi je ľúto, aj keď zmena je život, ale predsa len 17 rokov je 17 rokov, mne tak bolo ke´d som po 10tich odchádzala z prvého zamestnania, ale zvykla som si