icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zucha
24. okt 2010

u nas este zo vcera paradajkova polievka a svieckova na smotane 😉 Tu sme nemali veeeelmi dlho. Ostalo aj na zajtra, ale aku polievku k tomu urobim, to zatial netusim. Ale urcite nejaku, kde su zemiaky. Skuste poradit 🤐

dannynka
24. okt 2010

@traktor 😀 😀 😀 žemlovka je klasika,rožky na tom jablčka na tom tvaroh a na tom puding a znova rozky 😉 Asi nejako takto
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27732

parížske som robila podla tohto receptu

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4985

a keksíky su z cesta na mlynčekove bananky 😀 😀 😀

traktor
24. okt 2010

@dannynka ze klasika 😀 ..ja robim zemlovku uuuuuplne inak..ale vyskusam aj tuto 😉 ...a parizske rozky som este nerobila...chcela som od niekoho, kto to uz vyskusal, takze dik...urobim 😉

zuzkat1
24. okt 2010

baby neviete nejaky recept na karamelove cukriky? ale nejaky iny nez je na mimibazare... 😔 dakujem🙂

mukky
24. okt 2010

ahojte,
ja som výnimocne nevarila,ale mama mi navarila kyslu mliecnu šošovicovu polievku včera,a svokra mi dnes navarila masové guľky z mleteho masa v kyslej kapuste,masový guláš a knedlík,cevenu sladku kapustu a knedlík a námornícke rezne naopak/presný recept neviem ale je to vynikajuce/maso v cesticku upecene a potom je zaliate tusim paradajkovou omacku a cibulou a potom sa to zapeká...

asi som spomenula vsetko...

zuzkat1
25. okt 2010

ja dnes asi zapeciem kuracie stehna s cibulou a syrom struhanym.. polievku mam od vcera

elina313
25. okt 2010

@traktor
@dannynka kočky, moja kamarátka robí žemlovku z vianočky - ja teda žemlovku nemusím ale vôbec, dokonca by som povedala, že pri myšlienke sa mi skrivý ksich 😒 😖 🙄 ale tá jej bola fakt úžasná 😉 😝 a to je čo povedať, keď to poviem ja 😅

traktor
25. okt 2010

@elina313 aj ja robim len z vianocky 🙂 / v miske si rozmiesam zltka, mlieko, vanilkovy cukor + krystalovy cukor- vymastim pekac vysypem struhankou, vianocku nakrajam a namacam do pripravenej zmesi, na vianocku nakrajam jablcka, posypem ich skoricou a zas dam vianocku...takto opakujem, nakoniec zvysnou zmesou polejem cely vrch...dam zapiect a pred koncom z vyslahanych bielok urobim sneh a dam na vrch a este na chvilku do rúry / alebo dam jablcka a este aj tvaroh...tak rôzne.. 🙂

traktor
25. okt 2010

@iinuska stiham, matko je spachtos..takze ten cas vyuzijem a varim 🙂

traktor
25. okt 2010

u nas dnes na obed hraskova polievka s parkom a zemiacikmi, syr zo sunkou v palacinke a hranolky, a zo zvysku budu palacinky na sladko 🙂

jarunka111
25. okt 2010

ja robím tiež žemľovku z vianočky a to je iná mňamka 😝 dávam tiež jabĺčka aj tvaroh. Dnes ešte dojeme nedeľný obed a potom si robím chuť na lečo (len keby neprší a mohla by som behnúť na tržnicu) 🙂

mimikuku
25. okt 2010

@traktor ahoooj mozem sa ta spytat ako robis ten syr so sunkou v 🙂 palacinke?

traktor
25. okt 2010

@mimikuku urobim palacinku a na nu polozim syr na vyprazanie a sunku, palacinku poskladam ,aby syr nebolo vidno a obalim v trojobale a vyprazim...nam to velmi chuti, je to syte ..atake ine..a nehrozi , ze sa ti syr roztecie..

mimikuku
25. okt 2010

@traktor do stredu tej palacinky polozis platok sunky a platok syru ? nic ine tam nedavas? a poskladas to do rurky ako normlanu palacinku alebo na taky trojuholnicek? moze to byt basta

traktor
25. okt 2010

@mimikuku ja davam nie platkovy syr ale syr na vyprazanie..cize hrubsi platok, a nestacam do rurky ale poskladam tie strany..juj ja vysvetlujem 😀 ..dnes to budem robit, odfotim ti to 😉 ..a je to fakt super....kedsom to robila prvy krat , tak kazdy krutil usta , ked pocul, ze syr a palacinka, ale ked ochutnali, tak odvtedy robim len takto...a hned mame aj dezert..zo zvysnych palaciniek mame sladkost..naplnim ich lekvarom, nutelou..cim pride.. 🙂

kibuk
25. okt 2010

ahojte prišla som kuk na neaku inšpiraciu a hned ma zaujalo od teba @traktor aj mna zaujali tie palacinky si počkam ked hodiš foto a zajtra sa pustim do nich... 🙂

mimikuku
25. okt 2010

@traktor super napad, ja som za mladi varila v taliansku a tam som sa naucila palacinky na slano, ale to take bud so spenatom a slaninkou alebo besamelom, a bud je to len nomal ako palacinka stocene alebo potom zapekane v rure...tie tvoje palacinky som este nerobila "traktorik" tak sa tesim na foto a urcite to vyskusam mnaaaaaaaaaam 🙂

elina313
25. okt 2010

@traktor Ahojček prosím ťa, ako robíš tie guličky s tou šťavičkou ? vyzerá to naozaj dobre, až by som si dala 🙂 Napíšeš mi pls. receptuš ?
Ďakujéééééém 😉 🙂

titkovamiriam
25. okt 2010

ahojte!
karamelove cukriky pozriem doma -robievam domace salonky 🙂

a palacinky na slano milujem robim aj tak ze na palcinku dam sunku/salam,slanina,klobasa/a uvareny spenat/kukurica,hrasok,paprika,paradajka/ zrolujem nakrajam na kolieska,dam vedla seba na plech zasypem syrom a zalejem smotanou/jogurtom/ a zapeciem.decka to miluju a zasa jedlo o sto sposoboch.robila som aj tak ze na tie nakrajane kruzky som dala este aj nakrajane vajicka na tvrdo,na ne kusok tuniaka ,syr smotana a zapiest -ked sa dal ne kecup tak ze pizza 😀 😀 😀-ja sa uz tak tesim na vianoce a silvester-vtedy robim vseliake hovadinky 😀 😀 😀

ja budem robit dnes paradajkovu a druhe neviem uvidim ako doma 🙂

zuzkat1
25. okt 2010

@titkovamiriam jej to budes zlata🙂 dakujem...chcela by som mame urobit miluje karamel🙂

kibuk
25. okt 2010

žienky poprosila by som vas overene cestičko na slane palacinky dakujem 🙂

eva7780
25. okt 2010

dnes dojedáme,ale piekla som tvarohovy kremeš 🙂 teda zatial len cesto,dorobim poobede,ked pridem s prace

lyongirl
25. okt 2010

ajojte, ja som včera varila celé poobedie, skončila som o 19:15, takže Frankfurtská polievka a kôprová omáčka s hovadzím a knedľou, všetko som varila 1x...

lyongirl
25. okt 2010

a ešte tie domáce slíže s tvarohom, no neviem prečo boli tvrdé ☹ , ale MM chutili 😀

kibuk
25. okt 2010

my dojedame zo včera akurat som dovarila zemiaky a ešte toto cesto je už v chladničke a bez orechov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30969&use...

titkovamiriam
25. okt 2010

uni cesto na palacinky-slane ked robim len osolim-na sladko nesladim
na 1l mlieka 500g hladkej muky a 4 vajcia 🙂

juliagregor
25. okt 2010

@titkovamiriam nerozmýšľaľa si nad nejakou e-stránkou, kde by si dávala recepty, ja si ich tam podľa abecedy nájdem a nemusím tu snále snoriť 😀 😎

titkovamiriam
25. okt 2010

ja recepty davam na stranky len ked je niaka sutaz 🙂 zopar mam ma MB asi 200 na maggi a nieco na nadoma.mna nebavi to tam vypisovat do koloniek a na tej maggi stranke sa neda hladat podla prispievatelov.chcela som ich pomali prepisovat na MB no nebavi ma to.

zuzkat1
25. okt 2010

@titkovamiriam ak ich uz mas v PC alebo inde na nete (myslim na inej stranke) tak to len skopiruj na MB normalne ako vo worde🙂

titkovamiriam
25. okt 2010

ja viem len zasa na tych z maggi nemam fotky ☹ a mne sa paci ako to tam davaju s fotkami a postupmi no uvidim 🙂