icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natalii6
17. aug 2012

@danielaj ahoj pozerala som si dozadu nejake stranky a u teba som uvidela cukinovy kolac z makom poprosim ta o recept kedze mam doma 2 velke cukiny a neviem co snimi 😉

zuzuz1
17. aug 2012

@kathy1 nasla som hned niekolko receptikov na gulicky... zadaj si do varecha.pravda.sk na vyhladavaca gastanove gulicky a vyhodi ti to niekolko receptov... ja konkretne som robila z jedneho gast. pyre, 125g. masla, 100g struhanej cokolady, 100g mletych orechov a 100g. praskoveho cukru. zmiesas si najprv suhe (coko, cukor a orechy - pridala osm aj nejkae keksiky z lidla - keksiky do zmrzmliny - podrvene >>moze byt aj tortova oblatka podrvena) a pridaj pyre a maslo vymiesas robis gulicky a obalujes v preosiatom granku... mnaaaaaaaaaaaaaaaaaamkove boli a od toho pyre mi vonala cela chladnicka 🙂
odporucam dat zmes do chladnicky ztuhnut a potom robit gulicky 🙂

danielaj
17. aug 2012

@natalii6 páči sa
Cukinové rezy s makom a citrónovou polevou

cesto: 4 vajcia, 200 - 250g kryštálový cukor, 150ml olej, 400g polohrubá múka, 50g celý mak, 1 kypriaci prášok do pečiva, 400g na jemno nastrúhaná cuketa
poleva: šťava z 1 veľkého citróna, 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa potreby

Cukinu nastrúham na jemno (ja som dala mladú žltú cuketu aj so šupkou). Celé vajcia vyšlahám s kryštálovým cukrom do peny. Zašlahám olej, potom pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom a nakoniec zamiešam nastrúhanú cukinu. Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a upečiem. Ja som piekla asi 25 min. na 180° . Upečený koláč nechám vychladnúť a polejem citrónovou polevou.
Poleva: Citrón odšťavím. Citrónovú šťavu vyšlahám s práškovým a vanilkovým cukrom na nie veľmi hustú polevu, ktorú natriem na vychladnutý koláč a nechám zaschnúť.

maba
17. aug 2012

@veve39 áno,v prvej fáze dávam na 15 minút ,(prvý krát som zaliala vývarom a druhý krát bujónom cca1,5 cm nad tarhoňu) ...v druhej fáze 5 minút - 1až1,5 dcl vody (vývaru) -zakrytú ,potom som poriadne premiešala a nechala ešte zakryté postáť. Neviem,možno záleží aj od druhu tarhone. 😉

lululka555
17. aug 2012

ahojte 😎 dnes bude u nas nieco cuketove,asi vyprazana cuketa v trojobale ,zemiaky a nejaky salat 🙂

bubo1104
17. aug 2012

pečené zemiaky v rúre s klobáskou , slaninkou a s kopou cibule . Poobede urobím makovec so šľahačkou

lencyca
17. aug 2012

dobre ranko 😉 dnes bude zeleninova polievka,bravcovy perkelt s haluskami,poobede chcem urobit jablkovu strudlu,aj este par poharov leca,ak bude maly ovsem spat 😠 vcera som si naplanovala ze co vsetko si urobim,ale Timko nespal ani minutu,pri nom toho veru moc neurobim,tak dufam,ze dnes sa to podari 😀

kibuk
17. aug 2012

pekne ranko
dnes francuzke zemiaky
zajtra-sobota vyprazany syr,zemiacky s vnatou a uraci vyvar
nedela - kuraci vyvar a kuraci stroganov s ryzou 🙂

danka483
17. aug 2012

Baby keď ste také rozbehnuté s varením dobehnite aj k nám 😀 😀

luciok
17. aug 2012

Ahojte,
ja dnes robím zemiakové placky, pretože sme ich nemali už asi tisíc rokov 😀

nelly3
17. aug 2012

baby co na nedelu? ja varim len v nedelu, jasne, ze cez tyzden tiez, ale to len take rychlovky 😀 sup sem napady 😉

natalii6
17. aug 2012

chcem sa spytat na tie obratene rezne daju sa robit aj z hovadzieho a ked sa robia zneho robia sa dlhsie?

katkas1
17. aug 2012

takze pre deti kuracia polievka, pre nas zemiakove placky s ohnivym masom, od svokry plnena paprika a upiekla som pudingovy kolac a kedze sa dnes zabija budu aj jaternice 🙂

mysiatkoo
17. aug 2012

@lenuss84 nic zlozite na tom nie je... trosku sa pohras s pletenim, ale na xuti to neuberie ;) drzim palce!

lencyca
17. aug 2012

@natalii6 ja ich robim aj z hovadzieho aj kuracieho 😉

sisanka
17. aug 2012

my mame este rizoto od vcera ale asi pripeciem aj palaciniek a paradajkova polievka pre starsieho a pre mladsieho asi vyvar z telacinky 😀

pillinka
17. aug 2012

@lencyca ahoj, tvoje pohariky s uncle bens vyzeraju velmi dobre 🙂 nedala by si recept? chcela by som nieco take vyskusat...

rastulka
17. aug 2012

U nas dnes pečene maso,dusena kapusta a knedla 🙂 kedže mm kapustu nemusi tak mu dorobim zemiaky k masku 😉 😎

luciferova
17. aug 2012

dievcata, mate nejaky dobry typ co s hruskami? mam ich tak za misu a neviem, co s nimi, uz su dost makke... diky

gumidekmomo
17. aug 2012

@luciferova ahoj ved mozes urobit z toho presnidavku-teda detsku vyzivu napr. alebo skus sa pohrabat na nete a upiect daky kolacik :D

ibajeho
17. aug 2012

@zuzuz1 prosim ta ako robis gulicky z gastanoveho pyre? Milujem gastanove pyreeee 🙂

moname
17. aug 2012

@maba cestoviny sa zakryté zlepia-moja skúsenosť aj ryža 🙂

maba
17. aug 2012

@moname máš pravdu,ale toto" varenie" tarhone v mikrovlnke je trochu iné .Ja v prvej "fáze" nezakrývam,lebo by vykypela a zlepila sa,zakrývam až v druhej fáze 😉 -nechám dôjsť a každé "zrnko" je oddelené .... 😎 - viď obrázok .
vyskúšala som aj klasický spôsob,ale tento " vyhral " 😉 🙂
...nápad ,robiť tarhoňu v mikrovlnke nieje môj,mám ho z mimibazáru :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5070

luciok
17. aug 2012

@luciferova Ja by som ich určite všetky zjedla 😀 😀

mysiatkoo
17. aug 2012

dnes zeleninova polievka a tvarohove gulicky so slivkovou omackou ... dalsia mnamka... pre istotu aj s receptom 😀
tvaroh (cca 250g), 1 vajce + 1 zltok, vanilkovy cukor, lyzicka (alepo podla xuti) obyc cukor, a vmiesit detsku krupicu, az kym nebude cesto tzv. nelepive (netusim kolko som tam dala - salka, mozno hrncek...)...uvarit vo vriacej osolenej vode cca 2min este od vyplavania na povrx... a slivky su uvarene s citronovou stavou a cukrom... dobru xut 🙂

luciferova
17. aug 2012

@gumidekmomo diky, kolaciky uz boli 2x, myslis aj zavarit? Nikdy som este nezavarala 😅
@luciok tak sa dojdi najest, my sme uz objedeni 😅

eva7780
17. aug 2012

dnes kura na paprike ,k tomu kolienka a robili sme s mm kecup,zajtra budu slivkove gule a v nedelu fasirky a zemiakova kasa+daka polievka a zel.salat a kysnuty slivkovy kolac s posypkou

moname
17. aug 2012

@maba tak to už hej 🙂 ,vyskúšam 😉

gelinka75
17. aug 2012

citam tu, ze sa vam nedari tarhona, ja ju robim uplne jednoducho, dam do hrnca trocha oleja, oprazim tarhonu trocha do hneda (niekedy dam cibulu, hrasok, leco, hocico) zalejem vodou asi cm nad tarhonu, ochutim solou, niekedy korenim, necham zovriet, parkrat medzitym premiesam, ked zovrie, hned vypinam a necham dojst na platni ale uz nemiesam, vzdy sa podari, zrniecka nie su zlepene, to zlepenie sposobuje hlavne caste miesanie, tak ako u ryze

nanulik
17. aug 2012

od včera frankfurtská polievka, palacinky s nutelou a mandarinkami a zemiaky na červeno s párkom. bude aj zajtra. a v nedelu mám na pláne sote hawai a ryža a asi kuracia polievka