Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Siroke rezance so slaninkou a mozzarelou.
Tarhoňu som robila iba pár krát, ale nikdy sa mi nezlepila. Začínam tým, že dám do hrnca trocha oleja a opražím ju dohneda. Potom do nej vlejem vriacu vodu (zovretú v rýchlovarnej kanvici), varím ako cestovinu a keď je mäkká, tak ju zlejem
sobota - karfiolová polievka , hydinové rizoto, sladký cuketový koláč
nedeľa - polievka zostáva, segedín + knedľa a dnes idem zavárať o 106- zmes na špagety a domáci uncle bens. 😉
spravila som si spagetky so syrovo kukuricovou omackou za 10 min, mnamica 🙂
dnes dukatove buchtičky a pre mm lečo y čerstvej zeleniny
rezance s tvarohom a na večeru vajíčkovú nátierku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49134 😉 no a na zajtrajšiu oslavu chystám mäso na kotlíkový guláš, pečiem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37989 a mramorovú tortu, zajtra ešte pripravím tri druhy šalátov a domáce pečivo k tomu 😵
no dnes sme mali cuketové placky,nove zemiaky uvarene v šupke a uhorkový šalat...mňaaaaaaaaaaaaaam
strapacky s tvarohom, strudlu a pizzove kolaciky.
polievka bola sosovicova , druhe plnena paprika .. teraz som zamiesila na parene buchty, na ktore si robim uz asi tyzden chute 😀 😀
dneska cuketove placky :D
@pillinka
Mäsovo-zeleninová zmes na špagety, pizzu, hrianky
Zeleninová zmes - 1 kg zrelých rajčín rozvaríme, prepasírujeme,šťavu prevaríme - ak sa ti nechce prplať s paradajkami
daj paradajkové piré 1 kg,1 kg zelenej papriky, 3-5 feferóniek - ja nedávam, 1 stredne veľký zeler,
1 str. karfiol a 7 ks väčšej mrkvy pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do rajč. šťavy dusiť.
Pridáme 1 zomleté Deko a 1 štamperlík octu a všetko udusíme do mäkka.
Mäsová zmes - 0,5 kg chudého hov. mäsa, 1/2 kg br. lopatky, alebo chud. bôčika - ja dávam niekedy 1 kg lopatky-
zomelieme. Do kastróla dáme 1,5 dcl oleja, pokrájame 1 kg cibule, opražíme do ružova a pridáme
pomleté mäso. Všetko dusíme 20-30 min. za občasného miešania. POZOR NESOLÍME!
Potom obe zmesi pomiešame a dávame do menších pohárov zavíčkujeme a sterilizujeme 30-45 min. Vychladnuté
uložíme do chladna.
používame na špagety už len kečup a syr, na pizzu doplnené vajíčkom atď....
a to unce bens mám doma tak napíšem.
@luciferova no ved skus si pozret na nete ja co som robila tak som len ovocie rozvarila,rozmixovala a ocukrila a take horuce som dala do poharkov ..este som zabudla troska nechaj odparit vodu a mas vymyslene :D
ja som dnes varila kura plnene kyslou kapustou k tomu zemiaky a ako maskrtu som upiekla moravske kolaciky 😀
šošovicová polievka od včera, a tarhoňové rizoto po prvý krát na skúšku..a konštatujem , že výborné🙂..len moji synovia povedali že nabudúce rizoto iba z ryže 🙂, najmenšia a mamina mala ako prílohu k rizotku brokolicu a mrkvu na pare, ostatok mal kompót ..🙂
ďalšie varenie až v pondelok...zajtra ráno odchádzame na víkend do Bojníc...máme to ďaleko, tak radšej na víkend, nech niečo aj vidíme 🙂
dnes sme dojedali rajčinovú polievku a robila som vyprážané filé z pangasiusa, varené zemiaky s maslom a vňaťkou, rajčinovo-cibuľový šalát a v pekárničke sa mi práve dorobila prvá várka broskyňového džemu 😉
@mysiatkoo Krasna vianocka. Dala by si mi prosim recept?
My dnes kuraci vyvar od vcera a na druhe pecene zemiaky s cibulkou a k tomu smotanovo cesnakov omacka. Jeden potomok nam ochorel a tak ziadne sladkosti - ziadne pecenie. Zajtra bude granadir so slaninkou a hraskova polievka s krupicovymi haluskami.
u nas dneska pre deti zemiakova kasa+ file a my mame obratene rezne 3 druhy stehno, kare a hovadzie len to hovadzie nie je take makke ako som chcela 😒 a ktomu pecene zemiaky a ryza do stavy som pridala taku stiplavu paprikovu pastu(domacu) a bolo to supris 😉
tie ktore robite leco chcela by som si na zimu zavarit do flias ale nemam stym ziadne skusenosti poradte ako nato a ci sa to aj sterilizuje 😉 dik
a este ma napadlo chcela by som spravit taky kapustovo mrkvovy slat a chcela by som poradit s nejakou zalievkou na neho

@natalii6 Ja som zvykla cukiny spraviť aj k mäsku: nakrájať na malé tenké kocky, nakrájať aj cibulu (zvykla som na také tenulinké pásiky) , a spolu s cukinou udusiť. Trošku soli či vegetu, a k pečenému mäsku je to super. Môj malý to jedáva len tak s ryžou - je to pre neho "biele mäsko" 🙂