Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam ja tiež budúci týždeń budem likvidovať rajčiny a cukinu, teraz je horúco , sa mi veĺmi nechce 😝radšej som s deťmi vonku pri vode a pod
a máš pravdu, rajčín je obrovské množstvo 😉 aj cukín a papriky 😉
@ellise ja pečiem takmer všetko mäso v rímskom hrnci, mäso je mäkučké a šťavnaté (vrátane rebierok) - v podstate mäso ochutím ako máme radi, rímsky hrniec napustím vodou na cca minút aby natiahol vlkosť. Potom vodu vylejem, vložím mäso, zeleninu ( už nepodlievam), zavriem a dám do studenej trúby, teplotu dávam max. stupňov., piekla som aj kačku 4,5 hodiny v rímskom hrnci a bola fantastická. Piekla som aj hus. Pred dopečením dám dole vrchnák a nechám zapiecť, aby bolo chrumkavé (ak je to taký typ mäsa). Špeciálne recepty nemám, zemiaky a tak v tom nerobím, to sa mi nechce umývať, lebo ja tento hrniec umývam len v horúcej vode bez saponátov.
http://varecha.pravda.sk/recepty/kilimandzaro-f... toto musim vyskusat
U nas je dnes nedelny obed 🙂 kuracia polievka s mrveničkou,plnene kuracie prsia a zemiakova kaša 🙂 a už sa pečie https://www.modrykonik.sk/fotoblog/traktor/albu... 😝 😉
zajtra smer Samorín 😎
hrachova kasa udene meso ... vecer grilovacka...
dnes : hrachová polievka s klobáskou . Druhé som spravila podľa kuchára s telky a to : zemiakové noky + bryndzovo - slaninkovú omáčku + opekaná slaninka v celku na vrch . Veľmi chutné , aj muž pochválil
dnes nevarim, vecer som robila pizzu z celozrnnej muky, tak sme mali aj na obed, vecer ideme grilovat k nasim, treba vyuzit, ze je vonku pekne 🙂 no a este som postavila 5kg sliviek varit na sporak na lekvar, ze lekvar bez miesania, dufam, ze neprihori 😅
dnes sme bez polievky,maly mi ju ani vcera nechcel,neviem co ma zrazu proti zeleninke 😠 chutia mu skor omacky,dojeme vcerajsie masko,ryzu a uhorkovy salat,z kolaca ostali len 2 kusky,ale svokra mi dala hotovu strudlu 😀 som sa na nu chystala...
tak ja som si dnes konečne sadla a idem pokukať nejaký koláčik, čo som ešte nerobila 😀 ešte som dnes robila náš veĺmi obľúbený šalát s rajčinami ak by niekto chcel vyskúšať, tu je postup, tento šalátik milujeme, v čase rajčín ho robím skoro stále 😝
Rajčinový šalát
rajčiny nakrájam na kúsky, k tomu pridám nakrájané natvrdo uvarené vajíčka a mäkkú salámu, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, osolím, pridám troška čierneho korenia, sójovú omáčku, a kyslú smotanu a trocha tatárskej omáčky, zamiešam a hotovo, pre obmenu môžete pridať aj kukuričku, hrášok, koreniny podľa seba, ja dávam aj bazalku.
dneska je muz v robote tak len pre mna a dcerku vajickova polievka,krupicove cestovinky,peciem kolacik s posypkou so slivkami a upratujem,zehlim a tak ..zajtra bude pecenaa kacicka 🙂
my dnes paradaková polievka a quacamele.. ale teraz za chvílu idem s priatelmi opekať
Dámy, raďte! Zajtra čakáme návštevu a neviem čo im navariť na obed...

@ellise recept mám v mojom albume o varení, kuk tam 😉