Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
POMOCCC,zienky jedna z Vas sem dala uz davnejsie overeny recept na MEDOVE VAFLE, aj som si ho opisala. A dnes, ze ich idem robit a ho nemamm. 😒 Prosim ak ho niektora mate napiste mi ho 😕 Uz som robila asi zo3 recepty a vobec sa mi nevydarili 😝 Dakujem
Baby tie torty su ze mnam a ta kniha len otvorit a čitat-umelecke dielo.ja dam foto až zajtra do 19-tej sme boli na jazere,no uzasne bolo a zajtra ideme zasa tak idem čo?-varit 🙂 a spracovat cviklu,vnaťky a bylinky 😲
my dnes cesnačka a gulas s knedľou, dnes som prvy krát robila mufiny recept hrnčekový od žienky s nickom traktor, su dobručke aj krásne vyzerajú, ďakujem za recept
Recept na Pizzu / bohato staci na 2 velke plechy/
480 g hladkej muky, 240 ml vlaznej vody, 2-3 PL oliv. oleja, 1/4 kocky drozdia, 1,5 CL soli, kto chce, moze si pridat bylinky na pizzu aj do cesta, nielen na pizzu.
skory spanok deti som vyuzila na upecenie pernika
http://vsetkeveci.webnode.sk/products/pernik-so... tento, pridala som este skoricovy cukor, hrozienka a navrch som dala cerstve slivky. je mnam 🙂
@amdeis tak teda takto som to robila : vsetky suroviny som si vytiahla na linku cca pol hod pred pripravou - robim to tak vzdy, aby mali priblizne rovnaku teplotu...najprv dam urobit kvasok ( cca 1,5dcl mlieka + lyzicka cukru + drozdie) - pouzivam tupperware misku - tusim to ma nazov ze hitparadka - neviem ale ci si ten nazov dobre pamatam, lebo vsetko mam do daru... viem,ze to tam trva max 10min, takze zatial si odoka odmeriam ostatne suroviny, suxe dam do miskykysky (dalsi skvely vynalez tupperware) a tesne predtym ako mi vykysne drozdie zmiesam do suxyx surovin mokre... vymiesim a zalejem kvaskom...a miesim xvilu kym to nie je tak akurat ...ak sa to lepi, dosypem este muku... zavriem a dam vykysnut...po upleteni som to nexala na plexu este dakyx 15min, potrela vajkom a sup do vyhriatej rury...potom uz len sledujem, ci sa nepripeka moc - stiahnem teplotu a peciem dlhsie ako sa pise, alebo sa vynimocne trafi podla receptu ;)
ja dnes hovazdia polievka s rezancami, pecene kuracie stehna so zemiackami k tomu zeleninovy salatik, bravcove masko s hubovou omackou a cestoviny a pre krpca bravcove dusene na mrkve a hrasku so zemiakovou kasou
My mame morcacie prsia pacovane v gyrose a salat z kuskusu. Maly ma miesto gyrosu pacovane v zmeske cesnak, bazalka, tymian, rozmarin a chuti mi to este viac ako ten gyros 🙂
Dobré ránko baby 🙂 .
večer som dovarila huspeninu,na obed boli jaternice,klobáska,zemiaky a kyslá kapusta.
Dnes budú mať moji chlapy na raňajky(i na večeru) huspeninku s chlebíkom a cibuľkou.
Na obed si vyžiadali ( "poctivú" ) držkovú polievku a plnenú tekvicu s varenými,alebo opekanými zemiakmi.Urobím aj tento kysnutý slivkový koláčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28564 .
Dcérka príde v utorok ,už sa teším.Chcela som jej uvariť niečo "fajnové" a ona,že - "mamka granadír a kyslú uhorku " -moje "skromné nemäskové" dieťa 😀 😀
Prajem Vám peknú nedeľu 😉 😵
pacovane bravcove sote s mrkvou, sampinonkami a k tomu cuketovo-zemiakove placky ala harula 😉 Polievku vymyslim za behu, ak vobec, a poobede varim kukuricuuuu 😎
my dnes asi gulas v zahrade a grilovany kapor a vcera som piekla cernicovy kolac 🙂
ahojte 😎 vcera sme mali langose a vecer som namarinadovala bravcove kare ,tak dnes opeciem,k tomu ryzu,dusenu zeleninu a volske oko.
a zeleninovu polievku 🙂 krasnu slnecnu nedelu vsetkym 😎 😉 😉
baby poradte nieco z kuracich prs aby to mohla zjest aj mala
fasirka so zemiakovou kasou a bude aj na zajtra
bravcove masko so zeleninou a hribikmi a k tomu ryza 😉
kuraci vyvar, zapekane kuracie a morcacie prsia s jogurtom a syrom, ryza basmati, uhorkovy salat, cuketovy kokosovy kolac 🙂 vcera som varila ten slivkovy lekvar bez miesania, takze sa podaril, este som ho sice po 4 hodinach asi hodinu miesala, ale vysledok je super, uvidime, ci sa nepokazi
zapekane plnene kare v alobale zemiakova kasa, rajcinovy salalat s cibulkou a tekvicovym olejom a hovedzo-slepaci vyvar, + babovka(v ramci mojich pekarskych schopnosti) ....poobede opekacka v lese...
@titkovamiriam
ja ta strasne obdivujem, uzasne varis, wauuuuuuuu, rada si ta citam a kukam fotecky 😉
u nás nakoniec kuracie rizoto a kuracia slížiková polievka
Kuracie spizy, pecene zemiaky a trocha rizota s kuracim maskom a a uhorkovym salatom 🙂
Hokkaido-vé chutney so sézamom, ako prílohu máme pšeno a rajčinový šalát. Obľúbili sme si jedno korenie od podravky NATUR "zlaté kurča", tak chutney je korenené ním, sézamom a sézamovým olejom. Idem sa zadrhnúť za tým, aké je to dobré 🙂

@ibajeho tak tu je ten recept na hawai, resp. postup, množstvo si treba upraviť podla potreby,
kuracie prsia nakrájame na kúsky, opečieme na panvici, osolíme, okoreníme podleje vodou. Podusíme, niekedy pridám 1/2 PL pikantu. sojovu omáčku, korenie na čínu, dusíme do maka, podla potreby podlievame a pridáma pokrájaný ananas (niekto dáva aj šťavu, ale to podla chuti) ked je maké masko aj ananas zahustím, asi 1sunarová odmerka hl. muky do 1dcl vody. ešte dochutím podla potreby a podávam s ryžou....
inak asi to nebudem variť lebo sme zabudli kupiť a kvôli anansu sa mi necche do obchodu lebo viem že by to iba pri jednom ananase nezostalo. miesto toho mám alternatívny plán:
bravčovu panenku pokrájam na plátky, mierne naklepem, opečiem na panvici, poukladám do zapekacej misy, poukaldám na to broskyne, syr a dám zapiecť....
a kuracia polievka so slížikmi