Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam no ale piplacka riadna, to je pravda, no neviem ci som ich nekrajala aj 2-3 hodiny a to som mala iba jeden plech...
@irsina83 @titkovamiriam moj brat kazdy rok tiez zbiera sipky a viem ze on ich melie na masovom mlynceku a tak susi a skladuje, je to rychlejsie a nieje to taka prplacka 🙂
mlieková polievka zo zelenej fazulky a francuzske zemiaky
dnes to budu zemiakove placky "polesniky" s mlieckom...mm si rozkazal..ako vobec sa mi nechce s tym prplat ale aj tak neviem co varit 😠 a ako polievku asi urobim kysle zemiaky s vajickom...a pochuti si aj najmensi urcite 🙂 vidite baby a uz mam menu na dnes vymyslene 😀
Masko na hribikoch, ryza.
Brokolicova kremova polievka a spagety s fazulkovou omackou.
@mimi21mimi ako robis fazulkovu omacku na spagety?
@jenie123 uvarim si fazulu zvlast - da sa aj v konzerve pouzit.
Osmahnem na oleji cibulku a pretlaceny cesnak, postruhanu mrkvu, pridam pasirovane rajciny + uvarenu fazulu potom a dochutim - ligurcek, sol, solcanka, co ma napadne 🙂 a pridam nakoniec struhany syr, ale ten nemusi byt.
Zemiaky na kyslo s parkom a chlebík 🙂
zemiakova kasa a kuracie masko v paci polievka vyvar z kuracich krkov s rezancami
makove tašky plnene jablckami
@mimi21mimi tak to moze byt super, dakujem, vyskusam.. 🙂
dnes dojeme hovadzie na hribikoch s knedlou co mi dala mamina a budeme mat aj francuzke zemiaky 🙂
ahojte 🙂 dnes bravcove rezne a opekane zemiaky 😉 a cakaju ma paradajky a paprika, cize bude certovska pomazanka 😅 a este rozmyslam nad nejakym kolacikom alebo muffinkami 😉
aj my dnes ešte dojedáme polievku z nedele a už mám upečenú pizzu na 2 plechy+ jednu malú okrúhlu - šunková, klobásová 😉 a ideme pozrieť detičky do škôlky, lebo od januára nás to už čaká ☹
baby ako ste varili ked ste boli tehotne a bolo vam zle? 😖
ahojte prosim vas chcem zavarat feferonky a chcem sa spytat aky zalev na nich ide a este zavarala som kapiu a jednu flasku som uz okostaovala a nie su take makke ako ked si ich kupite neviete ako ich spravit aby bola ta kapia makka? dik
@bubinko83 hovor mi o tom nieco 😒 ... musela som len vydrzat
vcera sa dojedlo maso na hrasku so zemiakovou kasou (v nedelu bolo s ryzou) a zeleninova polievka
dnes varim zemiakovu polievku na kyslo s rozšlahanym vajickom 🙂
Mnam vidiet ze syn je mimo domu, uz mozem uvarit aj niečo s vajickom 🙂
@irsina83 a ty nedávaaš preč tie zrniečka ? ja som niekde pozerala postup a bolo že rozkrojiť na polovicu, a to vnútro vybrať a nechá sa len tá vonkajšia dúžina. ja som tak robila asi 5 rokov do zadu a odvtedy som nemala čas. ale teraz by som chcela ísť nabrať a nachystať na zimu. ale si ma zaskočila tým že to nevyberáš. nezavadzia to v tom čaji ? 😉
nejaky fajny receptik na dobry stavnaty pernicek by sa nenasiel?
Po dlhej dobe sme opat spolu vo svojom bytiku, takze sa opat zacina varit. U nas dnes paprikas s kuracimi prsiami, pecienkami a nakolko pride na navstevu aj kamaratka vegetarianka, pridala som aj tofu, k tomu halusky a ako dezert mam uz upeceny cheesecake, ktory budem servirovat s cerstvymi cucoriedkami 🙂
kuracie prsia na sampionoch...a rozmyslala som, ci k tomu ryzu alebo pyre a muz, ze by si dal pyre...tak aspon mi pomohom vybrat, ked uz neporadi, co varit... 🙂
@miskadusko no co ja viem, robim to prvy krat...a kamoska mi nehovorila ze to mam vytiahnut...mne to zavadzat nebude lebo to zalejem do tej dozy kde mam sitko..takze v pohode 😉

@luciferova
@titkovamiriam
@danielaj my sme boli pod Tatrami a tam uz sa zbieraju o 106 😵 uz kricky boli take presklbane ze az..... a pekne su cervene, zelenkave som davala bokom... baby ja neviem kedy sa sipky zberaju ale kamoska co sme u nej boli tak ona uz ma nazberane a ona si kazdy rok aj bylinkove caje susi, nekupuju ziadny, tak jej verim,ze je to ok 😉 tak drzte palce, este ich dat vysusit, dam ich k nasim do susicky na ovocie a dufam, ze cajik bude dobrucky...