icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
8. sep 2012

@joannas neviem k čomu si sa pýtala, myslím ten Zlatý klas 😒
@titkovamiriam
@mamkabeika
@joannas ďakujem babulky 😉 no fotila som narýchlo, nie sú nejak extrovné, nebolo kedy vypekať nejaké zložité rezy a ani veĺmi plnkové, aby to netieklo, má byť teplo, no a musela som sa prekona´t, mama a mamina sestra mali na starosti tie ostatné vybavovačky, tak to zostalo na mne, + ešte nejaké sme dali piecť po rodine, no sme malá rodina, nemala som veĺmi na výber, ale chcela som babičke pomôcť, aby mala o jednu starosť menej, noo a na kare nás bude požehnanee, hádam aj viac ako 50, síce nás málo, ale dedko bol zo 6tich súrodencov, takže sa nás nazbiera 😒
@mysiatkoo páči sa, mám ho inak aj u seba v albume http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38636 už som ho párkrát robila, veĺmi rýchly a chutný koláčik 😉 a tajný recept na polevu 😀 klasika nad parou si roztopím ceru a várovú čokoládu 😝
@kvietocek7 ďakujem pekne 😉

luciaq
8. sep 2012

dnes zeleninova polievka a hovadzie obratene rezne s mrkvou a k tomu zeleninovy salatik

lencyca
8. sep 2012

@danielaj si sikulienka,kiez by to bolo radsej na svadbu ☹

danielaj
8. sep 2012

@lencyca no veď som ti včera, ke´d sme sa rozprávali pod oknom hovorila, že radšej na 4 svadby by som piekla 😒

lencyca
8. sep 2012

@danielaj no vsak to 😒 ale mas ich krasne 😉

gelinka75
8. sep 2012

@danielaj pekne kolaciky, viem si predstavit aka si bola unavena, ved to da zabrat a este aj slane, ja som takto robila kolace na hody u nasich a poviem ti, na konci uz som mala dost

zoe_a
8. sep 2012

u nas dnes hríbová polievočka s mrveničkou, kuracie prsia na kyslo s cestovinou a šatôčky so slivkovým lekvárom..

tin007
8. sep 2012

Dnes nevarim, mam zo vcera plnenu papriku, ak sa mi velmi bude chciet, urobim satocky so slivkovym dzemom.

cubana
8. sep 2012

u nas dnes brokolicova polievka s haluskami a pstruh na pare/ mozno peceny v alobale/ + zemiacky

sisanka
8. sep 2012

babyyy zistila som ze viac chodim do tem o chudnuti kedze chcem schudnut 😀 ale varim stale....akurat dnes neviem co na obed....ale idem upiect znova to chorvatske pecivo 😉 a na obed mm chcel znova zemiakove placky a take chrumkave na oleji vyprazat, bleee..ja take nemusim, ja rada nasucho 😀 tak asi jemu par urobim a aj nejaku polievocku deckam - asi mrkvovu kedze mrkvy je kopu v zahrade 😀

vivusika
8. sep 2012

vyprážaný karfiol, varené zemiaky, zeleninový šalát 🙂

ibajeho
8. sep 2012

och tak dnes som si spravila krevety s cestovinami...nie je to take ako na dovolenke ale je to jedle no 😉

dtveronika
8. sep 2012

bravčový vývar so zeleninou, maďarský guľáš s knedľou 🙂

drobik1
8. sep 2012

ahojte dnes hraskova polievka a rizoto..zajtra kuracia polievka,zemiaky a fasirky plus vypazane sampinony.. 🙂

ukana
8. sep 2012

my dnes bez masa, zeleninová polievka a jablkovo-hruškový ryžový nákyp 🙂

bubo1104
8. sep 2012

dnes karfiolová polievka , domáca knedľa parená + omáčka s kuracích sŕdc na šľahačke

mia258
8. sep 2012

My dnes plneny patizon a muffinky s cokoladou 😵

eva7780
8. sep 2012

dnes kuracia polievka s rezancami,gril.stehna,ryza a paradajkovo cibulovy salat ,bude aj na zajtra,zajtra len zemiakove pagaciky

ukana
8. sep 2012

@mia258 čím si plnila patizon? mam tu jeden taky prerasteny, kuká tu na mna už tri dni a neviem, čo s ním 😀 ☹

mia258
8. sep 2012

@ukana robila som 2 varianty - jeden pre mna a malu a druhu pre muza 😀
Patizon umyjes, zrezes vrch, vydlabes vnutro. Na oleji spenis cibulu, pridas mlete maso (ja som pre mna a malu pridala pokrajeny tofu syr), vybratu pokrajanu duzinu, prelisovany cesnak, sol, korenie, mletu papriku a opecies aspon 5 minut. Odstavis, pridas struhany syr a pockas kym to vychladne.
Naplnis patizony, das ich do olejom vymastneej misy, prikrijes ich tou odrezanou castou a pecies 30-45 minut na 180°.
Muzovi som k tomu robila este aj zemiakovu kasu, nam s malou stacil len zeleninovy salat, bolo to sytne aj tak 🙂

Mnozstva som davala od oka, podla toho kolko my zjeme.
Mala som 4 patizony, 2 struciky cesnaku, 1-2 cibule, 150g mleteho masa ( a 200g tofu), 50g syra a zvysok - olej + koreniny podla chuti 🙂

lencyca
8. sep 2012

dnes spenatova polievka,cukinove fasirky zo vcera,varene zemiaky,uhorkovy salat,dnes som robila calamadu 😉

kevinka84
8. sep 2012

@lencyca takúto robim aj ja. ak je to tá nezaváraná 🙂

gucz
8. sep 2012

kurací vývar z drobov a chrbtov so slížami, zemiaky a pečená plnka s kuracími pečienkami s rajčinkovo-cibuľovým šalátom

natalii6
8. sep 2012

baby tie co robite vselico z paradajok poradte ako spravit domaci kecup? dik

gucz
8. sep 2012

@sisanka ja tiež plánujem to chorvátske pečivo piecť zasa, ale rozvaľkám to, natriem na to mleté oškvarky a potom poprekladám ako na pagáče. A povykrajujem pagáčky, myslím, že to bude dobré 🙂. Ja keď som to piekla ako rožteky, tak som použila aj hladkú múku, aj špaldovú a aj chlebovú žitnú a tie rožky mi chutili ako pagáčiky 😀

lencyca
8. sep 2012

@kevinka84 ahoj,nie tato je sterilizovana 😉

gucz
8. sep 2012

@natalii6 ja robievam toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16517&use... . Je to redšie ako kečup z obchodu, používam ho na varenie (do gulášu, do omáčky na cestoviny, do rajčinkovej polievky)

nakup
8. sep 2012

@bubo1104 srdiečka na smotane som jedávala ako dieťa mamka mi to robila ale s kolienkami mňááám výborná papa 😉, hneď by som si dala ale by som musela všetko zjesť sama keďže u nás to nemajú radi ale v najbližšej dobe si to určite spravím.

chovancova27
8. sep 2012

cuketová zo vcera, paprikáš zo zajaca so špaldovými haluškami

pojezdalova
8. sep 2012

my sme dnes mali gulasovu polievku-bola husta a cuketove podlisniky