icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lenkahrehusova
28. okt 2010

@vladkaz1 tak táto torta je super 🙂 😉 ja som takú robila na oslavu 1.narodenín malej a mala veľký úspech 😉
Takže odporúčam 🙂

lenkahrehusova
28. okt 2010

@denne73
ryžový nákyp 🙂
POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
- 350 g ryže (klasickej, nie tej vo varných vreckách)
- liter mlieka
- 20 g masla (ja tam švacnem aj viac, je to chutnejšie)
- 80 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 3 vajíčka (ešte ich nerozbíjajte, budeme ich deliť na žltú a tú bielu mazľavú časť)
- lyžicu práškového cukru (to pôjde do snehu)
- hrozienka
- čerešňový kompót (alebo aj iný, ale ja to mám najradšej s čerešňovým)
- štipku soli

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu zalejeme mliekom, postrašíme soľou a uvaríme do "ryžoskoroúplnemäkka". Treba občas pomiešať, ochutnať a hlavne sledovať, aby neprihorela kvôli nedostatku mlieka. Mám vyskúšané, že ten liter na to množstvo ryže je akurát a keď sa všetko mlieko „stratí“ a ostane pekná hustá kaša, ryža je uvarená tak, ako má byť. Pre istotu ale treba mať poruke ešte nejaké mlieko na prípadné doliatie.
*Zapneme rúru, aby sa vyhriala, kým budeme pripravovať ryžu.
*. Odstavíme z ohňa, necháme trošku vychladnúť, ale naozaj iba trošku, s teplou kašou sa pracuje lepšie ako so studenou. Do ryže vmiešame maslo, cukor, vanilínový cukor a tri žĺtky.
* Z troch bielkov (mali by byť studené) si ušľaháme sneh a také dve tretiny primiešame k ryži. Zvyšok zatiaľ odložíme do chladničky.
* Do ryže ešte primiešame odkvapkané čerešne (šťavu si necháme v chladničke) a celé to vylejeme do maslom vymastenej zapekacej misy.
* Celé dielo poručíme do rúk všemocnej rúry a necháme ho tam piecť asi 40 minút – kým okraje nezačnú slabučko hnednúť. Vyberieme z rúry, ktorú ale ešte nevypíname.
* Z chladničky vytiahneme odložený zvyšok snehu, pridáme k nemu lyžicu cukru a ak treba, ešte trošku prešľaháme. Navrstvíme na nákyp a šupneme do rúry ešte na takých 10-15 minút, kým snehová čiapočka nechytí ružovohnedú farbu.
* Ja to dávam na tanier teplé, nie horúce a polievam si to studenou šťavou z čerešňového kompótu, ktorú riedim 1:1, keďže ryža je už dosť sladká. Okraje aj povrch je nádherne chrumkavý a vnútro je ako ryžový koláčik, žiadna nepríjemná, mazľavá hmota.

Nie je to také ťažké ako to vyzerá 🙂 veľa šťastia a nech dobre chutí 😀 😀

denne73
28. okt 2010

@lenkahrehusova jej ďakovam už som myslela že som neviditelna 😉 😉 😉 😉

lenkahrehusova
28. okt 2010

@vladkaz1 tak to znie super, určite vyskúšam 😉

lenkahrehusova
28. okt 2010

@denne73 rado sa stalo 🙂

lenkahrehusova
28. okt 2010

zajtra upečiem pstruhov a k tomu zemiaky 🙂

standa82
28. okt 2010

Dnes bola restovaná pečeň s ryžou a zajtra bude grilované kurča

luga
28. okt 2010

@denne73 , ahoj
300 g ryze uvarit v 600 (kludne aj 700) ml mlieka, s trochou soli , po vychladnuti vmiesat dva vanilkove cukre (ked chces sladsi, tak aj kryst. cukor), maslo (odoka), styri zltky a sneh z bielkov a dat piect vo vymastenom pekaci

titkovamiriam
28. okt 2010

baby ja nestiham na Mb nahadzujem jak diva ,ak by ste tam boli a nasli niaku chybu mi dajte vediet 😀 😀 😀 😀

elina313
28. okt 2010

@vladkaz1
@lenkahrehusova kočky a ako sa krája tá torta ? Ako torta ? neni to komplikované jesť ?

elina313
28. okt 2010

@titkovamiriam a ako nájdeme tvoje receptíky na MMB ?

vladkaz1
28. okt 2010

@elina313 ,ano kraja s ato ako torta ,nie ,je sa to super ,kedze je to natrete pomazankami tak to spravi super chut .
Ja by som osobne dala troska hrubsiu vrstvu pomazanky ,aby to nebolo suche ,baby pisali ze ked sa da menej je to troska suche ,tak dobra rada 🙂
Mala bude mat 3 roky teraz a chystam sa ju robit miesto chlebikov 🙂

elina313
28. okt 2010

@vladkaz1 Ďakujem - tak skúsim 🙂 som zvedavá aké budú ohlasy 😉

titkovamiriam
28. okt 2010

pamacka/miriamt/ 🙂

kibuk
28. okt 2010

dnes som varila toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33357 hlavne http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33358&use... a ešte toto 🙂 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=750249

a zajtra špagety zo syrom masličkom a kečupom

inffinity
28. okt 2010

@kibuk kukala jsem na ty tvoje recepty co jsi tu dala a co je to u te česnečky to mčk??? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33357 doufám že nevypadám ted jak blbec ale fakt na to nemůžu přijít.. 😖 😖
akurát jak sem malou uspávala jsem si říkala že bych zítra uvařila česněčku a kuknu sem a je tu 😀 😀

majaxy
28. okt 2010

@lenkahrehusova to môže byť super, ja malokedy pacujem lebo vždy sa rozhodnem na poslednu chvilu, aj ked zbožňujem tuto stranku, lebo nam velmi pomôže 🙂 🙂 🙂

dannynka
28. okt 2010

@inffinity mlete čierne korenie 😀

juliagregor
28. okt 2010

@titkovamiriam že zakysankový koláč 😎 ...jaj ale som si narobila chuťky...u nás to bol hrnčekový a straaašne ho ľúbim, pekne to robíš a recepty sú super... 😉

vladkaz1
29. okt 2010

Cafte ja dnes budem robit jablkove pyte a navarene mam este od vcera 🙂

fomarik
29. okt 2010

Včera to bol granadír a dnes ražniči

claudica
29. okt 2010

U nás bol včera ryžový nákyp, inšpirovali ste ma 🙂 , dnes špagety, cez víkend vepřo-knedlo-zelo.... A tvarohový zákusok, čo teda dúfam, že si budem vedieť odoprieť 😠

daniz
29. okt 2010

My zajtra polievku neviem a v ypr. karfiol + zemiaky + poch.smotana /tatarka/ a v nedeľu ideme po hroboch, pretože mm v pondelok robí tak budeme obedovať u svokrovcov. Asi urobím paradajkovú-dlho sme nemali. A ešte urobím nejaký jabĺčkový koláč, asi ten prevrátený.

kibuk
29. okt 2010

@inffinity no ako už bolo napisane mčk-mlete čierne korenie 😉

titkovamiriam
29. okt 2010

Ja dnes nevarim ale večer spravím tekvicové placky 😀 poriadne cesnakové 😀
ja ryžový robím zajtra -tiež som sa nehala inšpirovať 🙂

iinuska
29. okt 2010

karfiolovo- hraskova polievka, vysmazany syr, varene zemiaky, tatarska

inffinity
29. okt 2010

@dannynka
@kibuk díky holky to by mě nenapadlo 😀 u nás je jednoduše pepř 😝

my dneska tu česnečku a druhé netuším 😉

inffinity
29. okt 2010

Přidala jsem naší česnečku 🙂
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=82716

maculik
29. okt 2010

aj my dnes cesnacku a kuracie rizocky z vykostenych stehien, k tomu asi zemiakovu kasu 🙂

titkovamiriam
29. okt 2010

Fúuuu som netušla že na MB urobí vietor maslový chlieb so syrom 😀 😀 😀 dala som ho medzi chuťovky a asi som urazila niektoré ,,super,, kuchárky 😅 😅 😀 😀