icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

eva7780
30. okt 2010

my dnes polievku od včera a rizoto s pečienok a piekla som zemiakové pagáčiky 🙂

vladkaz1
30. okt 2010

@titkovamiriam nakuknem 🙂
Svieckovu nerobim bo mi to muz neje ☹

mukky
30. okt 2010

@eva7780 pagáčiky vyzeraju super 😉 ,dávaš tam aj škvarky?

eva7780
30. okt 2010

@mukky nie,tam sa na cesto nastrúhajú zemiaky (varené v šupke) a 1 cera ,ale mohli by ist aj škvarky

mukky
30. okt 2010

@titkovamiriam Dakujem,na Teba sa dá vždy spolahnuť 😵 ,neskor nakuknem musím ísť....

titkovamiriam
30. okt 2010

Suroviny : cca 1 kg hovädzieho mäsa (roštenka, pravá sviečková, falošná sviečková) alebo môže byť aj bravčové mäso - je lacnejšie (stehno, pekné pliecko, či panenky z karé), 3-4 väčšie mrkvy, polovička menšieho zeleru, 2-3 petržleny, polovička stredne veľkého kalerábu, 3-4 strúčiky cesnaku, 2-3 väčšie cibule, 2 PL horčice, cca 3 plátky údenej slaninky, 2-3 ČL vegety, 1 ČL celé korenie, kyslá smotana, hl. múka, žemľová knedľa (+/- sáčok mrazenej zeleniny pod sviečkovú).
Postup : v tlakovom hrnci (papiňák) osmažíme nakrájanú slaninku a pridáme celý kus mäsa. Opečieme z každej strany, pridáme na rovnako veľké kúsky nakrájanú zeleninu, nasekaný cesnak , vegetu, celé korenie a horčicu. Zalejeme vývarom alebo vodou, necháme zovrieť a uzavrieme tlakový hrniec. Varíme 30 minút, odstavíme, tlakový hrniec necháme dokončiť. Potom mäso vyberieme, ešte teplé zabalíme do alobalu (aby neoschlo a bolo šťavnaté). Kyslú smotanu rozmiešame s múkou. Potom ponorným mixérom zmes mixujeme a postupne pridávame smotanu. Hotové prípadne dochutíme. Podávame s knedlou alebo aj s cestovinami. Veľmi hutný doplnok je brusnicový džem.
(Moja rada : Ak mäso v alobale necháme vychladnúť a dáme do chladničky, veľmi dobre sa potom krája na plátky.) a ešte jeden recept z netu

eva7780
30. okt 2010

@mukky tu som nasla recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6876,len ja mam recept s cerou a nie s herou ,aj soli ide trosku viac,inak to iste

zajo79
30. okt 2010

niektory davaju karamel do svieckovej... upali sa karamel, preleje vodou, necha rozpustit... da to taku zaujimavu chut.
a vyvar mi pride zbytocny, ved masko sa vyvari aj zeleninka.

titkovamiriam
30. okt 2010

zajo aj na karmely to poznám,tento recept z vývarom to je presne od babičky-nieje to vývar z kocky ale z hovädzieho mäsa,asi by som to tam mala napísať.
a tu je na Mb karamelova
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3737

zajo79
30. okt 2010

tak ale ked sa dusi svieckova...tak aj to je vlastne vyvar, pride mi to zbytocne.

elina313
30. okt 2010

Ahojte kočky, ja som dnes robila soté podľa tej kaderníčky čo varila v Bez servítky, tá čo sa podobala na Polnišovú 😉 myslím, že sa volala Marcela, zajtra budem na mužovu oslavu robiť tú makovú tortu s mandľami čo som sem už dávala a tie pizzové rolky, čo tiež robila tá kaderníčka.
Tak dúfam, že sa podarí všetko ako má 😉

traktor
30. okt 2010

dnesne menu na foto - pizza, kapsicky a obrateny jablcnik 🙂

titkovamiriam
30. okt 2010

Traktor perfektné!!!!Kolačik mnam.ja mám uz 100 receptov-som z toho poloslepá ale čo by som pre vás nespravila 🙂 Dúfam že mi ich tam aj nehajú,čítala som že zvyknu recepty miznúť 😠 by ma nasrali 😠 😀 😠

juliagregor
30. okt 2010

@traktor mňam, si šikovná... 😉

berika
30. okt 2010

@titkovamiriam môžem tú sviečkovú podľa tvojho receptu uvariť aj z diviny? Sviečkovú som ešte nikdy nerobila, ale ten tvoj recept sa mi zdá byť celkom jednoduchý

zajo79
30. okt 2010

@berika z diviny - z diviaka sa to chystam tento tyzden.

berika
30. okt 2010

@zajo79 ja mám jeleňa, ale vraj z diviaka alebo zajaca je fakt lepšia sviečková. Svokra robí výbornú sviečkovú, ale ona má taký komplikovaný recept, že sa mi ho nechce robiť. Tak chcem skúsiť niečo jednoduchšie

titkovamiriam
30. okt 2010

ved sviečkova je jednoducha 🙂 ,divina pojde urcite tiez 🙂

titkovamiriam
30. okt 2010

a mam kamošku co sa s tym vobec nekasle ona da vsetko varit do jedneho hrnca.ked sa maso uvari vyberieho,Co jej ostalo v hrnci premixuje da smotanu a hotovo. 😀 alebo kupi polotovar svieckova- taku v prasku 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zajo79
30. okt 2010

ja tiez nechapem, ze preco kazdy tvrdi ze je to zlozite.

das cibulku, zeleninu oprazit - dam jej aj viacej, korenie, sol,maso zatiahnut, podliat, dustiiiit dlho, alebo v tlakovom hrnci, vytiahnut maso, niektore korenie vyberiem, niektore nie, ta omacka je lepsia. rozmixujem - sama pre seba si odlozim bez smotany omacku, zbytku rodiny dam smotanu. trochu citronu a ked sa mi chce ten karamel. totalne jednoduche.

a z diviny ked budem robit, urcite tam dam aj jalovec, a aj ho rozmixujem.

svokra dava magi, horcicu a podobne somariny...ale to uz vobec nieje ono.
A brusnice musia byt potom ozdobit s tym..

zajo79
30. okt 2010

a svieckovu sa mi nechce spikovat slaninou..niekto to robi, ja som lemra.
a ani cesnak nic- to nema v svieckovej co hladat.

kibuk
30. okt 2010

ahojte mi dnes dojedame 🙂 a detičkam som upiekla keksy davam link moje chladnu 🙂 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15311 su vyborneeeeee a velaaaaaa 😉

kibuk
30. okt 2010

zienky poradte mama my donesla plnu tasku jablik kolač chcem zajtra upiect ale ci z ostatnymi? 😅 😅 😅 aa nechcela by som ich vyhodit....dakujem

bianca
30. okt 2010

@kibuk ja mam v chladnicke toto http://baranek.blog.sme.sk/c/92199/Varime-s-med... teda to co z toho ostalo

kibuk
30. okt 2010

@bianca no vyzera lakavoooooooooo 🙂))))

kibuk
30. okt 2010

a nahodou nejako uskladnit ? 😅 🙂

titkovamiriam
30. okt 2010

placky

vladkaz1
30. okt 2010

Ahojte tak teraz som robila na veceru zeleninove fasirky ,prvy krat 😀 ,svokra mi poradila ,dobre boli 🙂))
Juuuj placky lubim plnene s kuracim masom a pecienku mnaaan 🙂)) syr na to a lepsie jedlo som nejedla 😀 ,ale zas moj muz mi to nezje 😅 🙄