Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@veve39 dakujem, nech sa paci karbonatky som robila nasledovne: nakrajala som kel na male kusky a dala povarit domakka. nastuhala som si tvrdy syr, nakrajala sunku.. rozky som takisto nakrajala na kocky a zaliala mliekom aby zmäkli, rozky som vyzmykala a pridala k nim kel, sunku, syr, 2 vajicka a par struckov roztlačeného cesnaku, okorenila, osolila a podla potreby pridala struhanku, tvarovala placky, ktore som poukladala na papier na pečenie a dala piecť do chrumkava, k zaveru som na kazdu placku pridala postruhany syr.
U nás sú na obed pečené buchty s tvarohom (od svokry) a ja sa tak teším, že by som najradšej posunula čas 😝
@rastulka mne vyšlo 14 pohárikov približne som robila tiež z 3 kg ovocia 😉 a zostalo už len 5 pohárikov, takže ešte budem robi´t ešte ďalšiu várku na zimu, len ten dám už do pary, lebo jeden pohárik čo som včera večer otvorila, bola navrchu maličká bodka plesne-takže isto treba dať do pary, nech je istota 😉 inak všetky boli ok, len ten jeden 😒
u nás dnes veľmi rýchly obed 😀 polievku dojedáme zo včera šošovicovú omáčku a druhé som urobila domáce rezance (som sa nagúľala cesta, ale stojí to zato) s tvarohom a smotanou, alebo s makom, alebo s orechami, ako to bude ma´t chuť 😉 a večer snáď už konenčne urobím tú ovsenú kašu s jablkami a medom, čo sa na ňu už pár dní chystám, len stále sme poobede mimo domu, tak nie je čas 😒
ja som varila na dnes hustu hrstkovu a este mame karfiolove fasirky s tarhonou co treba podojedat
dnes zeleninova polievka zo vcera a dostala som chut na kapustu, tak robim http://varecha.pravda.sk/recepty/strasanka-jedl... 😉 , bez klobasky,len so slaninkou
@danielaj ja mam na plane zajtra robit domace rezance,aj tu karamelovu omacku skusim 😉
@rastulka mnam,cicerovu aj my lubime,musim spravit najblizsie,som aj zabudla na nu a cicer mam doma 🙂
@lencyca davame do mrazaku a su v pohode 🙂
fazuľová polievka s domácej fazuľe , cestoviny s bravčovým mäskom
Včera segedínsky guláš, knedlík
Dnes špenát a zemiaková kaša
A špenátovo syrové (feta) šatôčky z lístkového cesta.
Dievčence prosím vás, ako robíte fazuľovú na kyslo? ja to nikdy neviem urobiť ako moja mama.. furt to mám riedke a sladké.. 😒 a akosi tomu čosi chýba...
Vcera sme mali jogurtove kuracie prsia s opekanymi zemiakmi a morcaciu polievku.
buchty na pare 😀 😀 😀 ....a kysla hribova este zo vcerajska 😀
áno, soľ, čierne korenie,ml. červená paprika, bobkový list a cesnak nechám vyvariť spolu s fazuľou, potom ho vyhodím 😉
obed zo vcera ale peciem domace detske keksiky podla vlastneho prave vymysleneho receptu, tak som zvedava co z toho bude 😀
baby robim muffiny plnene z nutelou takže cesto malá lyzicka nutely a cesto a vyteká mi to ked sa to pečie prečo ? ☹ ☹

@lucka1987 ahoj, výborný 🙂 fajnový. dala som tam slnečnicové semienka a to ja rada. 🙂 najskor som sa bála, že či tá jedna PL soli bude stačiť, ale stačí to. jasné, dávam ho....
ja som dala ako tú zmes múk: 200g výberovej, 200g hrubej, 100g takej domácej nahrubo pomletej múky-moj muž to nazval, že šrot 🙂 preto je aj taký tmavší dnu a hutnejší.
a na ich radu som dala miesto vody to čierne pivo 😉