icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

moncicatko19
17. okt 2012

BABY PROSIM PORADITE MI NEJAKU SUPER MARINADU NA KURACINKU?? 😀 😀 😀 DAKUJEM

weirdo
17. okt 2012

@moncicatko19 - straaaaaaaaaaaasne vyborna je lyzica dijonska a med, 1:1, namocit, idealne cez noc, ale aj par hodin potesi a dat piect do rury vyhriatej na 180°C na hodinku alebo podla toho, kedy bude horove, aby trosku bola marinada aj pripecena. Mnam 😵

gelinka75
17. okt 2012

baby nemate nejaky dobry odskusany recept na parizsky krem? planujem dat do orechovej torty

moncicatko19
17. okt 2012

@weirdo dakujem 😉

zklimekova
17. okt 2012

@gelinka75 parížsky ja robím,teda skor čokoládový 🙂...bez kakaa 🙂..
na 250 ml šľahačkovej smotany dávam 100 g čokolády, tak na priemer 24-26 cm robím vačšinou 3 šľahačky,
čokoládu si rozpustím v šľahačke deň vopred , na druhý deň len vyšľahám, podľa hustoty ešte pridám stužovač
tu je téma na recepty pre pečenie tortičiek..pozri sa sem 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-2-fotopostupy-recepty/

titkovamiriam
17. okt 2012

@andrea9999 jemine to je stol!!!!-rozpravkový 😀

anavila
17. okt 2012

v tom Modrom z neba mi normlane urobili chut na tie fasirky s privarkom..len ja som to nikdy nevarila, ktovie co na to povie osadenstvo 🙂

titkovamiriam
17. okt 2012

@emisimi ahoj,až teraz,lebo som bola v praci-recept uplne jednoduchy-na masti alebo oleji spenim cibulu,pridam parky a trochu osmahnem,pridam cervenu pariku a podlejem,dam sol,majoran,cierne korenie a nakrajane zemiaky a uvarim do makka,kedze som robila granatir mala som zemiaky uvarene tak to bolo za 5 min,hotove a nakoniec zahustim zatrepkou s trochou muky.robim ju aj s masa,aj z mleteho masa...co ostane deti miluju tu maskovu chut a zemiaky a to ze je velmi husta 🙂

titkovamiriam
17. okt 2012

@joannas je falosna lebo je bez masa ale s udeninou 😀 😀 😀 😀

vi3ka
17. okt 2012

žienky idem sa pochváliť 🙂 šak veď prečo nie 😉
práve som dopiekla domáci voňavý chlebík, dúfam, že aj po prekrojení bude mňamky, ale to sa dozviem až ráno.

vi3ka
17. okt 2012
gelinka75
18. okt 2012

@zklimekova diky, vyskusam, ale uz ked das cokoladu, tak uz cukor a maslo nedavas nie? nechcem to mat presladene.. 🙂

danielaj
18. okt 2012

včerajšie karfiolové placky, zemiaky, cesnakový dressing a ľadový šalát 😉 robievate karfiolové placky z vareného alebo surového karfiolu? ja som asi pre 5 rokmi našla recept v Báječnej žene na placky zo surového karfiolu a sú úžasné, oveľa, oveľa lepšie ako z vareného, odvtedy robím iba tie, ak by chcel niekto vyskúšať:

Karfiolové placky

1 karfiol postrúhame na hrubom strúhadle, pridáme 6 Pl polohrubej múky, 1 Pl strúhanky, 6 pl mlieka, 2 vajcia, cesnak podľa chuti, soľ, troška vegety, mleté korenie a trocha korenia na fašírky, môžete aj pažítku, zmiešame, a robíme malé placky, pečieme na panvici potretej olejom 😉

mimi21mimi
18. okt 2012

My dnes mame rajcinovu polievku s ryzou a fazulovy privarok so sojovymi parkami alebo vajickom.

lencyca
18. okt 2012

dnes sosovicova kysla so zemiakmi,ostali este kuracie rezne,dorobim k nim zemiakovu kasu 😉

lencyca
18. okt 2012

babulky potrebujem poradit,davate kvasnice do mrazaku?

bodka13
18. okt 2012

@lencyca moja mamina dáva 😉

raszuz
18. okt 2012

dnes budeme mať mrkvovú polievku s haluškami, krémový tekvicový prívarok z maslovej tekvice s duseným bravčovým mäskom a varenými zemiakmi

womankc
18. okt 2012

@nakup bola som veľmi sklamaná , lebo v tej reštike sme sa pred mojím posledným materským počinom stravovali s kolegami a bolo to celkom chutné, no ale to čo som tam mala včera čistý fastfood 😖

womankc
18. okt 2012

tak ja som včera nakoniec urobila bravčový vývar so zeleninou a rezancami a tie ryby vo vínovom cestíčku, zo zvyšného cestíčka mi ešte vyšli 4 palacinky, čo si dnes môžu naslano naplniť a dnes dovarím len zemiaky, alebo kašu
Tak to včera voňalo , keď som to robila , že mm krúžil okolo ako sup, len som mu povedala, že mu bandero narástlo, tak sa premohol a nič nezjedol 😀 / pre vysvetlenie - robila som to až večer , nie že by som mu jesť nedala 😎 /

zklimekova
18. okt 2012

@gelinka75 niekedy dávam tak 1vanilkový na 3-4 šľahačky, ale keď robím pre nás tak nedávam vobec, maslo do toho nejde 🙂

angelika_2
18. okt 2012

poradte mi niejaký tip na chutnú polievku 🙂

lucka1987
18. okt 2012

raznici s americkymi zemiakmi + karfiolovu polievku . a nejaky jablkovy kolac 😉 ( nejdem robit tu strudlu nakoniec ) 😉

lucka1987
18. okt 2012

@vi3ka ahoj tak aky je chlebik ? si mi dala vnuknutie, ze urobim mm radost ked pride dnes ci zajtra zo zahranicia a upeciem u tiez..
hodis sem recept ? 😉

gelinka75
18. okt 2012

@zklimekova ok a 3 slahacky a 3 cokolady nie je vela kremu? budem robit normalnu okruhlu tortu

rastulka
18. okt 2012

Ja dnes varim cicerovu polievku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14108 a langoše 🙂 s cesnakom,so smotanou a syrom a aj plnene /šunka,syr,kukurica,fialova cibula/ kto s čim bude chciet 😉

rastulka
18. okt 2012

@danielaj Dani,kolko poharikov ti vyšlo z toho pečeneho čaju?Tak cca z 3kg ovocia? 😉

womankc
18. okt 2012

@angelika_2 ja robím jednu , ktorú mám obzvlášť rada - ide tam čerstvá biela kapusta, mrkva , zeler, petržlen, zemiaky a paradajky / môžu byť aj drtené paradajky, alebo šťava/ bobkový list, čk, nk, soľ , na dochutenie môže ísť aj vegeta , povaríš do mäkka a nakoniec môžeš pridať petržlenovú , či zelerovú vňať, jednoduchá a chutná vec na začiatku môžeš aj tú kapustičku podusiť na troche masla