icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

laerke
9. nov 2010

@elina313 Z toho sa brat nenaje 😀 😀 ale som rada ze som potesila 😀

elina313
9. nov 2010

ja som dnes mala kuraciu polievku ešte z nedele a dnes som robila čevabčiči so zemiakovou kašou

tosomja
9. nov 2010

dnes manžel varil segedínsky guláš...mňam a ja teraz puding s ovocím a šľahačkou

elina313
9. nov 2010

@titkovamiriam
Mirka, ja som hrozná otrava, ale ešte jedna vec mi napadla - miesto Hery, nebolo by lepšie klasické maslo ?

titkovamiriam
9. nov 2010

eli neotravuješ s tou gramažou to treba skusiť ja navyšujem skoro všetky recepty o polovicu.jasne že maslo je maslo 🙂 možno tie margaríny lepšie držia tvar a dlhsie vydržia.Ja som všade za maslo 😀

martinex
9. nov 2010

ahojte dievcata,
prosim vas, vy ste take sikovne,nemate nejaky dobry recept na klasicke sisky,take ako od babicky? a najlepsie plnene dzemom... 🙂 diiiiky

lyongirl
9. nov 2010

baby ja sa mám, práve sme si doniesli sviečkovú od svokry, jupí, ja pár dní nevarím 🙂 🙂 🙂

vesi
9. nov 2010

my sme mali od včera takú rýchlovku kuracie mäsko v syrovej omáčke s cestovinami 🙂

titkovamiriam
9. nov 2010

a fičim na Mmb dala som si slovo že maxim 5 jedál denne 😀 😀 😀 😀 -čo by som pre vás nespravila.Inak to masko na oharkach milujem a robim ho tak malo ☹ 🙂 a dnes som bola leniva sa mi nechcelo hadzat halusky,uvarila som vrtielka 😀 😀 😀 😀

eva7780
9. nov 2010

@martinex ja robím šišky ako moja starká,klasika kysnuté cesto s hladkej múky a do cesta pridám zo 2 stredne velké zemiaky uvarené v šupke(najemno postrúham) 😵 džem ja dávam navrch

titkovamiriam
10. nov 2010

ahojte šišky:
500g polohrubej múky,30g masla,30 dkg cukru,3 žĺtky,300ml mlieka,2 lyžice rumu,30g droždia,1ČL citrónovej šťavy
olej
ovocný džem,práškový cukor,vanilkový cukor
soľ

Maslo vymiešame s cukroma so žĺtkami, pridáme vykysnutý kvások, ktorý si pripravíme z trochy mlieka, cukru, a droždia, primiešame zvyšok mlieka, múku, soľ, citrónovú šťavu, rum a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2cm, povykrajujeme kolieska ,naplníme džemom a vypražíme v rozpálenom oleji dočervena. Vypražné posypeme práškovým cukrom premiešaným s vanilkovým cukrom. Z cesta sa dajú zozne figurky pre deti-oči klinčeky,čierne korenie,alebo cukríky z tých je vždy najväčsia radost.Kto nechce plniť može spraviť len do koliesok jamky,nechať vykysnúť a vypražiť,lekvár dať až na ne.Alebo si spraviť penu.

😀 😀 😀 😀

eva7780
10. nov 2010

ahojte 🙂 mna tak dnes nenapada co varit ☹ bude mat cas rozmysliet v praci,ale aj tak...... 😝 a dnes nemam chut ani na varenie,tak musim vymysliet,nieco co s mojou nechutou nedobabrem 😝 😝

titkovamiriam
10. nov 2010

http://www.dobre-recepty.sk/detail/7278-jogurto... zaujímavý recept no nerobila som ho

http://www.piestanskydennik.sk/rubriky/recepty-... tu je navod ako na ,,spinavý olej,,a recept je podobný ako moj

http://urobsisam.topky.sk/domaca-pohoda/recepty... a tu som našla so sušeným droždím 😀

tak kto chce vyskušajte a dajte vediet ja radsej ako šišky robím fánky 😀

titkovamiriam
10. nov 2010

evi ja mam navarene od včera tak asi niečo upečiem 🙂 🙂

eva7780
10. nov 2010

@titkovamiriam vsak som už nazrela do hrnca,porcia pre mm a svokra na obed je tam s šoš.privarku,ja obedujem v praci a na veceru spravim bud toasty alebo hrianky,a snad tu do vecera najdem napad.co na zajtra 🙂

eva7780
10. nov 2010

@titkovamiriam fánky robíš s akého cesta?ešte som to nikdy nerobila,dakedy by som vyskúšala 😉

titkovamiriam
10. nov 2010

.Fanky:500 g polohrubej múky, 20 g masla/ hery, 80 g práškového cukru, 3 žĺtky, 5 lyžíc bieleho vína, trošku soli, 6-8 lyžíc kyslej smotany, špetku kypriaceho prašku.vecer hodim aj na MMB tam mam aj fotopostup.pred 2 rokmi som ich mala aj v časopise. 😀 😀 😀

claudica
10. nov 2010

@titkovamiriam super, tento recept som dlho hľadala !!!! A aká náhoda-dnes som ho objavila... 😵
Ďakujem. 😉

zuzkat1
10. nov 2010

@titkovamiriam ty by si mala vydat kucharsku knihu...je to literatura co ide na dracku by si si pekne aj zarobila aj by si robila co ta bavi🙂... alebo uz si nejaku vydala?

zajo79
10. nov 2010

@titkovamiriam aky je prosim odkaz na mmb na tvoje recepty? dakujeeem

titkovamiriam
10. nov 2010

😀 😀 😀 😀 😀 to je na tu knihu .By som nemala cas a som leniva ako voš.ja radsej takto ale kucharske knihy milujem mam ich strasne vela od roku 1912-to mam taku este v češtine a najnovsiu mam 3stacia z vyberu-super knizka na rychlovky,jednohubky a pod doniesol mi ju vlani ježisko 😀 Aj tento rok som pisala/priatel je zo mna na prašky-teda z tych knih lebo musi šmirovat ze ktoru ešte nemam/.
zajo-asi by si ma nasla aj podla mena no som ,,pamacka,, miriam t.
som tusim vcera davala aj link ze som tam dala zopar receptov 🙂 dnes dam tie fanky a este nieco povyberam vzdy taky mix,aby som to nezahltila. 🙂 Inak ja mam kamosku co vari uplne suprovo len na pc nechodi lebo sa ho nechce naucit ovladat 😅 a ona ma tiež inspiruje na vseliake nepecene veci,jej mama je zasa macher na torty a jej brat na jedla z ryb

jarunka111
10. nov 2010

Tak najskôr musím vyjadriť obdiv všetkých super kuchárkam 😀 Ja skôr varím, lebo musím 😒 , ale ako to tu sledujem, inšpirácia ma motivuje častejšie niečo vyrábať. Sa tu spomínali myslím včera špenátové halušky so syrovou omáčkou 😝 som dávno robila, boli mňam, tak ich určite urobím. My máme ešte zo včera palacinky a dovarila som kyslú fazuľovú polievku.
@titkovamiriam ak bude kniha, určite ju chcem mať 😀 😀 😀

titkovamiriam
10. nov 2010

jarunka to az ked budem na dochodku 😀 😀 aj to mozno lebo ked mi bude sluzit zdravičko a moji hošani ma počastuju vnučatmi tak zasa nebude čas.teraz urcite nie-nestiham niekedy ani veci co by som mala ved aj net mi berie kpec casu a to mam este zalubu v knihach,zahradke,kvetinkach.okolo nasich zverov a to nehovorim kamaratky-uz sa tesim ze od 13.12-10 01 budem doma a budem s kamoskami mat vianocne harasenie-som sa dnes niak rozpisala 😀 a večer vam sem dam recept na medovniky,ked sa upecu su ako kamen no o 4-5 tyzdnov su bozske tak ich treba piect skor.a ked sa nezjedia tak su dobre aj k velkej noci.

pepsyna
10. nov 2010

ahojte ja dnes varim kuracie masko na sampinonoch s ryzou 🙂 mnam 🙂

kibuk
10. nov 2010

dnes som varila halušky mnam mnam zo syrykom a ešte som ich omasličkovala,našla som super receptik na mmb a už ine ani nerobi 🙂

mimikuku
10. nov 2010

@kibuk ktory receptiiiiiiiiiik?

kakakina
10. nov 2010

No ja som dnes rychla 😉 !fazulova polievka na kyslo v tlak.hrnci a po roku som spravila grenadir,nasla som super receptik,zemiaciky sa orestuju na cibulke a slaninke a sup na cestovinky-mnam 😝 !!!!

kibuk
10. nov 2010

200g hladkejj muky,300g polohrubej a 6dcl vody spravit take cestičko podobne kysnutemu 🙂 a sadzame halušky do osolenej vriacej vody
@mimikuku

kibuk
10. nov 2010
eva7780
10. nov 2010

@titkovamiriam fanky podla tvojho receptu budu zajtra 🙂 aj s gulasovou polievkou,dnes nakoniec vyhrali na veceru toasty,uz su nachystane.vecer len upiect 🙂