icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

miruska73
9. nov 2012

ahoj sikulky davno som neprispela nestiham....dnes dojeme drzkovu polievku a idem robit cestoviny zo spenatom a este dojeme aj palacinky od vcera....no a idem vas pocitat co na vikend ....zatial mm navrhol pecenu krkovicku so zemiakovo cibulkovym salatom alebo plnenu papriku som navrhla ja no dcera nema chut ani na jedno...neporazi ma z nich 🙄 zjedia vsetko ale zosuladit ich chute je niekedy na porazku ..

womankc
9. nov 2012

@levandullka nafoť ich , keď budeš mať hotové, ja mám veľmi rada, keď dáte aj ilustráciu fotografickú, to tak pekne inšpiruje, inak sa mi zdá , že si asi mierne zošalela, heheheheh? 😀 , Ja aj túto pečiacu úchylku mám , najprv zahlásim , že tento rok len 3 druhy a nakoniec sú to 3 krabice xixixi.
Známa sa pýtala, či by som jej nenapiekla na oslavu 28,12. a tak sa pýtam muža, že či by mu to nevadilo, lebo on neznáša, keď sa cez sviatky robí a tak , proste sú to pre neho sviatky a potrebuje k tomu nič nerobeniu aj mňa 😅 , a on mi na to s kľudom angličana , že " no ako ťa tak poznám, tak budeš ešte ráno 24teho vypekať, tak je to vlastne jedno, spravíš o krabicu viac a vybavené , či???" no prekukol ma a tak sa musím pochlapiť tento rok a 24. sa musí všetko lesknúť a ja s nonšalantným úsmevom musím už od rána behať xxixi

bibinka379
9. nov 2012

@evka3231 🙂 tvoj prispevok a dotaznik uplne sedi s temou co sa tu prebera !

levandullka
9. nov 2012

@womankc No, ja som naozaj pred Vianocami ako zmyslov zbavena 😀. Ale vypekat som zacala az tento rok, doteraz nic 😅. Vsetky moje ,,diela" a vobec vsetko co sa gastronomie a mna tyka mam aj na svojom blogu, tam to mam take upratanejsie 😀. Viac sa tam tomu venujem, takze to aj inak vyzera. Zatial tam toho veru vela nemam, ale v najblizsich tyzdnoch dufam bude prispevkov pribudat 😀. Moj priatel tiez nie je uplne nadseny ked vypekam, ale ja pri tom relaxujem a ked nemam nic ine na robote, tak sa velmi rada postavim ku kuchynskej linke a ,,tvorim".
Pred tyzdnom som priniesla k mojim rodicom do obchodu skoricove hviezdicky co som piekla a ani jeden so zamestnancov mi nechcel verit ze som to piekla ja 😀. Ked som ich uz konecne presvedcila, ze je to naozaj moja praca, takisto chceli, aby som im tento rok na Vianoce napiekla ja 😀. Ono, pre niektorych ludi je to naozaj iba povinnost, takze sa necudujem...

kikatko
9. nov 2012

takže polievka mi uplne zhorela- letela aj s hrncom hned do smetiaka, mala byt zeleninová, druhé su pečené zemiaky s cibulkou, klobásou a prababkine domáce tvarohové a lekvárové pečené buchty

gianni
9. nov 2012

dnes samá zajačina- vývar + pečený v rúre s ryžou

lydia22
9. nov 2012

Kelova polievka,bravčove mäso na šťave s ryžou a kysnute zaviny.

womankc
9. nov 2012

@evka3231 evka vyplnila som , niektoré veci by si mala možno upraviť , v niektorých otázkach bolo možných viac odpovedí a dala sa len jedna označiť a posledné dve , ktoré nadväzovali na predošlú , a tá ak bola s odpoveďou nie, zvyšné by boli najvhodnejšie zvoliť ako prázdne polia

mata71
9. nov 2012

@kikatko 😀 😀 😀 jeej ja som tak minulý týždeň vyšmarila zhorené lečo aj z hrncom a zostali sme na chlebe,,,ale ešte som musela všetky zaclony,zavesy poprat a tyždeň mi smrdelo....no ved čo aspon som upratala 😀 😀 .Všetko zlé je na niečo dobree...

vevuska1
9. nov 2012

Babule dovolte mi sa k vam pridat 🙂 a hned mam na vas aj otazocku, pomaly si zbieram receptiky na vianoce a hladam daky dobry overeny receptik na puncove gulky, mne hrozne chutia take tie z cukrarni a nieco podobne by som chcela tento rok spravit 😉

evka3231
Odpoveď bola odstránená
womankc
9. nov 2012

@kikatko nič si z toho nerob, ja som si kvôli tomu bola kúpiť špachtľu v stavbárskych potrebách, dobre sa s tým pripáleniny dávajú dole hehehe. Keď sme prerábali kuchyňu tak známy náš majster, čo nám prerábal sa ma raz spýtal, že či nám muž niekde špachtľu , že by potreboval a nemal práve po ruke a tak som šáhla do stojana s naberačkami a podala som mu, kukal na mňa, že prečo to mám v kuchyni a tak som mu to vysvetlila, no rehotal sa 😀

womankc
9. nov 2012

@gianni mňam

womankc
9. nov 2012

@evka3231 za málo, tiež som sa trápila s " prieskumom"

irsina83
9. nov 2012

My sme dnes mali taky lahky, dietny obedik🙂 paradajkovu polievku s pohankou,slivenskou ryzou a syrom a raznici z kuracich prs a zeleneniny a prevytocnu zeleninu som upiekla v trube a jedli sme s kyslou kapustou 😵

olo2003
9. nov 2012

ahojte, takže dnes bola frankfurtská polievka s porom, pečené filety zo šťuky s anglickou slaninku a pečenými zemiakmi, a zdravé lekvárové sušienky.

olo2003
9. nov 2012

@levandullka super nápad, možno sa nechám inšpirovať 😉

@gelinka75 tieto robievam a sú super, inak u nás idú skor také suchšie ako krémové

womankc
9. nov 2012

@vevuska1 ja robím tak, že rozmrvím veľký sáčok piškót na jemno , do toho pridám rôzne odrezky z koláčov, čo mi ostane z pečenia vianočných cukroviniek , ak máš , pomrv a pridaj, do toho podľa chuti a množstva 1 až dve roztopené varové čokolády, nejaký najlepšie pikantný džem / pridaj podľa potreby 2-3 PL / ja pridám aj hrozienka predtým uvarené v troške vody s rumom a práškový cukor, tak cca 10 až 15dkg, to podľa chuti usúdiš či ti treba pridať, dávam aj zomleté vlašské orech tak 10-20 dkg, nakoniec ešte vmiešam tak 10 dkg masla , riadne vymiešaš tvaruješ guľky a obaľuješ buď v orechoch zomletý, kokose , tých zdobiach cukrovinkách alebo v košíčku obleješ čokoládou , no a robila som už aj tak , že namiesto piškót , som si upiekla piškótové cesto kakaové a to som rozmrvila , to bolo krásne jemné

papuka
9. nov 2012

@rastulka ahoj, ak možem pridat moje skusenosti, ja robievam v DP: 0,5 l mlieko - plnotučné a 100g ryže, 1 van cukor a 2 PL kr. cukor, 1 PL maslo je dobrá hustá a fajná 😉 / ryža gulatozrnná /

vevuska1
9. nov 2012

@womankc takze mozem miesto tych piskotov rovno upiect piskotove cesto? ja odrezky moc nemavam lebo neorezavam csto 🙂 z toho cesta sa mi to pozdava viac

womankc
9. nov 2012

@vevuska1 áno môžeš urob si ho poriadne vysoké aj možno 4-5 vajec a bude to mňamkové a ostatné si pridávaj postupne aby si kontrolovala hustotu , až to nemáš riedke a samozrejme aj čistého rumu tam prcni , inak môžeš aj trošku tuhého čierneho čaju priliať, keď to chceš mať také punčové, pralinkové
ja odrezkami myslím skôr ostatky, napríklad s perníčkov , či lineckých keď už sa mi tie posledné obrezky nechce miesiť , kvôli tomu , že z toho urobím 2 koláčiky, tak také upečiem a to tam fiknem, alebo také nepodarky, už sa mi stalo, že sa mi koláčik nepodaril, ale bolo to chutné, len to nedržalo tvar, alebo som sa potkla pri vchode do špajze 😀 a šľahla som aj s tými pekne naplnenými koláčikmi vianočnými a polku som " znehodnotila " na padrť , tak aj z tých boli gule 😅

vevuska1
9. nov 2012

@womankc takze aj linecke ked mi ostane tam mozem supnut? a dzem aky mam dat? mame doma mrhulovy a ribezlovy a aj visnovy sa najde, ale asi naj bude ten ribezlovy, ci? rum by som tam dala, en to bude papat aj moja 3 rocna dcerka 🙂

miriamr
9. nov 2012

rajčinová polievka s cestovinou, tarhoňa a bravčové stehno na prírodno a koláčik https://www.modrykonik.sk/fotoblog/miriamr/albu...

womankc
9. nov 2012

najlepší je asi ríbezľový, v podstate má to byť kvôli chuti pikantný džem, takže višňa, mali, čierne ríbezle, ak je to aj pre majú tak samozrejme bez alkoholu, alebo trošku arómy , ale priznám sa , že ja tieto arómy nepoužívam, čím menej umelín , tým lepšie

gelinka75
9. nov 2012

@papuka ahoj a to davas na aky program? mozno sa spytam blbost, ale tie hnetacie haky treba vybrat?

womankc
9. nov 2012

@vevuska1 jasné , najlepšie sú tam tie zvyšky zo všetkého mňam

lululka555
9. nov 2012

dnesne slivkove gulky poliate roztopenym maslom a s makom 🙂

katussska24
9. nov 2012

@lululka555 MŇAAAAAAM 😵 😵 😵

vodnarky
9. nov 2012

my dnes tak troska ''zdravsie''(aby sa nepovedalo 😉)..udusenu rybku s varenymi zemiakmi s vnatkou a k tomu na pare urobena zeleninka.. 😀takze to chce cez vikend nieco poriadne.. 😀 😀 😉