Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte ja len taka rychlovečka kym este synator u babky spi.ja som ako kojaca jedla všetko -iba som menej korenila a nejedla som citrusy,3m asi lúskoviny/šošovica,hrach,fazuľa/inak som sa neobmedzovala a ani pri jednom synovi som nepoznala koliky.Doslova som pila rascovú polievku a decka feniklový čaj.U babičky si užívame dnes robila plnenú papriku. 🙂 Z hlivy robím paprikáš,guláš,rizoto,polievku, omáčku na cestoviny,zapekám s cestovinami aj so špenátom lazagne,hlivovú omáčku.....a som počas synovho spánku dala niake receptíky na Mb notebook je super 😀
@titkovamiriam ja z teba nemožem 😎 ved ty vyvaraš ako v zavodnej kuchyni moja 🙂 tžake meníčko ako ty davaš fúúúha no to od rana do večera len pri hrncoch stať 😕 klobuk dolu 🙂
ja dnes komplet menu -aby sme mali na niekolko dni 😝 .... kelova polievka, mor. prsia so samp.-smotan. omackou a este jablkovy kolac robim
My mame dnes pecene jahnacie rebra, zemiaciky a salat z cinskej kapusty 🙂
Ahoj, neviete mi poradiť recept čo s kuracími pečienkami? Robím stále klasiku na cibulke 😉
tak skus pridat aj jablcko a viac korenin, bude to mnam 🙂
@viva13 ja okrem korenin- čierne korenie, troška majoranky, bobkoveho listu, cibulky pridam aj trocha kečupu a trochu šlahačkovej smotany..🙂
@bebebrumik
hmn zaujimavý recept, okrem kečupu a smotany ostatné dávam aj ja 😉
u nás dnes pirohy s lekvárom 🙂zajtra bude vypr. pangasius ,zemiaková kaša a polievka ešte netuším aká,ale asi vajcová 🙂
.ja som sa dnes tak prejedla, ze az 😀 😀 robila som buchty na pare a dala som slivkovy lekvar, sladky tvaroh, marhulovy lekvar s kuskami marhul a nutelu...po buchtach sa len zaprasilo 😀 ...a co varit zajtra?..nevieeeem...idem pokukat par stranok dozadu 😉
za mna dnes navarili v restauracii, len na veceru som upiekla zemiaky v supke-polovicky s vegetou 🙂
a zajtra zase nevarim, minuly tyzden sme boli na oslave, aj zajtra ideme a o tyzden tiez 😀 komu lepsie 😀
My dnes knedlo,vepro,zelo od vcera a na veceru leco a idem robit zavin kakaovy a makovy
vyprazany pangasius so zemiakmi
a vcera sa mi dostala do ruk kniha Pecieme s teleranom a velmi sa mi paci, dufam, ze mi ju jezisko prinesie 😀
je tam kopec vybornych a hlavne rychlych a jednoduchych receptov na kolaciky, co sa mne rata, lebo nemam prilis rada dlhe piplacky pri kolacoch, len na vynimocne prilezitosti 😅
Ako robievate fazulu? Moj manzel nema rad so smotanou, tak robievam nieco ako trenciansky parok s fazulou. Mate este nejake dalsie overene recepty?
dnes slepaci vyvar a druhe este neviem, chcela som robit bravcove pliecko na stave s uhorkami, ale omylom som vytiahla vecer krkovicku, tak neviem co s nou 😅
ahojte, prepáčte, že som vám vbehla do témy, ale veľmi rada ju navštevujem a potichučky sa inšpirujem ked neviem čo variť. ked vidím koľko druhov jedla niekedy varíte alebo koľko koláčikov pečiete tak mi to dodá energiu ked sa mi nechce variť. varím a pečiem rada ale ako máme bábätko tak pečiem pomenej a hlavne niečo rýchle. my máme dnes zeleninovú polievočku a španielske vtáčky s ryžou - ak to niekoho inšpiruje 🙂 prajem vám pekný deň
@sonka31 ahoj sonka,
noooo my robievame fazuľu s údeným mäsom - teda koleno, keď to všetko uvaríš - teda koleno, fazuľu, zeleninu, tak robíš zásmažku s červenou paprikou a dochutíš. Dávame tam cesnak, korenie, soľ, vegetu a maggi. Na konci trochu octu.
A k tomu domáce rezance a všetci sa ideme zadusiť 😀 po Račiansky - fazuľu a podňu 😀
@titkovamiriam
Ahoj Mirka, tak som robila tú tortu s karamelom z toho MMB, čo si mi poslala link.
Dooooooosť sladká a ten krém sa mi zdal taký málo nadýchaný... ☹ bola dobrá, ale krém som si predstavovala ako z veterníku...
Skúsim foto ...ešte som nikdy nepridávala, tak neviem či sa mi podarí...
Nejde mi to...ako to kočky robíte?
@traktor - aj mne napadlo to isté 😉 inak všimliste si, že nás pribudlo....také mená aké som tu predtým nevidela 😵
@chorale1 - vitaj :D čím viac ľudí, tým viac inšpirácií
no pekne spravíš domáce rezance, dáš ich do taniera a zaleješ polievkou 🙂
Naši chlapi hovoria, že musí byť taká hustá, ale tým mysleli, že rezance + mäso + zelenina, aby v nej lyžica stála 😀 😀 😀
A po tejto dávke sa nemusíš strachovať, že by si musela variť druhý chod 😉 😵
Tuším aj na Záhorí sa takáto varí 😉
Dnes rezne naopak a ryza. Vyborne so zavarenymi uhorkami.
zeleninova polievka, nalozene kuracie masko, hranolky, ryza, tatarska
ahojte,
dnes máme varené zemiaky s maslom a petrž. vnaťkou,fašírky,uhorkový šalát 😅
vcera sme boli doma len s najmensim nasim drobcom tak nas tatik pozval na bryndzove halusky juuj ale boli dobre 🙂 🙂 a dnes som varila kurča na smotane s haluštičkami 🙂 a kuraciu polievočku
slizikova polievka ,plnene rezne so sunkou a syrom a ku tomu zapkeane zemiaky ..a na veceru pre deti kakaovky puding s piskotami 😉

@berika tak ako pise zuzkat1 paprikas len z hlivy, alebo polievocku so zemiakmi, alebo na smotane s maskom alebo aj samotnu 😉