icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuziq
13. nov 2010

@berika tak ako pise zuzkat1 paprikas len z hlivy, alebo polievocku so zemiakmi, alebo na smotane s maskom alebo aj samotnu 😉

titkovamiriam
13. nov 2010

ahojte ja len taka rychlovečka kym este synator u babky spi.ja som ako kojaca jedla všetko -iba som menej korenila a nejedla som citrusy,3m asi lúskoviny/šošovica,hrach,fazuľa/inak som sa neobmedzovala a ani pri jednom synovi som nepoznala koliky.Doslova som pila rascovú polievku a decka feniklový čaj.U babičky si užívame dnes robila plnenú papriku. 🙂 Z hlivy robím paprikáš,guláš,rizoto,polievku, omáčku na cestoviny,zapekám s cestovinami aj so špenátom lazagne,hlivovú omáčku.....a som počas synovho spánku dala niake receptíky na Mb notebook je super 😀

morca3
13. nov 2010

@titkovamiriam ja z teba nemožem 😎 ved ty vyvaraš ako v zavodnej kuchyni moja 🙂 tžake meníčko ako ty davaš fúúúha no to od rana do večera len pri hrncoch stať 😕 klobuk dolu 🙂

luga
13. nov 2010

ja dnes komplet menu -aby sme mali na niekolko dni 😝 .... kelova polievka, mor. prsia so samp.-smotan. omackou a este jablkovy kolac robim

norcima
13. nov 2010

My mame dnes pecene jahnacie rebra, zemiaciky a salat z cinskej kapusty 🙂

viva13
13. nov 2010

Ahoj, neviete mi poradiť recept čo s kuracími pečienkami? Robím stále klasiku na cibulke 😉

kakajka
13. nov 2010

tak skus pridat aj jablcko a viac korenin, bude to mnam 🙂

dimina
13. nov 2010

@azuz no take papam aj ja.No tie hlavne jedla, sa bojim jest, ale uz som dostala nejake rady od mamulky, tak uvidime, poskusam co to povie..No dakujem moc za radu, si mila.Dakujem 🙂

bebebrumik
13. nov 2010

@viva13 ja okrem korenin- čierne korenie, troška majoranky, bobkoveho listu, cibulky pridam aj trocha kečupu a trochu šlahačkovej smotany..🙂

viva13
13. nov 2010

@bebebrumik
hmn zaujimavý recept, okrem kečupu a smotany ostatné dávam aj ja 😉

eva7780
13. nov 2010

u nás dnes pirohy s lekvárom 🙂zajtra bude vypr. pangasius ,zemiaková kaša a polievka ešte netuším aká,ale asi vajcová 🙂

traktor
13. nov 2010

.ja som sa dnes tak prejedla, ze az 😀 😀 robila som buchty na pare a dala som slivkovy lekvar, sladky tvaroh, marhulovy lekvar s kuskami marhul a nutelu...po buchtach sa len zaprasilo 😀 ...a co varit zajtra?..nevieeeem...idem pokukat par stranok dozadu 😉

petusko
13. nov 2010

za mna dnes navarili v restauracii, len na veceru som upiekla zemiaky v supke-polovicky s vegetou 🙂
a zajtra zase nevarim, minuly tyzden sme boli na oslave, aj zajtra ideme a o tyzden tiez 😀 komu lepsie 😀

lea132
13. nov 2010

My dnes knedlo,vepro,zelo od vcera a na veceru leco a idem robit zavin kakaovy a makovy

zuziq
14. nov 2010

vyprazany pangasius so zemiakmi
a vcera sa mi dostala do ruk kniha Pecieme s teleranom a velmi sa mi paci, dufam, ze mi ju jezisko prinesie 😀
je tam kopec vybornych a hlavne rychlych a jednoduchych receptov na kolaciky, co sa mne rata, lebo nemam prilis rada dlhe piplacky pri kolacoch, len na vynimocne prilezitosti 😅

traktor
14. nov 2010

@petusko 😀 😀 😀 ...u nas dnes polievka, rezne, kasa , kompot..a zakusok si dame v meste..dnes je krasne vonku, tak sa ideme prejst 🙂

sonka31
14. nov 2010

Ako robievate fazulu? Moj manzel nema rad so smotanou, tak robievam nieco ako trenciansky parok s fazulou. Mate este nejake dalsie overene recepty?

lea132
14. nov 2010

dnes slepaci vyvar a druhe este neviem, chcela som robit bravcove pliecko na stave s uhorkami, ale omylom som vytiahla vecer krkovicku, tak neviem co s nou 😅

chorale1
14. nov 2010

ahojte, prepáčte, že som vám vbehla do témy, ale veľmi rada ju navštevujem a potichučky sa inšpirujem ked neviem čo variť. ked vidím koľko druhov jedla niekedy varíte alebo koľko koláčikov pečiete tak mi to dodá energiu ked sa mi nechce variť. varím a pečiem rada ale ako máme bábätko tak pečiem pomenej a hlavne niečo rýchle. my máme dnes zeleninovú polievočku a španielske vtáčky s ryžou - ak to niekoho inšpiruje 🙂 prajem vám pekný deň

elina313
14. nov 2010

@sonka31 ahoj sonka,

noooo my robievame fazuľu s údeným mäsom - teda koleno, keď to všetko uvaríš - teda koleno, fazuľu, zeleninu, tak robíš zásmažku s červenou paprikou a dochutíš. Dávame tam cesnak, korenie, soľ, vegetu a maggi. Na konci trochu octu.
A k tomu domáce rezance a všetci sa ideme zadusiť 😀 po Račiansky - fazuľu a podňu 😀

traktor
14. nov 2010

@chorale1 ahoj a vitaj 😉

elina313
14. nov 2010

@titkovamiriam
Ahoj Mirka, tak som robila tú tortu s karamelom z toho MMB, čo si mi poslala link.
Dooooooosť sladká a ten krém sa mi zdal taký málo nadýchaný... ☹ bola dobrá, ale krém som si predstavovala ako z veterníku...
Skúsim foto ...ešte som nikdy nepridávala, tak neviem či sa mi podarí...
Nejde mi to...ako to kočky robíte?
@traktor - aj mne napadlo to isté 😉 inak všimliste si, že nás pribudlo....také mená aké som tu predtým nevidela 😵
@chorale1 - vitaj :D čím viac ľudí, tým viac inšpirácií

sonka31
14. nov 2010

@elina313 Juj, to znie dobre. Ale ako sa jedia tie rezance k tomu? To je asi hustejsie, ako privarok, ci skor polievka a do toho rezance? Inak, spomenula som si, ze kamoska zo Zahoria mi raz taketo nieco spominala, by som to skusila.

elina313
14. nov 2010

no pekne spravíš domáce rezance, dáš ich do taniera a zaleješ polievkou 🙂
Naši chlapi hovoria, že musí byť taká hustá, ale tým mysleli, že rezance + mäso + zelenina, aby v nej lyžica stála 😀 😀 😀
A po tejto dávke sa nemusíš strachovať, že by si musela variť druhý chod 😉 😵
Tuším aj na Záhorí sa takáto varí 😉

berika
14. nov 2010

@sonka31 aj ja robím podobne ako elina fazulu so zeleninou a s údeným, ale chlapi milujú aj guláš s fazulou a s údeným, k tomu lángoš.

slavkaslovacka
14. nov 2010

Dnes rezne naopak a ryza. Vyborne so zavarenymi uhorkami.

iinuska
14. nov 2010

zeleninova polievka, nalozene kuracie masko, hranolky, ryza, tatarska

mukky
14. nov 2010

ahojte,
dnes máme varené zemiaky s maslom a petrž. vnaťkou,fašírky,uhorkový šalát 😅

kibuk
14. nov 2010

vcera sme boli doma len s najmensim nasim drobcom tak nas tatik pozval na bryndzove halusky juuj ale boli dobre 🙂 🙂 a dnes som varila kurča na smotane s haluštičkami 🙂 a kuraciu polievočku

mmonika
14. nov 2010

slizikova polievka ,plnene rezne so sunkou a syrom a ku tomu zapkeane zemiaky ..a na veceru pre deti kakaovky puding s piskotami 😉