icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nakup
26. nov 2012

ahojko mi včera a dnes dojedáme kapustnicú s údeným, klobása a smotana, sviečková na smotane domáca knedľa a zákusok ešte aj na zajtra chvála bohu ale keď sú " vynútené prázdniny zajtra asi plnené chorvátske rožky syr a nutela

firstbaby
26. nov 2012

Podarili sa a chutia fajne 😉

zuul
26. nov 2012

@nelly3 @levandulka
a dievcata teraz chvilku takze coko kolac, uzasny, stavnaty, uplne cokoladovy

cesto: 200g hl. muky, 1/2 lyzicky sody bicar, 50g kakao, 275g cukor, 175g roztopen. masla, 2 vajcia, vanilk. aroma, 80ml kyslej smotany, 125ml vody, 100g roztop. coko, 100g coko narezanej na male kocky.
vsetko zmiesat mixerom, nakoniec pridat coko kocky, kusky.
ja som dala do tortovnici iba papier na pecenie naspodok. okraje som nechala tak. piest na 170stup.
a skusat spajlou, no hodinu potrebuje isto. kolac ma navrchu popraskat, realne prasklinky.
kym sa pecie urobime si sirup: lyzica kakaa, 125ml vody, 100g cukru
dame varit do hrnceka, varime kym nezhustne na sirup. ja som dala vsade menej cukru a do sirupu viac vody.
ked kolac vytiahneme cely ho popichame spajlou, vela dierok vedla seba a nalievame na neho sirup lyzicou.
po vychladnuty je strasne mnam.

musim ho aj ja znovu urobit kedze sa mi skoro neusiel.

lucikatn
26. nov 2012

už sem ani nebudem chodiť :D o 16.45h som išla piecť (neplánovane) ten obrátený jablčník s makom ktorý ste tu spomínali a už je polovica plechu fuč - ani som nestihla čokoládu urobiť... je fantastický!!!

mirage
26. nov 2012

@veve39 no ono ked to nie je prava svieckova, tak to trva dlho kym hovadzina zmakne.

veve39
26. nov 2012

@mirage ja viem, dusim ju dlho a pomalicky, no niekedy ostane aj tak tvrda 😒 , inokedy pri rovnakej dobe upravy makkucka...ono je to velmi ovplyvnene aj vekom zvierata

firstbaby
26. nov 2012

vydarili sa, tu je foto 😉

mariana0915
26. nov 2012

@lucikatn receptik????????

mariana0915
26. nov 2012

@firstbaby rožky????

firstbaby
26. nov 2012

@mariana0915 ano, rozky 😉

efci
26. nov 2012

na večeru karfiol ako mozoček s kari 😎 a kvasená kapusta k tomu

jani74
26. nov 2012

@firstbaby jej aj u nás boli dnes na večeru chorvátske rožky 😀 mňam už nie je ani jeden 😀 😀 😀

michaelamilan
26. nov 2012

@firstbaby vyzerajú skvelo!!!!! Môžem poprosiť receptík????

nanulik
26. nov 2012

v sobotu sme mali bravčové na plátky na šťave s hráškom k tomu ryža a droždová polievka s krupicovými haluškami, to sme ešte včera dojedali, dnes špenátový prívarok, vajíčko zemiaky a ešte jedna porcia maska zostala a aj z polievky. na zajtra mám na pláne dukátové buchty a polevku asi cesnakovu

amdeis
26. nov 2012

My dnes na obed, aj zajtra bude, sme mali kuraciu polievku a pecene kuriatko s ryzou. A manzelovi som teraz spravila wafle s malinovym dzemom a karamelovym kremom. Len sa mi uz nechceli wafle zapekat do chrumkava a slahat na ne slahacka. Aj tak to bolo smrtelne kaloricke. 😕

niky13
26. nov 2012

tak my sme dojedali polievku zo sucheho hrachu s parkou a oprazenym chlebikom a francuzke zemiaky. A varila som aj na zajtra - telaciu pecen so zemiakmi a kapustovym salatom, ale za hodinu bola pecen zjedena. 😒 Tak som este stihla hrniec masovych guliek s paradajkovou kapustou. Dufam, ze vydrzia aj zajtra.
A kedze mi tu robite chute sladkym, tak som este zbuchala croissant s marcipanovou plnkou, nejaky s nutelou aj s malinovym dzemom. A zo zvysku este listkove s parkou, pre mm k vinku.

firstbaby
26. nov 2012
tanitta
26. nov 2012

@mata71 to uz potom nie je ono podla mna ked miesto cesnaku das citron a domasla 😝 .. ked uz tak skor nejake bylinky miesto cesnaku.... ked citron to mozes klasicky supnut iba do rury upiect,, 😉

niky13
26. nov 2012

@firstbaby tie by som vyskusala, mozes dat foto v reze, prosim? chorvatske doma nechutili.

firstbaby
26. nov 2012

@niky13 nemozem, lebo sme vsetky doslova zozrali 😀

niky13
26. nov 2012

@firstbaby 😀 😀 😀 😀 tak boli urcite dobre. Vyskusam teda a necham sa prekvapit.

olo2003
26. nov 2012

my dnes paradajková polievka so syrom, bude aj na zajtra, dusené bravčové mäso na paprike s kápiou, ryža. na večeru som piekla pizza rožky. zajtra by to chcelo niečo sladké 🙂

nanulik
26. nov 2012

@niky13 tie gulky s paradajkovou kapustou vyzerajú zaujímavo, môžem poprosiť recept?

bublina83
27. nov 2012

@natal12 No nahodou vyzera dobre, hlavne ze chutil nie ? 🙂

vvia
27. nov 2012

cuketovo zemiakove placky so sote

danielaj
27. nov 2012

@firstbaby super sa ti podarili, ale poradím ti jednu fintu, ja keď robím rožky, tak nekrájam cesto na trojuholníky, ale si urobím ovál a ten rolujem a pritom ho rozťahujem do strán a vyzerajú tvarovo ako z obchodu, tiež som robila najskôr takto z trojuholníka, ale nebolo to ono, robím presne takto, ako je v postupe pri chorvátskych rožkoch http://varecha.pravda.sk/recepty/pecivo-z-chorv...

firstbaby
27. nov 2012

@danielaj Dakujem, to bola premiera, nabuduce sa s nimi vyhram 😉 Si zlata, dakujeme pekne 🙂