icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nakup
26. nov 2012

@michalag viem už neskoro píšem ale za dva dni čo som tu nebola neviem sa dočítať toľko príspevkov dobrá roláda je urobíš si klasicky piškót upečený na papieri ktorý potom zroluješ po vychladení vymiešaš nutelu a štvrť masla nutelu podľa farby a sladkosti natrieš piškót na začiatok rolovania dáš banán a zroluješ na vrch čokoláda, alebo zbytok krému alebo iba pocukruješ ta plnka je jak pena lahodná

natal12
26. nov 2012

baby ked chcem roztopiť čokoládu v mikrovlnke tak ako mám tam pridať aj ceru ? lebo v miske sklenej roztápam čokoládu a smrad na celú kuchynu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 to nejdé roztopit

gianni
26. nov 2012

@natal12 jasné čokoládu s cerou,potom priebežne premiešam kým sa to nespojí...

mata71
26. nov 2012

@tanitta ďakujem veľmi pekne,,,,a namiesto cesnaku možem použiť citron?

bubo1104
26. nov 2012

@womankc ďakujem , recept odpísaný , budem robiť na Vianoce . Ja robievam čokoládové , aj s piškótového cesta , aj zo salka ale teraz budem robiť aj tieto , páči sa mi recept

nakup
26. nov 2012

@kucminka gulky keď zapekám tak to bez ryže a k prívarkom tekvicový, na kyslo zemiaky, kôprovka, chrenová omáčka a keď ku paradajkovej omáčke tak si spravím základ na oleji orestujem pretlak nebude horký bobkový list, celé, nové korenie bujón trožku vody zmiešanej s hl. múkou keď to zovrie pohádzem gulky aj s ryžou zmiešané a jednú papriku naplním kôli chuti a varím už netreba zahusťovať všetky chute sa spoja už na začiatku musím najbližšie spravíť 🙂

bubo1104
26. nov 2012

@nakup určite vyskúšam , jednoduchý a určite dobručký . Vydaril sa Ti , hneď by som si hryzla

natal12
26. nov 2012

@gianni ja krava som len čokoládu dala 😀 😒 a nešlo to .. ja najradšej roztápam vo vodnom kúpeli len sami nechcelo

kikaneu
26. nov 2012

babuľky, my dnes dojedáme zo včera.....ale rozmýšľam nad jablkovou výživou 🙂 nemáte nejaký recept fajnový 🙂 ďakujem

danielaj
26. nov 2012

@miriamr tento obrátený jablčník s makom robievam aj ja, máme ho oveĺa radšej ako ten obyčajný, tiež som tu nedávno dávala recept 😉
@veve39

danielaj
26. nov 2012

@kibuk super, krásna, náš tatino má 34 😉

levandullka
26. nov 2012

@nelly3 Pripomenies mi prosim na aky cokoladovy kolacik 😀 ? Nepamatam si 😅

danielaj
26. nov 2012

@natal12 to na čo si chcela čokoládu na poliatie? ak na poliatie, ja nad parou roztápam s cerou a ak do plnky, tak potom normálne samotnú v mikrovlnke, aj včera som tak roztápala do plnky na ten nanukový rez a nič mi nehorelo 😕

nelly3
26. nov 2012

@levandullka
teraz fakt neviem, ci si to vlastne ty pisala 😀 od nigelle? mozno som sa pomylila

natal12
26. nov 2012

Koláčik s jablkami a čokoládou . neni taký ako ho má ona 😒 od @bublina83

nakup
26. nov 2012

@macka23 nabuduce keď budeš variť hovädzinku skúss dať trošku kypriaceho prášku na pečenie necíť ho a mäsko sa rozadá na jazyku asi si mala kravu to mäso je tvrdšie ako od býka ja ani fazuľu vopred nenamáčam dam prášok do pečiva a raz dva je uvarená a dakde som čítala, že ani nezdúva

miskap2111
26. nov 2012

@natal12 podľa toho, načo tú čokoládu ideš použiť. Ak do krému, tak do nej Ceru určite nedávaj! Správne sa čokoláda roztápa temperovaním- tzn cca pri 35 stupňoch Celzia. Tzn.že v mikrovlnke to treba dať na naj výkon len na cca 15 sekúnd (resp. Aj menej - samozrejme podľa množstva), potom vybrať, premiešať a znova dať na 15-20sekúnd a premiešať a znova. Čokoláda by sa mala pomaly topiť. Ak ju zahreješ viac, tak začne horieť. Treba si ustrážiť teplotu (dostať dokonca teplomer na temperovanie čokolády). Do čokolády sa trochu vyznám- môj priateľ je Belgičan, boli sme aj na prezentácií výroby pravých belgických praliniek a aj doma ich vyrábam (z kvalitnej čokolády Callebaut).. Ja do čokolády nikdy nedávam Ceru! To je trochu devastácia chute, ak to môžem takto vyjadriť..

nelly3
26. nov 2012

@levandullka
takze bola to zuul co mala dat recept na kolacik 🙂

nelly3
26. nov 2012

@zuul poprosim receptik na coko kolac 🙂

kucminka
26. nov 2012

@nakup no ja som ich teraz skúsila zapiecť,boli super chrumkavé,ale som ich nahádzala do omáčky ešte pre chuť a oni sviňuchy mi vypili všetku tu omáčku 😉 tak nabudúce dám zvlášť na tanier knedľu,guľky a omáčku,človek sa učí na vlastných chybách 🙂

veve39
26. nov 2012

@danielaj mas aj v albume recept?

veve39
26. nov 2012

@nakup kolko asi toho prasku na pecenie pri vareni pouzivas?, to som este nepocula.... tiez som sklamana, ked robim nejaku fajnotu - napr. svieckovu na smotane, drahe maso - falosna svieckovica a aj po dlhom duseni tvrde ako kamen 😒

katinkaaa7
26. nov 2012

Ahojte. Neviete my poradiť nejaký receptík na divinu.Mám v mrazničke,asi je to z jeleňa a vôbec neviem ako to pripraviť.Ďakujem.

dymko
26. nov 2012

skus tento recept, skusali sme ho a je super
http://www.foto-recepty.cz/kategorie-maso-id-2/...

ifkael
26. nov 2012

@katinkaaa7 http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recept... tu ako robila kleinova diviaka - ten zeleninovy zaklad, medajlonky len opec a daj to potom spolu piect

sisanka
26. nov 2012

akurat peciem muffinky a piekla som aj pudingovo-smotanovy kolac, mm ma zajtra meniny tak aby mal do prace a rozmyslam cim ho zajtra prekvapim na obed 😉 asi mu upeciem aj toto zajtra http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16624 snad mu tym urobim radost 🙂

katinkaaa7
26. nov 2012

@dymko dakujem,vyzerá to dobre 😝

akika722
26. nov 2012

@nakup ja som nepytala marlenku 😅 ale vdaka aj zanu 😀 😉

firstbaby
26. nov 2012

Peciem cerstve rozky, stojte pri mne vsetci svati 😉