icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
28. nov 2012

@eva7780
@lululka555 Dakujem kočeny 🙂 Ja ich mam rada s vanilkovou plnkou 😝 😝 😝 😉

rastulka
28. nov 2012

Dobre ranko 🙂 U nas dnes frankfurtska polievka a cuketove faširky s kašou 🙂

womankc
28. nov 2012

@rastulka ja mám starosvetský, len pridám ti až zajtra overený , aj odfotení pár stránok pred , sú fakt super a keď dám krém tak sa rozplývajú na jazyku

rosannar
28. nov 2012

dneska čínske rezance s kačacím a bravčovým mäskom.. (mix zbytkov z víkendu 😀 )

womankc
28. nov 2012

@rastulka a robím ich s vanilkovým krémom

zuziq
28. nov 2012

dnes bude hovadzie masko s ryzou alebo tarhonou ale este neviem na aky sposob 😕

lululka555
28. nov 2012

baby mm mi vcera kupil vanilkove struky a chcem si urobit vanilkovy cukor doma,len neviem ako na to,ci to mam zomliet,alebo staci len rozkrojit a dat do pohara s cukrom,poradte prosim 🙂 dakujem
aj to je rozdiel oproti kupovanemu,ci?

levandullka
28. nov 2012

@lululka555 Najskor pouzi to vnutro z neho, urob si napriklad panna cotu alebo take nieco a potom tie struky prekroj na polovicu, alebo na tretinky a daj ich do nejakej nadoby s cukrom. Je to urcite rozdiel oproti klasickemu vanilinovemu, no k vanilkovemu sa to uz priblizuje 🙂. Maminka ho raz robila, no vravela ze to bolo dost slabe, neviem, mozno zalezi aj na tom struku 🙂

veve39
28. nov 2012

@katja78 vdaka, tak ja uz mam ale chaos v tom, ci je to tekvica na pecenie - je taka podlhovasta, zltkasto-okrova, hruskovity tvar, zelenkava urcite nie je 😒 ...muzovi to predali ako hokkaido, hokkaido to nie je, tu asi jedinu poznam

gianni
28. nov 2012

dnes dojedáme a mám zarobené cesto na medovníky tak budem pobede piecť...

veve39
28. nov 2012

@womankc jeeej super, ty si poklad, konecne som identifikovala tu nasu tekvicu - tak je to maslova 🙂 , ako vidiet, je tiez aj na pecenie vhodna...no mam aj ja tekvicovy chaos 😀 , nielen pani trhovnicka co ju muzovi predala ako "hokkaido"

amdeis
28. nov 2012

My na dnes a na zajtra budeme mat hraskovu kremovu polievku a na druhe vrtulkovy cestovinovy salat so syrom a prsutom.

dabon
28. nov 2012

Polievočka zo včera (pórková s morč. srdiečkami) a druhé robím hov. masko s mrkvou a hráškom a k tomu ryža 🙂

titkovamiriam
28. nov 2012

u nas dnes polievka zo sucheho hrachu-opeceny chlieb
a dojedanie zo vcera bud varene zemiaky s jogurtom,alebo zabijacka so zemiakmi alebo s chlebom 🙂
a upiekla som dve várky vanilkových rožtekov no vona uzasna 🙂

womankc
28. nov 2012

@veve39 ja som si hneď myslela, že to bude maslová , často si to mýlia, neviem prečo , ale chuťovo je vynikajúca a niektorá kočka tu ju piekla pokvapkanú olivovým olejom + cesnaka a tuším rozmarín , alebo podobná nejaká koreninka

womankc
28. nov 2012

ja som včera urobila pečené zemiaky s bylinkovou soľou s cibuľkou, slaninkou a kúskami malokarpatskej salámky a k tomu dresing z bielych jogurtov s cesnakom a kôprom a na dnes som urobila zaprávanú kyslú kapustu, varené zemiaky a že si k tomu dorobia opekané párky, alebo morčacie mäsko z polievky no a morčací vývar so zeleninou a zrejme cestovinkou, dnes im urobím placky cuketovozemiakové asi a mala by som už zamiesiť na medovníčky konečne

mata71
28. nov 2012

@nakup ďakujem za receptik bude nabuduce..
Včera zeleninova polievka,pečeny pstruh,,,podla receptu od tanitti 😉 😉 a s cesnakom bol vynikajuci.
dnes kuracia polievka,kuraci perkelt s kolenami aj na zajtra..

womankc
28. nov 2012

dnes som si vybrala baraniu pečienku, hov. mäsko výrez a rozmýšľam , že urobím nejakú mletú fašírku , alebo niečo také
nemám predstavu žiadnu, dajte typa

veve39
28. nov 2012

@womankc tak to myslim vyskusam aj ja - pokvapkat oliv.olejom, cesnak + rozmarin, vdaka 🙂

womankc
28. nov 2012

@veve39 rozhodne nič nemôžeš pokaziť , alebo nejaké natur korenie na grilovanie a možno šalotku, či cibuľku na mesiačiky pomedzi to

womankc
28. nov 2012

@veve39 no ozaj aj trošku citrónovou šťavou pokvapkať na také zvýraznenie chuti, tak jemne

womankc
28. nov 2012

PRE dievčatá, čo som im tu dávala RAFAELO GUĽKY pridávam presný rozpis, lebo som Vám to dávala tak od oka , tak až to máte presne

takže :
20dkg práškového cukru
20dkg sušeného mlieka
1 hera / ja som dala maslo , alebo aj maslo a heliu pol na pol/
1dcl teplej vody
4 tortové oplátky / ja som robila aj tak, že som dala namiesto toho balík - možno dva približne od oka vianočných oplátok/
15 dkg kokosovej múčky / to je len na obaľovanie /
môže sa dať do vnútra mandľa obielená alebo lieskovec / ja som dávala aj v rume namočené jumbo hrozienka, alebo višne/

womankc
28. nov 2012

@womankc ešte som zabudla oblátky sa rozmrvia, všetko sa zmieša , nechá sa stuhnúť v ľadničke aspoň pol hoďky /môže aj dlhšie / , potom sa tvarujú guľky, obalia podľa chuti / kokos sa doporučuje / a dobrú chuť

luciok
28. nov 2012

Ahojte, po mesiaci som tu zavítala opäť a pozerám, že ste toho navarili neúrekom, len tak mi tečú slinky. Ja som varila v nedeľu prvýkrát sviečkovú a podarila sa. Dnes dojedáme vyprážaný karfiol zo včera.

sitko
28. nov 2012

Zeleninová polievka s písmenkami, hrachová kaša, varené zemiaky s maslom, vajíčko.

karolina04
28. nov 2012

u nas dnes brokolicovo syrove faširky ,americke zemiaky s tatarskou omačkou a porovo- mrkvovo - hraškova (sterilizovany hrašok)polievočka mnam mnam 😝

womankc
28. nov 2012

@danielaj našla som náhodne tento recept a tak ti posúvam http://varecha.pravda.sk/recepty/jelsavsky-dulo...

libka1
28. nov 2012

spenat, vajce, zemiaky

mirage
28. nov 2012

@lululka555 Ahoj, je to velky rozdiel, uplne ina chut praveho vanilkoveho cukru, ten co pozname ako vanilinovy je len cista chemia.
Pozdlzne prekroj a nozom vyskrab to vnutro, struky pokrajaj na kusky a vsetko to zmiesaj s klasickym krystalovym cukrom a treba aby to v uzavretej nadobe stalo aspo tyzden.

Ja pouzivam len takyto.