Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dobre ranko 🙂 U nas dnes frankfurtska polievka a cuketove faširky s kašou 🙂
dneska čínske rezance s kačacím a bravčovým mäskom.. (mix zbytkov z víkendu 😀 )
dnes bude hovadzie masko s ryzou alebo tarhonou ale este neviem na aky sposob 😕
baby mm mi vcera kupil vanilkove struky a chcem si urobit vanilkovy cukor doma,len neviem ako na to,ci to mam zomliet,alebo staci len rozkrojit a dat do pohara s cukrom,poradte prosim 🙂 dakujem
aj to je rozdiel oproti kupovanemu,ci?
@lululka555 Najskor pouzi to vnutro z neho, urob si napriklad panna cotu alebo take nieco a potom tie struky prekroj na polovicu, alebo na tretinky a daj ich do nejakej nadoby s cukrom. Je to urcite rozdiel oproti klasickemu vanilinovemu, no k vanilkovemu sa to uz priblizuje 🙂. Maminka ho raz robila, no vravela ze to bolo dost slabe, neviem, mozno zalezi aj na tom struku 🙂
dnes dojedáme a mám zarobené cesto na medovníky tak budem pobede piecť...
My na dnes a na zajtra budeme mat hraskovu kremovu polievku a na druhe vrtulkovy cestovinovy salat so syrom a prsutom.
Polievočka zo včera (pórková s morč. srdiečkami) a druhé robím hov. masko s mrkvou a hráškom a k tomu ryža 🙂
u nas dnes polievka zo sucheho hrachu-opeceny chlieb
a dojedanie zo vcera bud varene zemiaky s jogurtom,alebo zabijacka so zemiakmi alebo s chlebom 🙂
a upiekla som dve várky vanilkových rožtekov no vona uzasna 🙂
ja som včera urobila pečené zemiaky s bylinkovou soľou s cibuľkou, slaninkou a kúskami malokarpatskej salámky a k tomu dresing z bielych jogurtov s cesnakom a kôprom a na dnes som urobila zaprávanú kyslú kapustu, varené zemiaky a že si k tomu dorobia opekané párky, alebo morčacie mäsko z polievky no a morčací vývar so zeleninou a zrejme cestovinkou, dnes im urobím placky cuketovozemiakové asi a mala by som už zamiesiť na medovníčky konečne
dnes som si vybrala baraniu pečienku, hov. mäsko výrez a rozmýšľam , že urobím nejakú mletú fašírku , alebo niečo také
nemám predstavu žiadnu, dajte typa
PRE dievčatá, čo som im tu dávala RAFAELO GUĽKY pridávam presný rozpis, lebo som Vám to dávala tak od oka , tak až to máte presne
takže :
20dkg práškového cukru
20dkg sušeného mlieka
1 hera / ja som dala maslo , alebo aj maslo a heliu pol na pol/
1dcl teplej vody
4 tortové oplátky / ja som robila aj tak, že som dala namiesto toho balík - možno dva približne od oka vianočných oplátok/
15 dkg kokosovej múčky / to je len na obaľovanie /
môže sa dať do vnútra mandľa obielená alebo lieskovec / ja som dávala aj v rume namočené jumbo hrozienka, alebo višne/
Ahojte, po mesiaci som tu zavítala opäť a pozerám, že ste toho navarili neúrekom, len tak mi tečú slinky. Ja som varila v nedeľu prvýkrát sviečkovú a podarila sa. Dnes dojedáme vyprážaný karfiol zo včera.
Zeleninová polievka s písmenkami, hrachová kaša, varené zemiaky s maslom, vajíčko.
u nas dnes brokolicovo syrove faširky ,americke zemiaky s tatarskou omačkou a porovo- mrkvovo - hraškova (sterilizovany hrašok)polievočka mnam mnam 😝
@danielaj našla som náhodne tento recept a tak ti posúvam http://varecha.pravda.sk/recepty/jelsavsky-dulo...
spenat, vajce, zemiaky
@lululka555 Ahoj, je to velky rozdiel, uplne ina chut praveho vanilkoveho cukru, ten co pozname ako vanilinovy je len cista chemia.
Pozdlzne prekroj a nozom vyskrab to vnutro, struky pokrajaj na kusky a vsetko to zmiesaj s klasickym krystalovym cukrom a treba aby to v uzavretej nadobe stalo aspo tyzden.
Ja pouzivam len takyto.

@eva7780
@lululka555 Dakujem kočeny 🙂 Ja ich mam rada s vanilkovou plnkou 😝 😝 😝 😉