icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
28. nov 2012

ahojte, dnes sme dojedali zeleninovú polievku s haluškami zo včera, a robila som zapekané palacinky s jahodovým pudingom, jahodami a tvarohom 😉

bellada
28. nov 2012

Paradajkova polievka, karfiol s vajickom a la mozocek a varene zemiaky a asi upeciem makovo jablkovu babovku co pred casom bola v damskom klube na stv

danielaj
28. nov 2012

@womankc nó, to môže by´t super, ešte mi zostalo pol vedra dulí, žeby som vyskúšala?ďakujem 😉

lululka555
28. nov 2012

@mirage dakujem ti,tak si to tak urobim ,som zvedava na ten rozdiel 🙂 a ked ho potom miniem tie struky uz vyhodim,alebo sa daju este pouzit?

martinailova
28. nov 2012

zemiakovy privarok a fasirky...mnaaam ;)

moni244
28. nov 2012

@danielaj ahoj, ako robíš zapekané palacinky?

miruska73
28. nov 2012

ahojte dlho som nepisalala ale obcas sem kuknem no a dnes mame hlivovu polievku a halusky s vajcom a spenat s vajkom a zemiakmi krasne mi nasa mala ohodnotila ze ffuuuuj a vyplula 😝 a do teraz spenat jedla bez problemov....no asi mame obdobie fujkania lebo aj voda je fuj aj vsetko ovocie ....trafi ma z nej..

miruska73
28. nov 2012

@danielaj no tak prosime recept poblaznila si mi chutove pohariky 😀 vcera som robila tvoju babovku s jablckami a taka dobra ze nestihla ani vy chladnut 😅

danielaj
28. nov 2012

@moni244 ahoj, dajú sa robi´t na tisíc spôsobov, teraz som urobila klasika palacinky, natrela džemom, zvinula, naukladala do vymastenej jenskej misy, na to som dala jahodový puding, tvaroh, na to mrazené jahody, ďalšiu vrstvu palaciniek a na vrch zvyšok pudingu, dala som zapiecť, môže u sa plni´t aj samostatne tvarohom vymiešaným s cukrom a kyslou smotanou, alebo karamelovým, čokoládovým pudingom, nutelou , možností je veľmi veľa 😉

danielaj
28. nov 2012

@miruska73 tak to som veľmi rada, že chutila 😉 a tieto palacinky to som robila , lebo som nevedela, že čo zase variť, tak čo chladnička a špajza dala 😀

moni244
28. nov 2012

@danielaj mňam 😀 ďakujem

rastulka
28. nov 2012

@womankc Mnááám,znie to lakavo 🙂 dakujem,dakujem,dakujem..... 😉 🙂

zuul
28. nov 2012

my dnes zeleninkova polievka a pyre, pangasius a slivkovy kompot.
na veceru snivaju moji drobci o hranolkach, tak im upeciem v rure s kecupom 🙂 to bude radosti.

womankc
28. nov 2012

@mirage a to to čo si vydlabala aj to tam dáš , či to sa ako odstraňuje, či som nepochopila, priznám sa, že som ho ešte nepoužila, ale velice rada zaradím do používania

womankc
28. nov 2012

@rastulka zajtra ho máš

luciasveckova
28. nov 2012

slepacia polievka,kuraci perrkelt so zeleninkou a vajecne halusky

miruska73
28. nov 2012

@danielaj dakujem urcite vyskusam tieto aj tie s tisicimi obmenami fajn napad kde ty na to chodis 😕 ja viem varit aj piect ale co tu stvarate vy baby mam dost 😀 😀 😀 😀 ste fakt velmi sikovne som rada ze som objavila tuto stranku no este sa musim naucit ocas sem hodit foto...

januschka10
28. nov 2012

Ja na obed dusenu brokolicu posypanu eidam syrom a na veceru spenat so zemiakmi a vajicko. Urobim aj hruskovu strudlu. (cesto kupene, nie som az taka sikovna na pecenie)

womankc
28. nov 2012

Niekomu som tu sľúbila aj Pavlovu tortu, tak pridávam originál recept

Pavlova torta

6 veľkých bielkov
150 g svetlého cukru / muscovado/
150g krupicového cukru
3 lyžice bieleho vínnehó alebo jablčného octu
3 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice vanilkového extraktu
pár kvapiek potravinárskej malinovej farby
4 kelímky smotany na šľahanie
600-700g malín a čučoriedok

bielky vyšľahať do polotuha, potom k nim postupne pridávať obidva cukre a vyšľahať do tuha
nakoniec priliať ocot, pridať kukuričný škrob a pár kvapiek farbiva na dosiahnutie ružového odtieňa
Z hmoty vytvarovať na plech s papierom na pečenie dva kruhy, jeden menší a jeden väčší. Dať piecť na 120C približne 3/4 až hodinu. preba sledovať, aby nehnedla, vtedy treba pootvoriť vrátka na trúbe.
Mala by byť upečená tak, že bude mať chrumkavú krustu a vnútri bude mäkká, nechať vychladnúť.
Plní sa vyšľahanou šľahačkou posypanou ovocím. šľahačka aj ovocie sa dávajú medzi pláty, aj na vrchný plát
vyzerá nádherne

efci
28. nov 2012

@sisanka ako sa robia donuts v rure??? Mojmu starsiemu to velmi chuti.

womankc
28. nov 2012

a ešte foto tortičky pavlova
http://www.flickr.com/photos/sara__mike/6679994... vyzerá takto nejak podobne, neviem prečo mi nejde pridať scan tej mojej z receptu

kikatko
28. nov 2012

vyprážaný syr, zemiakové kaša a ja som si urobila k syru cviklovú kašu

ifkael
28. nov 2012

Porova polievka, zemiakova placka s kuracim masom a od svokry obliz prst ;)

womankc
28. nov 2012

toto mi vonia vianocami , presne toto som už dlho hľadalahttp://varecha.pravda.sk/recepty/zobracke-batoz...

sisanka
28. nov 2012
lululka555
28. nov 2012

@womankc muscovado nieje hnedy cukor?

catrena
28. nov 2012

ja som robila hrachovu polievku,ryzu a dusene kuracie maso pre malu spenat, zemiaky