icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

olo2003
28. nov 2012

Ahojte, tak včera to bola rajčinová polievka so syrom, a bravčové mäso na kápii a ryža, tvarohové guľky plnené broskyňou s opečenou strúhankou. Dnes sa dojedalo. Zajtra bude polievka z tekvice hokaido, a nemáte náhodou overený recept na karfiolové placky?ďakujem

zklimekova
28. nov 2012

dnes sme mali syrovú polievku a špagety s maskovou omáčkou 🙂

zklimekova
28. nov 2012

@womankc na tú sa už dlhšie chystám ..hádam sa niekedy konečne odhodlám 🙂

womankc
28. nov 2012

@lululka555 áno je ,a le asi zrejme mysleli ten najsvetlejší / golden/ si ja myslím

womankc
28. nov 2012

@zklimekova ja ju chcem robiť na vianoce, resp. na nový rok

zklimekova
28. nov 2012

@womankc ja som ju najprv chcela robiť v lete, keďže tam má byť kopec ovocia,aby sa vyvážila tá chuť ....ale nejako som z toho upustila ...ja asi počkám na moje narodeniny ..do marca 😅

ivanajelinek
28. nov 2012

My dnes mrkvovu kremovu polievku( vytlacila som tam aj stavu z pomaranca), a druhe morcacie medailonky zapecene s ananasom, sunkou a syrom. Chcela som k tomu opekane zemiaky, lenze som zistila ze nemam, tak bude ryza. 😉

maminka3
28. nov 2012

@womankc super...dakujem za donutky....milujem veci v rure...uprednostnujem pred vyprazanim...dakujeeeeeeeeeeeeeeeeem

chorale1
28. nov 2012

dnes kurací vývar a pečené kuriatko so zemiakmi, pre mm vyprážané kura 🙂

womankc
28. nov 2012

@maminka3 za nič
aj ja som si už vytlačila xixixiix asi dnes deťom urobím

womankc
28. nov 2012

teraz som našla toto, tuším ste to tu niekto včera hľadal http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-bosn...

lululka555
28. nov 2012

ahojte, robievate taketo suhajdy? chcela by som ich vyskusat ...😉
http://varecha.pravda.sk/recepty/suhajdy-z-lado...

natal12
28. nov 2012

@lululka555 tu máš moj recept ak chceš : 100% tuk, 3 lyžice kakaa, 1 BB puding, 5 lyžíc mletého cukru .

Plnka : 20 dkg prášk. cukru, 15 dkg mletých orechov, trocha rumu .
Postup : margarín rozpustíme nad parou ( nesmieme ho pražiť ), pridáme BB puding, cukor, kakao a miešame 1/2 hodiny aby zmes bola riedka. Potom nalievame do košičkov asi 1 cm ,potom plnku a znova zalievame zmesou a necháme vychladnúť.
Plnka: orechy zabaríme s vrelým mliekom a cukrom

nelly3
28. nov 2012

robim sojove fasirky a ze idem ich obalit do struhanky a ona je nejaka divna, kuknem na obal ze do jula 2012, ale ze vsak to nevadi a ona tak cudne smrdi, takze fasirky nie su obalene nicim, dala som ich do rury zapiect, no uvidim co z toho vlastne vznikne 😀 + varene zemiaciky a domaca calamada.

natal12
28. nov 2012

@lululka555 a také jak si dala link som nerobila

lululka555
28. nov 2012

@natal12 dakujem,ale ja by som chcela prave tie z ladovych gastanov vyskusat 😉 😉

lejja
28. nov 2012

Ahojte,mozem vas poprosit,nemate niektora recept na mliecnu ryzovu kasu pripravovanu v pekarnicke? 🙂

natal12
28. nov 2012

@lejja napíš @danielaj ta ti dá receptík 😉

lejja
28. nov 2012

@natal12 dobre,dakujem 🙂 mam mlieko,ktoremu bude koncit trvanlivost,tak neviem co snim

babulka123
28. nov 2012

Dnesny mega rychly obed za 2.56 eur.. baby skoro som odpadla pri pokladni ... toto sa mi uz dlho nestalo ..

kupila som smotanu , mlieko, 2x bielu fazulku v naleve.. a 10 rozkov.. doma som mala este 2 parky co ostali zo vcera , hodila do hrnca torska osmahla na to ta fazulka { bez nalevu lebo ten nemam rada} zaliala mliekom , smotana s mukou a taka fazulova omacka ze az.. mnaaaam .. rychle { fakt nech to bolo 15 min a hotovo} lacne.. dobre.. skvela kombinacia..

danielaj
28. nov 2012

@womankc tie žobrácke batôžky vyzerajú super, tieto Vianoce ich urobím, ďakujem 😉

danielaj
28. nov 2012

@miruska73 no to už robievam roky rokúce 😀 už deckám nechutili obyčajné palacinky, tak som si takto povymýšľala, že čo chladnička dá 😉

danielaj
28. nov 2012

@olo2003 vyskúšaj tieto zo surového karfiolu, tento recept som kedysi vyskúšala, bol uverejnený v Báječnej žene, varil ho tam Roman Pomajbo a chutia skvelo, oveĺa lepšie ako z vareného karfiolu http://varecha.pravda.sk/recepty/karfiolove-pla...

danielaj
28. nov 2012

@lululka555 robila som kedysi z ľadových gaštanov, len už si nepamätám, či presne takýto pomer ako je v linku, ale boli výborné 😉

danielaj
28. nov 2012

@womankc mám v albume tie roládové rezy, ale trochu iné, volajú sa zákusok čierna ruža, dobre si pamätáš 😉 😉

chloe001
28. nov 2012

Sedliacke kura - http://varecha.pravda.sk/recepty/sedliacke-kurc... - fantasticky vonia, len ja som nedala vinko, iba vodicku.
Zajtra - kuracie prsia s paradajkou, paprikou udusene, ryza.

danielaj
28. nov 2012

@rastulka páči sa, ak by si chcela moje Orechy s vanilkovým krémom . babičkin recept, robím ich každý rok, plním aj čokoládovou, aj orechovou alebo karamelovou plnkou

560 g hladkej múky, 440 g margarínu, 20 g práškového cukru, 2x vanilkový cukor, 200 g orechov, 40g kakaa - nemusí byť, ale potom treba pridať o to viac múky. Plnka: 200g práškového cukru šľaháme nad parou so 4 vajíčkami dohusta, vychladnutú plnku vmixujeme do 250g masla alebo Helie
Všetky prísady na cesto spolu spojíme , natlačíme do formičiek na oriešky. Pečieme asi 8 minút pri 200°C. Po upečení ich ihneď vyklopíme von z formičky, necháme vychladnúť, plníme krémom, obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

lululka555
28. nov 2012

@danielaj ja ich vyskusam ,este sa mi paci aj tento liker http://varecha.pravda.sk/recepty/vyborny-liker-... 😉

bobinkask
28. nov 2012

ahojte u nás dnes pohánková polievka a vajíčkové cestoviny, taká rýchlovka, ale chutilo všetkým 😵